Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MEEEGI KI

przyjmowanie tabletek bez 7-dniowej przerwy

Polecane posty

Gość MEEEGI KI

mam problem. nigdy nie miałam kłopotów jeśli chodzi o zażywanie tabletek. stosowałam 7 dniową przerwę i wszystko było ok. Jednak ostatnio chciałam sobie przesunąć okres i zaczęłam nowe opakowanie tabletek bez tej przerwy. Niestety efekty nie były takie jak wyczytałam na ulotce. okres i tak miałam , na dodatek dłuższy niż zwykle. Oprócz tego po dwóch tygodniach zauważyłam występowanie brązowo- czerwonej wydzieliny. zastanawiam sie czy teraz kiedy zrobię 7 dniową przerwę będę miała znowu okres czy już nie. jestem skołowana. czy któraś z was miała podobny przypadek. czy jesli nie dostane okresu podczas 7-dniowej przerwy to mam zaczynać nowa paczkę?

Gość MEEEGI KI
niech ktoś mi coś odpowie? dziewczyny czy zdarzyło sie wam coś podobnego?

Gość zmartwionaaaaaaa
ja mam tak samo

Gość zmartwionaaaaaaa
Proszę o poradę, biore drugie opakowanie tabletek Cilest pod rząd ponieważ byłam za granicą i nie chciałam mieć okresu. Po tych dwóch opakowaniach chciałam zrobić normalnie przerwę. problem w tym że wtedy kiedy powinnam dostać krwawienie z odstawienia brałam tabletki a i tak plamienia wystąpiły lekkie. I to trwa już prawie drugi tydzień. sluz w kolorze krwi brudzący ale nei tak rzadki na okres. Postanowiłam dzisiaj przerwac tabletki i pozwolić temu okrespowi wystapic. nie wiem co mam mysleć i kiedy rozpoczac nastepne opakowanie.? po 7 dniowej przerwie??? taki temat założyłam przed chwilą

Gość blackcat
to że okres może pojawic się nawet gdy nie robisz przerwy też jest napisane w ulotce (przynajmniej mojej) :o Jeśli teraz w przerwie się nie pojawi to normalnie zaczynasz nowe opakowanie. Czasem okres może sie w tej przerwie nie pojawić.

Gość zmartwionaaaaaaa
Czy mógłby nam ktoś coś poradzić , bo widze mamy prawie identyczny problem

Gość blackcat
a te plamienia to też nic niepokojącego - o ile przy nastepnym opakowaniu sie nie pojawią.

Gość zmartwionaaaaaaa
dzięki za informacje a czy jak teraz przerwe i zrobię ta przerwe nie biorac całego opakowania to mam zaczynać nowe po 7 dniowej przerwie?

Gość zmartwionaaaaaaa
ale m iwyszło masło maslane - ale wiecie o co chodzi. Nie hcce kończyć tego opakowania i chce żeby ten okres "przeszedł" bo czuje że we mnie siedzi. Czy od normalnego przyjmowania nastepnego opakowania za 7 dni bede dobrze zabezpieczona??

Gość blackcat
nie bedziesz. Musisz dokonczyc aktualne opakowanie i po nim przerwa.

Gość zmartwionaaaaaaa
no tak bede musiała zrobić chyba. Chociaż jakoś źle sie czuje. Przetrzymam. Nigdy więcej matactwa z tabletkami ;/ dzięki za informacje

Gość blackcat
głowa do góry :) Nie można przerywac opakowania w dowolnym momencie, niestety ... Powodzenia :)

mozna przerwać - ja właśnie to zrobiłam - przedłużylam sobie okres tylko o tydzień czyli z drugiego opakowania wziełam 7 tabletek i okres dostałam dzisiaj to jest w piatek - tak jak zawsze tylko o tydzien póżniej. Mi zależalo tylko na jednym tygodniu - nic sie nie działo - żadnych plamień i tak tez pisze w mojej ulotce że można przerwac kiedy chce się dostać okres

Gość klaaaudiaaa
Witam, Chciałabym się dowiedzieć kiedy powinnam dostać okres jeżeli nie robiłam 7-dniowej przerwy (było to spowodowane pominięciem tabletki w 3 tygodniu). Tabletkę wziełam 17 stycznia i biorąc 2 opakowania skończyłam zażywać tabletki 27 lutego. Do dziś nie dostałam oklresu ani też nie miałam żadnych plemień.. Z góry dziękuje za odpowiedzi :)