Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adamka

czy dzieci muszą dostawać lanie?

Polecane posty

Gość adamka

moj chłopak twierdzi ze dzieci trzeba czasem zlać. ja jestem przeciwniczka kar cielesnych. moze to głupie co pisze bo dzieci bedziemy mieli pewnie za kilka lat ale czasami juz o tym myśle. on mowi ze był wycowywany tradycyjnie i w szafie zawsze wisiał kij z rzemieniem..boje sie ze naprawde taki bedzie bo jest nerwowy i łatwo do wyprowadzic z równowagi..

Gość taka jedna ona
No to na twoim miejscu już bym się bała ( żeby i Tobie się nie oberwalo).Ja jestem przeciwniczką bicia dzieci , mój synek raz w życiu dostał klapsa od męża a skończył już 9 lat. Stosujemy kary za złe zachowanie moim zdaniem są skuteczniejsze.

Gość adamka
pytałam go kilka razy czy mnie by nie uderzył powiedział ze nie...

Gość gwiazdora
Nie tylko nie muszą, ale nawet nie mogą. Czy jak nie podoba się twojemu chłopakowi, co kolega w pracy robi, to tez dostaje kijem z rzemieniem ? Dzieci bije sie tylko dlatego, że sąmniejsze i słabsze. Wykorzystuje sie swoja fizyczną przewagę i jest to obrzydliwe. Gdyby to była osoba o tej samej posturze, to za takie upokorzenie wzięłaby tego kija i oddała z nawiazką. W wychowaniu stosuje sie przede wszystkim konsekwencję, a oprócz tego nagrody i kary. I to tyle w temacie. Jakbym się dowiedziała, że ktos bije swoje dziecko, to bym doniosła na niego.

Gość Motylek*
gdy ktos bije dzieci sam udowadnia orzed nimi ze jest zlaby bo latwiej da klapca niz siadz i porozmawiac z dzieckiem, ale tez dziecko wyrobi sobie takie zdanie , ze silniejszy zawsze wygrywala a to sie moze skonczyc bojkami w szkole...na podworku....porozmwaiaj z nim alb umuwcie sie razem do psychologa wyjasnijcie o co chodzi ona wam powie dokladnie skutki kar cielesnych moze twoj partner zrozumie z fachowem reki..przeciez tez chce miec wychowane dziecko...powodzenie zycze:*