Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maćko 26

kolacja zareczynowa! pomocy ....

Polecane posty

Gość Maćko 26

witam. chiałabym przyzadzic extra kolacje dla swojej dziewczyny. była 3 miesiące za granicą i w piątek wraca .chcę poprosic ja o reke.. Problem tkwi w tym,ze nie mam pojecia co zrobić do jedzenia. mieszkanie trzeba posprzatac , kwiaty kupic(no i świece oczywiście) i ładnie sie ubrac. ale co na kolacje? jakie wino a moze szmapan?? macie moze jakies przepisy?? proszę o pomoc ...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Maćko 26
nikt nie robil takiej kolacji?? prosze o pomoc...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zdegustowana purystka
:) fajny pomysl. konkretow nie podam, bo nic mi nie przychodzi do glowy, ale raczej zrob cos prostego, zeby sie nie okazalo, ze "z tych nerw" przypaliles albo cos... w koncu masz sie skupic na niej, a nie na gotowaniu :) zapytaj mamy :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ashantii
p opierwsze umiesz gotowac? jak nie do naprawde odpusc sbie i zamow cos z dobrej restauracji:) a jak umiesz to ja polecam jakas zupe krem( bron boze ztorebki!!) moj faworyt- porowo ziemniaczana pycha !!smakuje boska wcale nie jakos przasnie tylko trzeba miec blender piers z kurczaka( kawalki) z pomidorami, sliwkami i migdalami z kuskusem- to naprawde latwe dania a oryginalne i super smaczne:) polecam a wino moze rozowe? ciekawsze i smaczniejsze od tradycyjnych no i pasuje do roznych potrwa a jest lekkie i pyszniutki:) tylko wino kup lepsze , od 30 zl , to nie majatek a lepiej niz to co w marketach znajdziesz:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ashantii
aha no i jak cos prostego to nie znaczy bezbarwnego ciekawy kurczak latwo zrobic ale aby nie konczylo sie na kotlecie i ryzu:/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Oblech
Skoro była 3 miesiące poza domem to sprawdź najpierw, czy nie była używana. Może nie będzie w ogóle problemu kolacji. :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no dobra masz
dwie podwóje piersi z kurczaka utłucz jak na kotlety, włóż na blachę wyłożoną folią aluniniową, przypraw solą, pieprzem 12 dużych pieczarek i 1 cebulę pokroić w kostkę,przyprawić i przesmażyć na patelni i to wyłóż na rozbite piersi, na każdy kawałek mięsa daj łyżkę majonezu i obficie to posyp tartym żółtym serem. Włóż do rozgrzanego do temp. ok. 190 stopni piekarnika, piecz to ok. pół godziny. Możesz to podać z małymi ziemniaczkami posypanymi koperkiem. Do tego kup białe półwytrawne wino

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ashantii
podwojna piers z kurczaka( nieduza, jak malo jecie jedna duza pojedyncza) 2-3 cebule kilka garstek suszonych śliwek ( ile ci sie widzi, z 3 , 4) puszka pomidorów w zalewie( lub 3,4 ale konicznie bardzo soczyste i dojrzale nie jakis shit z tesco o barwie zolci;) pół szklanki czerwonego wytrawnego wina 1 łyżeczka cynamonu 2 listki laurowe sól, pieprz kurczaka pokrój w kostkę, obsmaż ją na oliwie, dodaj cebulę( pokrojona w talarki) i podsmaż razem. Dolej wino, gotuj do momentu, aż wino odparuje. Dodaj pomidory z zalewą, połowę śliwek i przyprawy, duś do miękkości mięsa( niedlugo). W razie potrzeby podlewaj wodą lub winem. Pod koniec gotowania dorzuć pozostałe śliwki, dopraw do smaku. Podawaj z kuskusem ( to taka kaszka, zalewasz ja bulionem wrzacym i juz gotowa!! najlatwiejsze zarcie pod sloncem:) smakuje tak z lekka orientalnie i naprawde jest dobre:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Witam Zamierzam przygotowac kolacje zareczynowa w domu i male pytanko W ktorym momencie wręczyć pierścionek przed kolacja wtrakcie czy po kolacji? Dziekuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×