Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ja Anonim

Dolegliwości przy wrzodach dwunastnicy-wzdęcia,burczenie

Polecane posty

Gość Ja Anonim

Jestem po gastroskopii.Wykryto u mni wrzód na dwunastnicy wielkości około 7 mm.Co ciekawe nigdy nie bolał mnie brzuch.Jedynymi objawami były nudności (zawsze rano i po obfitym posiłku albo niewielkiej ilości alkoholu).W sumie nie przeszkadzało mi to za bardzo bo wiedziałem co robić żeby nie czuć się źle.Dopiero gdy pojawiły się wzdęcia po posiłkach i rano poszedłem do lekarza.Oprócz wzdęć jest również burczenie w brzuchu i uczucie takiego przelewania.Praktycznie objawy te występują w różnych sytuacjach.Raz jest to rano innym razem wieczorem.Raz przed jedzeniem innym razem po posiłku.Nie wiem czy to typowe dla wrzodów i czy po wyleczeniu wrzodów dolegliwości ustąpią.Miał ktoś ten problem?Mam nadzieje że nie jest to zespół jelita nadwrażliwego.Objawy podobne a z tego co czytałem wyleczenie tej choroby jest praktycznie nie możliwe.Pozdrawiam!

Gość Ja Anonim
Czy burczenie w brzuchu może być spowodowane problemami z bakteriami w jelitach?Jakie są najlepsze leki na odbudowanie prawidłowej flory bakteryjnej w jelitach?