helpme 0 Napisano Sierpień 8, 2008 Witam, odbyłam swój pierwszy stosunek płciowy z chłopakiem przy 10 tabletce Cilestu, dodatkowo zabezpieczyliśmy się gumką, nie zsunęła się, chłopak sprawdzał, nie była pęknięta.. jednak PO dostałam krwawienia. Do dzisiaj mam brązową i gęstą wydzielinę z pochwy, ma przykry zapach. Teraz mam 7 dniową przerwę, mija drugi dzień. Nie mam okresu! Mogę być w ciąży?! Mam tylko 16 lat! Bardzo się boję... Nasz stosunek trwał bardzo krótko. Nie miałam żadnych złych objawów przy braniu tabletek. Powiększyły mi się piersi i troszkę mnie pobolewają. Boję się o tę gęstą wydzielinę, tak brzydko pachnie... POMÓŻCIE! Boję się ciąży :( Może nie mam okresu przez stres? Stresuję się od dwóch tygodni, cały czas czuję głód w żołądku :( POMOCY :( Liczę na Was i Wasze doświadczenie! Pozdrawiam.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
helpme 0 Napisano Sierpień 8, 2008 na prawdę proszę o pomoc :( odpiszcie! ktokolwiek! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ..............sms............. Napisano Sierpień 8, 2008 jak mozna w takim wieku juz sie bzykac!!masz za swoje hehehe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ..............sms............. Napisano Sierpień 8, 2008 wiesz czy 16 lata powinna sie zajac????????/nauka!!! co to sie teraz dzieje na tym swiecie , szok Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
helpme 0 Napisano Sierpień 8, 2008 taaak, dzięki za pomoc ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość revgf Napisano Sierpień 8, 2008 nie jestes w ciazy, jesli bierzesz tabletki regularnie i od 1 dnia okresu to jestes zabezpiedczona od 1 tabletki, jeslli to byl 1 raz to jesli krwawilas to mogla powstac tam ranka ktora sie goi do 2 tygodni 3, pozatym przy poczatkowej fazie brznia tabletek czesto wystepuja plamienia, okres zazwyczaj przychodzi pod koniec tej 7 dniowej przerwy, ja np bore 21 dni robie przerwe ktora zaczyna sie we wtorek a okras dostaje w sobote wieczor niedziele rano,spokojnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
helpme 0 Napisano Sierpień 8, 2008 bardzo dziekuje za odpowiedź! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość revgf Napisano Sierpień 8, 2008 powiedz mi to jest poczatek 7dniowej przerwy? kiedy masz wziac 1 tabletke z kolejnego opakowania? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Marysia66 Napisano Sierpień 8, 2008 Nie jestes :) ja odbywalam przy 5 tabletce bez dodatkowego zabezpieczenia a tak nan przyszlosc to chyba jestes za mloda na sex ? ..! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
helpme 0 Napisano Sierpień 8, 2008 mam wziąć w czwartek 1 tabletkę juz z 2 opakowania! tak to początek przerwy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość revgf Napisano Sierpień 8, 2008 to spokojnie nie bedziesz miec jeszcze okresu, jesli nie bedzie go tak na 2 dni prze nastepnym opakowaniem to zrob test dla pewnosci ale naprawde mysle ze w cizy nie jestes ;) wiec zlej to nie stresuj sie i bedzie dobrze :) ja jade na tabletkach juz 4 lata i mama nie jestem ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość modzia Napisano Sierpień 8, 2008 eee niepowinnas byc, spokojnie im bardziej o tym myslisz tym wiekszy stres tym okres pozniej, pozatym tabsy zabiezpieczaja od 1 tabletki a ty mowisz jeszcze o prezerwatywach. Twoje objawy raczej zwiazane sa raczej z czyms innym, najlepiej to zglos sie do ginekologa rozwieje twoje watpliwosci a i dowiesz sie czy wszytsko wporzadku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
helpme 0 Napisano Sierpień 8, 2008 dziękuję Wam, że mnie tak uspokajacie.. może to rzeczywiście stres.. spróbuję się wyluzować. Moja koleżanka np dostaje okers juz w pierwszy dzien przerwy i o równej godzinie! więc ja się przestraszylam... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość revgf Napisano Sierpień 8, 2008 dokladnie ja sie kocham od 1 tabletki odrazu na calosc poszlismy i zawsze moj konczy we mnie juz 4 lata i rodzicami nie zostalismy ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość revgf Napisano Sierpień 8, 2008 u ciebie to sie musi uregulowac bo to 1 opakowanie , pozatym to zalezy ja zawsze bez tabletek mialam okres 3i pol dnia co 23 dni, odkad biore tbletki okres mam 1dnie poltora ostatniego dnia przerwy, olej to i bedzie dobrze, pilnuj tabletek o stalej godzinie zawsze i korzystaj do woli i wywal w kosz prezerwatywy ;) tabletki sa po to zeby w pelni cieszyc sie sexem bez innych zabezpieczen Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość modzia Napisano Sierpień 8, 2008 ja tam z tego co pamietam dostalam okres po prau dniach dopiero w 1 przerwie miedzy tabsami, wiec nie martw sie, bierzesz je krotki czas wiec to jeszcze nie ta pora by miec wszytsko oszacowane co do minuty Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
helpme 0 Napisano Sierpień 8, 2008 ja zawsze dostawalam okres co 26, 27 dni! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość revgf Napisano Sierpień 8, 2008 ale jak bierzesz tabsy to nie dstajesz okresu jak dawniej tylko pod koniec 7dniowej przerwy czyli w 26 lub 27 dniu cyklu, nie ma nic do rzeczy jak bylo kiedys, teraz bierzesz tabletki nie martw sie wszystko jest dobrze i w ciazy na 100% nie jestes ps. gratuluje zabezpieczenia sie tabsami bardzo malo lasek mysli o dobrym zabezpieczeniu, chociaz jedna jestes z glowa na karku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość modzia Napisano Sierpień 8, 2008 kolezanka powyzej ma pelna racje ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
helpme 0 Napisano Sierpień 8, 2008 właśnie ja powiedziałam chłopakowi, że z samymi prezerwatywami się nie zgadzam. Więc Umówiłam się do ginekologa po tabletki.. Ale i tak ten pierwszy raz to strach! :P czekam więc na okres :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość revgf Napisano Sierpień 8, 2008 nie boj sie nie mysl o tym, wiem ze latwo ise mowi ja pierwsze 2miesiace to co 10 dni robilam test :D ale wierz mi wszystko jest ok, chlopak moze konczyc w tobie, w ciaze na 100% nie zajdziesz, kozystaj z zycia madrze,i karz chlopakowi kupic jakies fajne zabawki lub zabrac cie do kina niz kupowac gumki bo to nie ma sensu gumki i tabletki! kochajcie sie normalnie po to sa tabletki zeby bylo bexz gumki normalnie i przyjenie:) zycze milej zabawy ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
helpme 0 Napisano Sierpień 8, 2008 bardzo CI dziękuję, że się nie wyśmiewasz, że za młoda, itp. tak jak wczesniej mi pisano.. ;P :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość revgf Napisano Sierpień 8, 2008 spoko tez kiedys bylam mloda :d wprawdzie nezaczelam tak wczesnie jak ty bo mialam 18 lat jak 1 raz mialam, aale z tego co pamietam to 16 czy 118 to zadna roznica, uprawiaj seex z glowa bierz tabletki, baw sie dobrze i nie zawal szkoly ;) ps. jak facet konczy w tobie bez gumki to jest wspaniale uczucie ahhhhh Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
helpme 0 Napisano Sierpień 8, 2008 ja to chyba mam za malo szalenstwa w sobie :P bo i tabletki i gumki, no ale po prostu bałam się.. czytałam tutaj na forum, że ktoś bral tabletki 2 lata, wszytsko OK i nagle jest w ciazy! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość revgf Napisano Sierpień 8, 2008 wiesz to jest takie glupie pisanie, jak sie zapomni tabletki i poznie usprawiedliwinae a bo wzielam 14 godni potem i nie zadzialalo, tabletki dialaja w 99,9% ten 0,1% to sa te kobiety ktore zapominaja tabletki, i nieprawda jest ze sie wpada na tabletkach, wpada sie jak sie zchrzanie sprawe zapomni, wyzyga lub wierze antybiotyki ktore oslabiaja dzialanie tabletek. ty jestes zabezpieczona wierz mi , na zlosc ci nie mowie.Tabletki sa po to zeby gumek nie uzywac, nie ma sensu wyrzucac pieniedzy w bloto, albo bierz tabletki i idz na calosc albo uzywajcie tylko gumek bo nie ma sensu sie truc jak i tak gumki beda.poczekaj na okres zobaczysz ze przyjdzie i w 2 opakowaniu idz na closc niech skonczy w tobie pilnuj tabletek, 2 okres przyjdzie i zobaczysz ze naprawde wszytko jest tak jak byc powinno a tego forum nie czytaj bo tutaj cie zjada powiedza ze jestes glupia i ze wpada sie przez zapylenie,polowa tych farmazonow co tu opowiadaja to wyssane bajki z palca Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
helpme 0 Napisano Sierpień 8, 2008 a co z tą wydzieliną brązową? wie ktos co to może być? czytałam, ze może jakieś upławy czy coś... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
helpme 0 Napisano Sierpień 8, 2008 hahahaha , masz rację! :D troszkę przykro, ktos się denerwuje, pisze, szuka pomocy, a ludzie go wyzywają i wyśmiewają... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość revgf Napisano Sierpień 8, 2008 ta wydzielnia to moze byc albo plamnienie, albo krew ktora jescze moze sie saczyc troche z rany po blonie dziewiczej i miesza sie ze sluzem, ale jak mowilam przy pierwszych opakowaniach tbletek czesto sa plamienia ja mialam plamienia przez pierwsze 3 opakowania potem sie uspokoilo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
helpme 0 Napisano Sierpień 8, 2008 w sumie to po seksie nie miałam dużo krwi.. ale to był drugi raz następnego dnia.. i troszkę już dłużej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość revgf Napisano Sierpień 8, 2008 jesli te plamienia sie nie uspokoja do 3 opakowania idz do gina Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach