Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mirab4444

CZY TO ZDROWE ŚNIADANIE DZIEWCZYNY WG WAS?PROSZE NAPISZCIE !

Polecane posty

Gość mirab4444

JAJECZNICA Z 3 JAJEK ZE WSI OD BABCI DWIE SZKLANKI SOKU Z SOKOWIRÓWKI ZE SWOICH WARZYW Z OGRÓDKA NA WSI buraka ,ogórka zielonego,jabłek i marchewki !

Gość Nototerazja
Tak jak pisałam w innym Twoim poście - ja tak jem na "codzień" bo mam swoich 5 kur i takie jajka swojskie są najlepsze na świecie :) Do tego piję soczki ze swoich owoców i myślę, że wyjdzie mi to tylko na moją korzyść, zwłaszcza, że jestem w ciąży i dzidziuś potrzebuje zdrowego jedzonka :)

Gość co ty gadaszzzz
własnie niezdrowe bo jajką są tłuste takie ze wsi i sam cholesterol

Gość Nototerazja
Co jest niezdrowego w takim jajku? Moje kury chodzą cały dzień po ogródku i mają dostęp do świeżej trawy. Do tego jedzą tylko i wyłącznie pszenicę i kukurydzę, czasem jakiś chleb jak nie zjemy i jest wysuszony. Co w takich jajkach może być niezdrowego? A takie kury, ktore siedzą na fermach w klatce takiej, że się obrócić nie może, nie ma dostępu do świeżego powietrza ani do słońca, nie ma trawy, ma jedynie paszę zmodyfikowaną i jeszcze ewentualnie może zjeść to co sama wydali - co w takich jajkach jest zdrowego? Wiem, bo mam taką wlaśnie fermę w sąsiednim mieście i to jest tragednia. Kuzyn tam kiedyś pracował, ale nie umiał znieść tego jak te kury są traktowane - psychicznie nie wytrzymał :)

Gość co ty gadaszzzz
JEST NIEZDROWE BO TŁUSTE

Gość Nototerazja
No ale dlaczego jest tłuste? Skąd takie przypuszczenia?

Gość co ty gadaszzzz
po za tym kury domowe jedzą robaki..fuj..

Gość georginka2
bardzo zdrowe!! jedzenie na wsi jest the best:) Tylko pamiętaj- jeśli się je jajka- obojętnie w jakiej postaci, czy smażone czy gotowane, to nie je się do nich niczego słodkiego jak i nie słodzi się herbaty cukrem, gdyż wtedy właśnie za sprawą cukru rośnie cholesterol!!

Gość Nototerazja
A ryby jesz? A wiesz w jakich warunkach żyją i co jedzą? A chleb jesz? A wiesz co w tej mące było oprócz mąki? A soki pijesz? Myślisz, że każdego robaczka wyciągli z owoców zanim je przetworzyli? Jak mamy tak do tego podchodzić to niczego byśmy nie zjedli, bo wszystko jest fuj.

Gość klm455
megazdrowe kochana to śniadanko i soki