Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

niewielka

jak to jest z karmieniem piersią?

Polecane posty

Do ciąży i rodzenia dzieci niestety jeszcze mi daleko, ale tak się zastanawiam jak to jest z karmieniem dzieci piersią. czytam teraz taką książkę, normalną powieść i tam kobieta urodziła dziecko i karmi piersią bo to jest lepsze, ale zastanawia się jak długo ma to robić. Bo należy nawet do jakieś Ligi Laktacyjnej i tam kobiety po kilka lat karmią, jakoś sobie tego nie wyobrażam :P I podobno, żeby ciągle mieć mleko to trzeba codziennie karmić, albo je jakoś ściągać. czy to prawda? Znajdzie się jakaś mama która odpowie na nurtujące mnie pytania?

kilka lat, kto by tyle wytrzymal? na ogol zaleca sie karmic piersia przynajmniej przez pierwsze 6 m-cy i w tym czasie nie dokarmiac dziecka niczym innym.

Karmić kilka lat to nie dla mnie! Nie wyobrażam sobie trzylatka przy cycu. W sumie też się zastanawiałam jak długo powinnam karmić i nie wiem czy jest jakiś optymalny czas karmienia. Jednak wydaje mi się (może się mylę), że długotrwałe ssanie może powodować wadę zgryzu. To prawda karmiąc częściej, pokarmu przybywa. W celu utrzymania laktacji powinno się odciągać pokarm. Mam nadzieję, że pomogłam ;)

Hm, ja nie odciągałam i jakoś pokarmu mi nie brakowało. Pokarmu jest tyle ile dziecko potrzebuje, co dziecko wyssie to piersi produkują od nowa. A to ile karmić - każdy karmi tyle ile chce i ile mu sie wydaje stosowne. Ja nigdy nie sądziłam że będę karmiła dwa lata :) Jakoś tak wyszło.

Gość ejbisi
Pamietajcie jednak dziewczyny że karmienie rozciaga piersi i z pełnych okraglych moga pozostac dwa smetne flaczki :( Nie mowie tego złosliwe tylko ostrzegam bo nie jedna juz płakała potem.