Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hejwam

Włosy które wyglądają jakbym się nie czesała kleją się do siebie

Polecane posty

Gość Hejwam

i są baardzo 'płaskie'. PROSZę POMóżCIE! Co powinnam robić, czego używać i jak robić fryzury, żeby moje włosy były 'zdrowsze' i 'żywsze' a przede wszystkim chciałąbym aby były mocniej uniesione i się nie kleiły(mam na myśli, że mam wiele pasm osobno, nmoje włosy to nie cała 'grupa' , tylko jak np pochylam głowę to są to dosłownie strąki :O) czy nic nie zrobię z takim typem włosów??:O:(:(

Gość odpowiednia pielęgnacja

Gość odpowiednia pielęgnacja
czyli myj włosy w lekkich i nie obciązających szamponach, oraz używaj lekkich odżywek ze spłukiwaniem. Z szamponów polecam bardzo Pregaine, a odzywki musisz jakiejś sobie poszukać, ja bym szukała do włosów normalnych, bo do przetłuszczających chyba wysuszy za bardzo, a regenerujące obciążą. Jest odżywka do wcierania w skórę głowy w płynie ze skrzypem z serii Radical, niespłukuje się jej ale to płyn więc nie obciąża. Nie stosuj jedwabiu ani nic z tych rzeczy

Ja mam sprawdzony sposób na uniesienie włosów u nasady. :p Po prostu włosy z czubka głowy wiążę gumką i robię tzw. cebulkę. ;) Najlepiej frotką, żeby nie zostawiła śladów na włosach. :) Trzymam jakiś czas, a potem zwyczajnie ściągam i spryskuję lakierem. :)

Gość bojaniewiem
tak, zero odżywek bez spłukiwania. mam tez włosy cienkie i raz wtarłam odzywke bez spłukiwania to wyglądały jakbym ich wogóle nie umyła. Ja używam szamponu herbal do włosów cienkich i tej samej odzywiki ze spłukiwanie. Jest niezła.