Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość normalnie zielona

Pytanie do czynnych KIEROWCÓw.Jestem początkująca....

Polecane posty

Gość normalnie zielona

Mam takie pytanie.... czy jak wchodzicie w zakręt to macie wcisniete sprzegło?????

Gość To zależy od zakrętu
ale raczej chyba wyciśnięte :P a zwykle wchodze na półsprzęgle

Gość normalnie zielona
kurcze bo ja myslam ze piowinno byc wcisniete zeby w razie czego mozna zachamowac....i zaden instruktor mi nie zwrocil uwagi

Gość jak wchodzę w ostry zakręk
z redukcją to zdarza mi się , ale to taki mój tik :p nie powinno się wciskać

Gość normalnie zielona
no a co jak nagle bede musiala zachamowac???tak to przynajmniej mam juz wcisniete sprzeglo...cholerka jakie to durnowate:)

Gość normalnie zielona
jeju jak narazie to jestem mokra jak prowadze, nie sadzilam ze tak bede sie stresowac

będąc na biegu panujesz nad autem, z wciśniętym sprzęgłem gówno zrobisz w razie ewentualnego poślizgu redukujesz przed zakrętem i w zakręt wchodzisz na biegu

Gość normalnie zielona
meaaa ale co jak bede musila przyhamowac nagle???wydaje mi sie ze jak masz wcisniete sprzeglo to przynajmniej skrocisz czas hamowania:)

Gość normalnie zielona
czyli co?mam po prostu trzymac noge na sprzegle zeby w razie czego przyhamowac????jakos bezpieczniej czuje sie jak wchodze na sprzegle ale mam tez nieraz z tym problemu bo mnie wyrywa jak dodam gazu

jeśli jest awaryjna sytuacja to po kiego wciskać sprzęgło przy hamowaniu? masz przed sobą wypadek na przykład to wciskasz hamulec i nie myślisz o sprzęgle... a jeśli nie jest awaryjna sytuacja to zawsze zdążysz wcisnąć sprzęgło przed całkowitym zatrzymaniem. do hamowania sprzęgło nie potrzebne, sprzęgło potrzebne ci wtedy gdy twoja prędkość spada do zera

Gość normalnie zielona
no przeciez zeby nie zgasl samocho musisz najpierw wcisnac sprzeglo a potem hamulec wiec skoro wchodze na sprzegle to wtedy juz tylko dociskam hamulec:)

Gość 18wrzesien egzamin mam
jesli jestes początkującym kierowca to nie wjedziesz na 3jce, czy 4rce w zakręt musisz zredukowac...czyli zblizasz sie do zakrętu sprzęgło 2jeczka i tyle.. po co Ty chcesz wciskac sprzęgło? sprzęgło słuzy Ci tylko wtedy gdy chcesz zatrzymać pojazd:o lub zmienic bieg kto Tobie dał prawo jazdy?:) bo ja go jeszcze nie mam :)

jezzu kto cię uczył, że przed hamowaniem wciska się sprzęgło? sprzęgło wciska się przed zatrzymaniem jeśli przy każdym hamowaniu będziesz dusić sprzęgło to powodzenia, na sprzęgło nie wyrobisz a o względach bezpieczeństwa nie wspomnę :o

Gość normalnie zielona
wiem ze mam zredukowac do 2 ale zawsze wciskalam sprzeglo i zaden instruktor mnie nie upomnial a wczoraj moj dziadek mowi ze sie tak nie robi

Gość normalnie zielona
meaa no przeciez wiem o tym ze w przypadku jakiegos niebezpieczenstwa odrazu wciskam hamulec bez sprzegla!! chodzi mi tylko w przypadku jak wchodze w zakret a wyjedzie samochod ktoremu musze ustapic pierwszenstwa

Gość normalnie zielona
meaa no przeciez wiem o tym ze w przypadku jakiegos niebezpieczenstwa odrazu wciskam hamulec bez sprzegla!! chodzi mi tylko w przypadku jak wchodze w zakret a wyjedzie samochod ktoremu musze ustapic pierwszenstwa

Gość i dziadek ma racje

dziewczyno przecież ty to sprzęgło zajedziesz!!!!!!!! poza tym jak wciskasz sprzęgło to wcale nie zwalniasz samochodu:o ze Ci instruktor nie powiedział o sie nie dziwie bo oni mają to gdzies, ale ze egzaminator Cie przepuścił?:O a pozniej sie dziwic ze wypadki są... masakra ty sobie weź jeszcze dodatkowe godziny lepiej... :o

Gość normalnie zielona
ojej jakas ty madrala!!!myslisz ze wszytsko wiesz????ja akurat tego nie wiedzilam i mam prawo sie dopytac!! poza tym nie jest to jakiis straszny blad skoro zdalam, zobaczymy za ktorym razem tyy zdasz skoro taka jestes madra

Gość normalnie zielona
ojej jakas ty madrala!!!myslisz ze wszytsko wiesz????ja akurat tego nie wiedzilam i mam prawo sie dopytac!! poza tym nie jest to jakiis straszny blad skoro zdalam, zobaczymy za ktorym razem tyy zdasz skoro taka jestes madra

pozatym jedyną osobą której bedziesz musiała ustapic pierszeństwa to będzie pieszy bo często jest tak ze na światłach przy skręci Ty masz zielone i Oni też i wtedy jesli sie musisz zatrzym,ac wciskasz sprzęgło i hamulec

Gość tjaaa a potem bedzie płakać
że nie zdała egzaminu :D a przecież instruktor taki był dobry :P:P:P

Gość normalnie zielona

Gość a ja wlasnie sobie rozwiazuje
testy z nudow, jazdy zaczynam dopiero w nastepnym tygodniu :).

dziewczyno nie jestem mądralą żadną , ale samochód to nie zabawka, a to o co pytasz to podstawa!!!!!!! pewnie dałas , a nie zdałas:P hiihhi narazie

Gość normalnie zielona
tylko ustapujemy pierwszenstwa pieszym???heheheheh dobra jestes....powodzenia na egazminie mądralo:P

Gość normalnie zielona
jakie tu przygłupy niektore siedza to szok