Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jesienna deprecha

ZAMSZ - na ratunek!

Polecane posty

Gość jesienna deprecha

witajcie :-) wróciłam z wakacji, opalenizna blednie i zacierają się wspomnienia o gorącym piasku i morzu. natrafiłam na wrześniową prognozę pogody, a że jestem w nienajlepszym nastroju, zaczęłam myśleć o jesieni i - na poprawę humoru - jesiennej garderobie ;-) do rzeczy - mam parę klasycznych, zamszowych półbutów, trzewików, w kolorze beżowym, a właściwie brudnobeżowym - brudne i "zalezione" są niemiłosiernie. szkoda mi się z nimi rozstawać, na długie spacery po rdzawych liściach są w sam raz. czym i jak mogę je doczyścić, by nie skiepścić sprawy do reszty? i wersja skrócona: ___________________________________________________________ jak i czym wyczyścić "zalezione" trzewiki wykonane z beżowego zamszu? ___________________________________________________________ pozdrawiam 🖐️

Gość gzgjzjj
kiedyś słyszałam, że zamsz dobrze czyści skórka od chleba

Gość a może tak.....
Buty zamszowe czyść gumową szczoteczką, a miejsca zatłuszczone przecieraj pod włos ostrą szmatką. Istnieja specjalne pasty do czyszczenia takich butów (około 10 zl). Ponadto do takich butów sa specjalne preparaty w spreju, ktore zabezpieczaja but przed przebarwieniami i uszkodzeniami chemicznymi. Dlatego najlepiej (rada na przyszlosc) gdy kupisz buty zamszowe od razu pryskaj je takim preparatem. W sklepach DAICHMAN maja całe serie do pielegnacji obowia z tego co pamietam te produkty sa w granicach 10 zl, przejdz sie tam cos ci dobiorą napewno.

Gość jesienna deprecha
skórka od chleba pomogłaby chyba raczej na pojedyncze plamy, walkę z sezonem łażenia po górach i dolinach mógłby podjąć chyba tylko cały bochen :D Lusesita - zafunduję im test kontroli jakości i tak zrobię, ale będę zmuszona zrezygnować z prawideł (skad ja do diabła wezmę prawidła?!), mam nadzieję, że obędzie się bez, czubki są dość twarde, tzn nie ulegają wgnieceniom :classic_cool: