Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ccc1

szary ząb

Polecane posty

Gość ccc1

zciemniała mi górna jedynka,była pląbowana kilka lat temu i tak stopniowo ciemniała,chciałabym coś z tym zrobić ,dodam,że wypełnienie tego zęba jest dość duże.Nie mam pojęcia co mozna z tym zrobić,wybieram się do dentysty żeby mi doradziła,ale może jest tu ktoś kto mi podpowie jakie są szanse żeby ten ząb odnowić i jakie są ceny takiego zabiegu?

Gość olka-patolka
ząb jest martwy! najważniejsze- to wyczyścić go z martwego nerwu (robi to dentystka) miałam to samo- w środku ciemnieje ten nerw, i jak ona go wyczyści to ząbek będzie już jasniejszy...- jest to robione na kase chorych, czyli nic nie płacisz ale i tak będzie róznił się kolorem od pozostałych- idziesz więc na zabieg, który nazywa się "wybielanie zeba martwego", do środka wlewają taką substancję, i ząb jaśnieje...- kosztuje to 35 zł za zabieg, ja niestety potrzebowałam aż 3 takich wizyt... pozostają także licówki- co zafundowałam sobie ostatnio, ponieważ zabek mi sie ukruszył...pani doktor przykleja na twojego ząbka takiego...tipsa:D... i teraz zalezy- jeśli zdecydujesz się na licówke na szary ząbek, będzie ona w kolorze pozostałych zebów...ale jeśli nałożysz sobie na wszytkie ząbki (tz. zakłądamy tylko do czwórek) to może być 'hollywooodzka biel"

Gość ccc1
Dzięki ! a ile kosztuje licówka bo już o tym coś słyszałam tylko zastanawiam się ile to może kosztować?

Gość ldldldldldldl
Dużo. Porcelanowa 400 zł.

Gość ldldldldldldl

Gość ldldldldldldl

Gość olka-patolka
ja płaciłam 2000 za komplet;> ale licówka chyba kosztowała 120 (moja mama robiła) z tym, że to nie jest porcelanowa

Gość ldldldldldldl

Gość ccc1
jak 400 to dam radę bo to jedynka i nie chcę mieć jej ciemniejszej.Dziękuję Wam ,jutro dzwonię i umawiam się na wizytę:-))POZDRAWIAM!

Gość ccc1
jak 400 to dam radę bo to jedynka i nie chcę mieć jej ciemniejszej.Dziękuję Wam ,jutro dzwonię i umawiam się na wizytę:-))POZDRAWIAM!