Lusesita de Milagros Dolores 1 Napisano Sierpień 12, 2008 niestety nie dysponuję takowym :O a potrzebuję do małosolnych Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a nie możesz się obejść Napisano Sierpień 12, 2008 ? Nic się nie stanie bez niego,zaręczam ,że nie odczujesz różnicy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lusesita de Milagros Dolores 1 Napisano Sierpień 12, 2008 w oryginalnym przepisie z dziada pradziada jest :O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość koksikeeeeeee Napisano Sierpień 12, 2008 moj tata dodawl cyba liscie czanej -orzeczki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ROBAK W CZEREŚNI 0 Napisano Sierpień 12, 2008 liściem czarnej porzeczki, lub liściem chrzanu:) Założę się, że g ó w n o Ci pomogłam, bo takowych pewnie też nie upolujesz;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lusesita de Milagros Dolores 1 Napisano Sierpień 12, 2008 zdobyłam liście :D mam pytanie chodzi o stosunek wody do soli łyżka soli na litr zimnej wody? czy woda musi być przegotowana? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lusesita de Milagros Dolores 1 Napisano Sierpień 12, 2008 znalazłam przepis i tam jest łyżka soli i... łyżka cukru??? :O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mella 0 Napisano Sierpień 12, 2008 Tradycyjna proporcja to łyżka soli na litr wody - zagotowujesz i słonym wrzątkiem zalewasz ogórki ułożone w słoikach. Mój osobisty przepis dziada pradziada mówi o większej ilości soli - łyżka na słoik. Troche ciężej to policzyć - ale wychodzi mniej więcej płaska niewielka łyżka na pół litra. Ja krakowskim targiem daję na ten nieszczęsny litr dużą kopiastą łychę. Tyle że łyżka łyżce i tak nie równa. Ale o cukrze to nie słyszałam... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lamia 2 0 Napisano Sierpień 12, 2008 ja daje lisc dębu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Czarna Pistacja 0 Napisano Sierpień 12, 2008 Ja stosuję 1 łyżkę stołową soli na litr wody. Ogórki zalewam gorącą przegotowaną posoloną już wcześniej wodą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ciekawski facecik 0 Napisano Sierpień 12, 2008 U mnie zawsze daje się liście dębu i czarnej porzeczki, czasem też wiśnie. Dobrze robi gorczyca i kminek, oczywiście koper, chrzan i czosnek- podstawa:) soli kamiennej łyżka na litr, przegotowana i ostudzona troche. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lusesita de Milagros Dolores 1 Napisano Sierpień 12, 2008 liścia mam ;) chrzan czosnek i koper ale co z tym cukrem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mella 0 Napisano Sierpień 12, 2008 Teraz doczytałam że to o małosolne chodzi... To fakt, woda schłodzona trochę i rzeczywiście, bez liści też by się dało :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ciekawski facecik 0 Napisano Sierpień 12, 2008 olać cukier, to herezja;) bakterie kwasu mlekowego dadzą sobie rade:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lusesita de Milagros Dolores 1 Napisano Sierpień 12, 2008 to nie słodzę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ciekawski facecik 0 Napisano Sierpień 12, 2008 ostatnio zrobiłem eksperymentalnie dodatek cebuli- przekrojona w ćwiartki- niezły efekt:) oczywiście tylko do małosolnych Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lusesita de Milagros Dolores 1 Napisano Sierpień 12, 2008 hm... to może jeszcze by coś dorzucić...?:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aleeeeeeees 0 Napisano Sierpień 12, 2008 Kwiat rumianku, liść pokrzywy, Ziele bratka, pieprz prawdziwy, Pestki z dyni i borówki, A do tego sok z makówki, Owoc głogu, dzikiej róży I tymianku liść nieduży. Zsuszyć, skruszyć, Zmielić, zwarzyć, Po czym zalać i zaparzyć :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lusesita de Milagros Dolores 1 Napisano Sierpień 12, 2008 :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tak trzymać 0 Napisano Sierpień 12, 2008 to ja poproszę ten sok z makówki;) a najlepiej kwiat z konopii:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lusesita de Milagros Dolores 1 Napisano Sierpień 13, 2008 :D kiedy zaczną pachnieć...? ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aleeeeeeees 0 Napisano Sierpień 13, 2008 narobiono mi smaku na małosolne:-o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lusesita de Milagros Dolores 1 Napisano Sierpień 13, 2008 melduję ze już pachną ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aleeeeeeees 0 Napisano Sierpień 13, 2008 sadystka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lusesita de Milagros Dolores 1 Napisano Sierpień 14, 2008 :P zrób sobie ;) nie mam nic pyszniejszego niż \"popsute\" ogórki :D wieczorem skosztuję Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aleeeeeeees 0 Napisano Sierpień 14, 2008 podrzuć ogóra:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lusesita de Milagros Dolores 1 Napisano Sierpień 15, 2008 ;););) pycha... trochą mało słone ale efekt mnie zadawala Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aleeeeeeees 0 Napisano Sierpień 15, 2008 jak sama nazwa wskazuje :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ogrodniczka zielona Napisano Sierpień 15, 2008 bo ja daję płaską łyżkę soli kamiennej na pól litra wody! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lusesita de Milagros Dolores 1 Napisano Sierpień 17, 2008 następne mocniej posolę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach