Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mademoiselle Menella

Samotne wychowywanie...

Polecane posty

Gość bo nie wiem
popieram;)

Gość La Figlia
Popieram. Nie jestem jeszcze mama, ale wlasnie moja mamusia jest samotnie wychowujaca matka. Uwazam,ze cudownie wywiazuje sie ze swoich obowiazkow. Podziwiam ja,kocham z calego serca. To jest dopiero silna babka. Trzymam kciuki za wszystkie takie kobiety:)

Powiem wiecej - lepiej zeby dziecko nie mialo zadnego ojca niz ma miec zlego ojca. Moja mama jest po rozwodzie. W tym momencie wychowuje mnie sama. Od jakis 5lat (teraz mam 20) nie utrzymuje kontaktu z ojcem (zerwal ze mna i z matka kontakty). I powiem wam, ze czuje sie lepiej jak zyje bez niego. Nie byl kryminalista, nie byl alkoholikiem ale potrafil zawsze psychicznie dokopac mi i matce, poza tym uwierzcie ze obrazek ostrych klotni rodzicow przy dziecku codziennie a tym bardziej obrazek jak \"tatus bije mamusie\" nie sa dla dziecka dobre. Lepiej zaden przyklad niz zly przyklad. Moja matka wychowuje mnie sama i dajemy sobie bardzo OK rade. Co do samotnego wychowania malutkiego dziecka - jezeli matka moze liczyc na pomoc rodzicow to da rade:) W innym wypadku wchodzi w gre macierzynski i pozniejsze opiekunki ale to tez jest wyjscie. Pamietajcie - KOBIETA JESLI CHCE TO POTRAFI:)