Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

c_woman

Kto od dziś razem ze mną walczy z cellulitem?!!!

Polecane posty

Witajcie! Cellulit męczy mnie już od dawna. Jak to jednak często bywa, zaniedbałam sprawę i nic nie robiłam w tym kierunku przez długi czas.Dzisiaj jednak cały dzień szukałam różnych sposobów walki z tym cholerstwem. Postanowiłam zająć się tym w końcu na serio. Która z Was, drogie Panie podejmuje wyzwanie i walczy razem ze mną? Chętnie podzielę się z Wami swoimi doświadczeniami i wysłucham Waszych rad. Wszystkie walczące z cellulitem łączmy się!!!

Gość ja też zamierzam
podobno naturalny olejek grejpfrutowy jest dobry, do kupenia w aptece doz.pl za około 5-6 zł. Ja kupiłam i mam zamiar dodawac do balsamu około dwóch kropli i smarować.

Też o tym słyszałam- oraz o olejku cynamonowym. Mam również zamiar wypróbować bańki chińskie.

Najbardziej interesują mnie tanie metody, bo niestety nie stać mnie na specjalistyczne masaże oraz kuracje w gabinetach kosmetycznych...

Gość ja też zamierzam
cynamon mocno rozgrzewa. Mozna dodać mielony cynamon i imbir do zmielonej kawy i tym zrobić sobie pilling. Tylko moze podrażnić skórę, więc lepiej nie robić gdy zalezy nam na ładnym wyglądzie np na wieczór ;) Niestety troche póxniej czuć kawe i nie każdemu to odpowiada

Gość ja też zamierzam
w rossmanie jest do kupienia taki wałeczek z wypustkami na rączce, za 12 zł :) Skóra jest po takim masażu jędrniejsza, a i kręgosłup i ramiona można masować :) Olejki można dodać do zwykłego balsamu :)

Jakie zalecasz proporcje? Słyszałam również o \"zawijankach\" w folii spożywczej- ponoć są skuteczne...

Gość ja też zamierzam
szczerze? Polecam metodę prób i błędów ;) Wszystko zalezy jak będziesz tolerowac imbir i cynamon. Możesz dodać oliwki, żelu pod prysznic, albo oliwy. To tez jest uzaleznione od potrzeb skóry :) Próbuj, według mnie nie ma jednego dobrego przepisu :) Można tez stosować fuzy z kawy, ale ja wolę zwykłą kawe. O zawijankach też słyszałam, ale nie próbowałam

A czy ktoś może wie coś na temat specyfików sprzedawanych na allegro? Mazidło zwie się \"cellulit stop extra\"...miałam zamiar kupić, ale może najpierw sama spróbuję tańszym kosztem... :)

Czy stosujesz cynamon i imbir sproszkowane, czyli kupujesz po prostu przyprawy w torebeczkach i łączysz w balsamem? Może lepsze są do tego celu olejki?

Zastanawiam się na ile to wszystko w moim przypadku będzie skuteczne, bo mój cellulit jest zawaansowany- pojawiły się fałdki nawet na ramionach i łydkach...koszmar...teraz jeszcze lato i nie ma się w co ubrać żeby to zamaskować....

Gość ja też zamierzam
cynamon i imbir używam w postaci przypraw do pilingu. Olejków nie kupowałam. One lubia podrażniać i nie chce ryzykować z cynamonem i imbirem, na razie spróbuje grejpfruta.

Gość ja też zamierzam
chodziło mi o zwykłe, najzwyklejsze przeprawy ;) i o to, że stosuje je tylko do pilingu, a nie do balsamu ;)

hi hi, tak za chwilę pomyślałam, że o to Ci chodziło :) Ciekawa jestem, jak mają się dziewczyny, które używały odkurzacza do masażu ciała (znalazłam dzisiaj ich stare wypowiedzi na kafeterii...) :)

Według mnie mogą być pomocne wspomniane bańki chińskie- czytałam wypowiedzi masażystów, polecali. Poza tym zachęcająca jest cena- można je nabyć w aptekach w cenie ok. 23 zł. Ja już zamówiłam i czekam aż się zjawią. :)