Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cymbałka

*****************ZDESPEROWANA******************

Polecane posty

Gość fantaaaaa
a myślałaś o tym aby wyjechać z miasta? znam ludzi po polibudzie i OŚ i mają niezle prace za dobre pieniądze, jednak wiekszość z nich musiała sie przeprowadzić do innych miast ...w polsce, zeby nie było wątpliwości

Gość a zby to wszyscy pracowali
dlatego moim zdaniem nie powinnaś na początku wybrzydzać, oczywiście pracy jako "panienka na telefon" nie polecam, ale doświadczenie można zdobyć nawet w pracy o innym niż "docelowy" profil..... często liczy się umiejetność pracowania w zespole, operatywność, umiejetność nawiązywania kontaktów itp..... a tego można się nauczyć w wielu biurach, nie tylko w tych związanych z danym kierunkiem studiów.....

a zby to wszyscy pracowali, - jak najbardziej, nie koniecznie zalezy mi żeby od razu miec cos związanego z kierunkiem studiów, chciałabym na początek miec cokolwiek. A jeśli chodzi o przeprowadzkę to nie bardzo bym chciała, wolałabym zostac tu gdzie jestem, tu mam Narzeczonego, nie chcemy wyjezdzac

Gość Panienka Vitaminka
często liczy się umiejetność pracowania w zespole, operatywność, umiejetność nawiązywania kontaktów itp.... -- Komu ty mydlisz oczy? Jak pracodawca wymaga Autocada, to nie interesuje go ze ona pracowała w Biurze na programie Poltax czy Symfonia. Jak szuka kogoś do kosztorysu.. to choćbyś miał 5 stanowisk projektowych powie ci o a tu ma pna kosztorysowanie, ma pan doswiadczenie - a to było 10 lat temu. i tu sobie zakresli długopisem w cv, ze masz dosaidczenie sprawdzone na kilku pracodawcach:)

Gość Panienka Vitaminka
Ludzie, którzy mają firmy, a są po ścisłych studiach i takich ludzi szukają są konkretni. Masz lub nie masz. A w firmach jakiś tam ludzko-humanistycznych wiele można ponaciagać:D

mówię ci, na pewno coś znajdziesz- daj sobie trochę czasu - i nie panikuj tak.

Panienka Vitaminka>>> a ja często polecam ludzi na rózne stanowiska (mam duzy kontakt w swojej pracy) i częściej słyszę, że szukają kogoś np spokojnego na dłuższy okres, albo żeby miał dobry kontakt z ludźmi itp- w dalszej kolejności mówią o wykształceniu, mówią, że mogą doszkolić itp ale dosyć mają np. ludzi po studiach, którzy nic nie umieją konkretnego.

Gość Panienka Vitaminka
20:00 dobrze, ale na stanowiska typu recepjonista, sekreteraka, moze asystetnka prezesa!takie cechy widziane! Ale nie u stanowiks technicznych. Liczy się czy juz pracowałes na takim - konkretnym stanowisku. I jakie znasz programy.

ja pracuję jako grafik i wcale u nas nie liczy się to jakie kto zna programy :P tylko to co potrai stworzyć, ewentualnie to jak szybko się uczy i czy potrafi w zespole pracować. Ps Mój teść nie dawno dostał awans ze stanowiska kierownika na prezesa(nie stekretarki) - ze względu na interpersonalne, wywalono osobę, która miała ogromną wiedzę- ale z ludźmi nie potrafiła postępować- a dziś takie czasy, że trudno o dobrego pracownika i ważniejsze od umiejętności ściśle zawodowych okazała się umiejętność dogadywania się z ludźmi.... tak ze nie masz do końca racji Panienka Vitaminka - a o tym spokojnym- stabilnym pracownikiem, to miał być inżynier srednich napięć w energetyku.... na tym stanowisku podobno konieczne jest długie szkolenie- nawet pomimo doswiadczenia, więc widzisz, niby stanowisko ścisle techniczne- a wielu po studiach z doświadczeniem odpadało- bo bano się, że za szybko będą chcieli zmienić pracę i nie będzie opłacałao się ich szkolić.