Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szafi18

Wypadanie włosów po odchudzaniu

Polecane posty

Gość szafi18

Schudłam ok. 17 kilo ale sie glodzilam na poczatku:( Teraz zaczelam jesc "normalniej" ale włosy zaczely mi wypadac garściami...Dlaczego...nie wiem...ponoc tak sie dzieje po intensywnym odchudzaniu. Ale czego brakuje w mojej diecie? wiecie może co powinnam jesc zeby mi te wlosy tak nie wypadaly? I czy znacie moze jakis preparat do stosowania zewnetrznego i doustnie czyli jakies tabl. na wypadanie i wzmocnienie włosów? Byłabym bardzo wdzieczna

Gość nie wiemy co jesz
żeby powiedzieć czego Ci brakuje. Ogólnie musisz jesz zdrowo, czyli owoce i warzywa. Włosy z dnia na dzień nie przestaną wypadać. Do łykania polecam jakiś preparat z drożdżami i cynk

Gość szafi18
platki fitness, twarog z zowocami lub owoce z maslanka, pieczywo pelnoziarniste, salata, pomidor,szynka drobiowa, rzodkiew ryba z piekarnika 2 razy w tygodniu ogolnie straszna monotonia...

Gość monotonia byłaby
gdybyś jadła np. sam twaróg i piła tylko wodę. Zacznij łykać zestaw witamin i minerałów typu "centrum" i preparat "Silica" a najlepej - wybierz się do lekarza, może masz anemię - poczatkowe głodzenie się, może jeszcze obfte miesiączki.

Gość nie jest źle
dołóz do tego troche więcej mięsa np w postaci piersi z kurczaka i cebulę i czosnek. Mają dużo siarki które buduje cysteine, aminokwas znajdujący się we wlosach

Gość szafi18
tak zrobie:) a co do miesiaczki to nie mam od 3 msc i musze chyba isc do lekarza

Gość Siuup
Brak składników odżywczych powoduje osłabienie organizmu a to się też przekłada na kondycję włosów i problemy z wypadaniem. Łykaj witaminy z grupy b, cynk, selen, wit. A, E, D. I zadbaj o siebie :) Ale też warto zrobić badania bo nie koniecznie tylko brak witamin może skutkować wypadanie włosów. https://www.youtube.com/watch?v=dxU4g21YEuI