Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość buahahahaha .......

Kaczyński dzisiaj w Tbilisi Jesteśmy tu po to, aby podjąć walkę ...

Polecane posty

Gość dobre teksty nie ma co
:D

Gość z tym piekarnikiem mi sie
spodobalo :P:P:P

Gość przykro mi było jak dzisiaj
na to wszystko patrzyłam:( I niestety stwierdzam, że Palikot miał rację... Nie dość, że Prezydent swoim zwyczajem musiał zaatakować Rosję, UE, NATO, wspomnieć o historii, która całą Europę dzieli, to jeszcze wyglądał jak prostak- nieumyty, potargany, z rozpiętą koszulą. Nie wspominając o tym, że kultura wymaga porozumiewania się na tak dużych wiecach w języku najbardziej zrozumiałabym- w języku kraju, do którego się przyjeżdża lub po angielsku. Inni przywódcy, zwłaszcza prezydenci Estonii i Litwy wyglądali jak mężowie stanu, mówili płynnie po angielsku, mówili o pozytywnych wartościach, które w wypadku, kiedy zawodzi siła militarna, są niezawodne. O tym, że jeśli Gruzini będą się uważać za niezależny naród, nikt im tego nie może odebrać, bo takie są prawa demokratycznej Europy. Żeby budowali swoją demokrację. A Kaczyński jak zawsze umie tylko wypominać wszystkim wszystko, siać zamęt i wymachiwać "szabelką" przez 20 minut szokując zebranych zdaniami w stylu: przyjechaliśmy tutaj, żeby walczyć. To walcz pan, wstydu oszczędź. Ze swoimi urojeniami walcz! Francja, Rosja, Gruzja podpisały już jakieś porozumienie, nikt nie chce, żeby ginęli ludzie, żeby trwała wojna. Ale najważniejsze, że Kaczyński pojechał tam, żeby walczyć...

Po prostu żal mi, że mój kraj musi mieć takich polityków, taką władzę, że ludzie nie umieją dbać ani o ziemię, ani o miasta, ani o innych ludzi, że nie rozumieją, co się naprawdę liczy w dzisiejszej polityce. Czego chce bronić ten śmieszny człowiek zgrywający Wołodyjowskiego? Nie istnieje coś takiego jak Polska bez Polaków. Polska= Polacy. Prezydent RP ma obowiązek, konstytucyjny obowiązek reprezentowania i dbania o interesy wszystkich Polaków. W sytuacji, kiedy już Francja, Rosja, GRuzja omówiły warunki porozumienia, a on wykrzykuje zdania o tym, że przyjechał tam walczyć, nie tylko ośmiesza nasz kraj i siebie, ale wręcz naraża go na niebezpieczeństwo gospodarcze i militarne:O Dbanie o kulturę, tradycję, o obywateli to w dzisiejszym świecie dbanie o gospodarkę, handel, wymianę kulturalną, o relacje z innymi krajami. Dziwne, ze taka np. Belgia, Szwajcaria, Szwecja nie mają problemów tego typu co Polska, nie miotają się wikłając w konflikty w Izraelu, na Jamajce, w Afryce południowej i w Azji:O Dziwne, że są kraje, gdzie żyje się dobrze i normalnie, gdzie dzieci nie głodują, nie ma alkoholizmu w co 3. rodzinie a politykami sa ludzie zrównoważeni i inteligentni, którzy myślą o tym, jak innym życie ułatwić, nie utrudnić.

Samanta, ale w tym biciu piany jesteśmy osamotnieni. Prezydent może sobie bić, co chce, ale pod kołdrą i prywatnie:O Jeśli przyjmujemy, że gadamy dużo i bez sensu, to po co w ogóle gadać?:O I tak nikt się z tym nie liczy. Ale w cywilizowanym świecie słowa coś jednak znaczą. Słowa są w cywilizowanym świecie wszystkim- stanowią prawo, informują, uprzedzają o działaniu. Nawet niektórzy sądzą, że na początku było słowo;) A wiesz, co by było, gdyby Rosja stwierdziła, że Polska jej grozi i musi odeprzeć i tę agresję? Nic. Jesteśmy w NATO, w UE, ale nikt by nie zareagował. Bo nie reprezentujemy unijnego stanowiska, tylko prywatne stanowisko Kaczyńskiego i kilku radykałów. Nic, bo żaden kraj nie jest tak głupi i nie wykazuje takiego braku troski o swoje interesy i o swoich obywateli. Na tym polu akurat widać duuuuże wpływy sowieckie:O

Ja nie porównuję NAS, tylko poziom kultury. Bo tak naprawdę mentalnie większość ludzi w Polsce jeszcze nie wyrosła z PRLu. Europa dba o człowieka. Dla Rosji- jednostka jest niczym. W Polsce od lat "idee" przesłaniają realne interesy obywateli. Po prostu rząd od lat naraża obywateli- sam wyjeżdżając oczywiście na emigracje. Ba! Nawet armie potrafią wynieść się do innego kraju, zostawiając do dobicia tylko kobiety, starców i dzieci:O

Gość dramat i masakra
ale Pan prezydent nie urwał się z choinki:o może wreszcie ludzie dostrzegą relację pomiędzy pieprzonym postawieniem X przy nazwisko a tym że ugotwanie wody w czajniku kosztuje znacznie więcej i to nie w jednym dniu jak pójście do urny tylko przez wiele miesięcy:O

Kaczyński strasznie się wygłupił. Powiedział, że myślał, że wstąpienie do UE i NATO ukróci rosyjskie apetyty, ale to był błąd. Co to ma do rzeczy?:O Gruzja w UE nie jest, w NATO też. Oczywiste jest, że on tam pojechał zbijać polityczny kapitał, bo mu spadło poparcie, a Polacy ogólnie kłócić się lubią, nawet jak nie wiadomo, o co:O Ale prezydent właśnie taki jest - kłótliwy i prosty. Zamiast jak inni przywódcy mówić o wartościach pozytywnych, o tym, co realnie można zrobić, woli biadolić, kłócić się i niszczyć!:O Tak samo jest w kraju. Nie chce żadnych zmian, żadnych nowości, nie chce nawet traktować poważnie innych polityków.

Gość i gdzie sie pochowali
zaciekli entuzjasci p prezydenta? no gdzie?

Nie jesteśmy sami. Estonia, Litwa, Łotwa, Ukraina przecież też były zależna od ZSRR, jeszcze bardziej niż my. A mimo wszystko Estonia czy Łotwa radzą sobie lepiej niż Polska. Litwa też. Mają lepsze wyniki gospodarcze, opiekę zdrowotną, itd. I jakich mają prezydentów! To są ludzie, którzy sa kulturalni, są dyplomatami, godnie reprezentują te kraje- wyglądają i zachowują się z klasą. W Polsce nikt nie chce i nie umie pracować, rozwiązywać problemów, robić niczego konstruktywnego. Łatwiej jest kłócić się i prowadzić sztuczną wojnę z jakimkolwiek wrogiem. Zawsze sa jacyś "my" i jacyś "tam, gdzie kiedyś stało ZOMO":O

Gość Ojciec Dyr dogrzeje
Kaczke wodami termalnymi, wiec kaczka pewnie kwacze

Jest mi przykro, bo bywałam już w różnych krajach, na różnych kontynentach,ale nie umiałabym mieszkać gdzie indziej niż w Polsce. Bo kocham ten kraj. Ale niestety jestem przekonana o tym, że jest skazany na zagładę. Prze ludzi, którzy nie potrafią niczego stworzyć, zbudować, którzy nie widzą żadnych pozytywnych wartości. Nie umiemy wychować wielkich sportowców, medale olimpijskie nie są dla nas, polska piłka nożna- wiadomo, od 2001 roku nie umiemy wybudować skoczni, mimo że jakimś cudem znalazł się w naszym kraju ktoś taki jak Małysz, kto pewnie musiał te 10 lat temu trenować skoki na drzwiach od stodoły:O Nie mamy wybitnych naukowców, atrakcyjnych warunków na uczelniach, nie mamy niczego, co wymaga zaplanowania, programu i jego normalnej realizacji. Umiemy tylko wybuchać i gasnąć.

Gość nie ale powaznie
co robic z tym fantem? Przeciez to nieodpowiedzialny facet! kto wie, co jeszcze powie i w co wkreci Polakow? Przeciez on manad nami realna władze -i my przez niego w dupe dostaniemy - ludzie , no jak go zamknąc?

Samanta, mniejsze- wiadomo. Ale chodzi o to, że nie tylko my miewamy problemy. A on się zachowuje jak jedyny sprawiedliwy. Poza tym naprawdę nie widzisz przepaści dzielącej naszego prezydenta i prezydenta Estonii? Spójrz, jak on się zachowywał, jak wyglądał, co i jak mówił. To jest szokujące.... Nasz prezydent prezentował się bardziej zapalczywie, bardziej... prostacko, bardziej nieprofesjonalnie niż prezydent Gruzji...

Gość no i nie wstydza sie ci
co glosowali na kaczkę? KOMPROMITACJA , powiem wiecej - CZARNA ROZPACZ

Gość no i nie wstydza sie ci
dobra?noc