Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobietka kuleczka 24

Dlaczego kobiecym dziewczynom trudniej jest znaleść dobrą pracę ?

Polecane posty

Wszędzie wybierają tylko te sztuczne wypacykowane lalunie barbie i nie ważne że mają gorsze przygotowanie zawodowe jak ja, że mają gorsze wykształcenie - ważne że są chude i mają wielkie silikonowe cycki :-o Jejku, kiedy tak będzie że będą patrzeć na osobowość człowieka, na jego przydatność na dane stanowisko a nie na to jak wygląda :-o Poza tym gusta ludzi są nienormalne :-o

Gość całkowicie czarny kot
nie ma reguły.. mnie powiedziano, że na stanowisko managera (na które się ubiegałam) przyjęto faceta - bo, mimo że miał gorsze kwalifikacje, to 1. wygląda dojrzalej 2. jako mężczyzna będzie miał większy posłuch :-) fajnie?:-)

jakoś mam pecha bo za każdym razem tak właśnie mam :-o Ile razy mnie już odrzucili bo jak to określili "mój wygląd nie jest reprezentacyjny" :-o co za podle swinie :-o zawsze jestem czysto i schludnie ubrana, pachnaca itd a oni tak o mnie mówią :-o

Gość kutango
no cycki jednak sie licza :-P

Gość aeriane
Znooooowu???? Kobieto, weź duupę w garść i zamiast pisać kolejne posty zażerając się w międzyczasie batonikami, idź poćwiczyć, pobiegać i zacznij się odchudzać. I nie pisz mi tu o pustych chudych laskach, bo ja w ciągu pół roku potrafiłam schudnąć 30 kg. Na dodatek od roku trzymam taką wagę. Aha - a powodzenie miałam nawet jako wieloryb :) A więc nie truj i nie oskarżaj świata tylko do roboty żałosna kobieto

Gość imoen
A jakiej pracy szukasz? Jak ekspedientki w sklepie albo pani w okienku na poczcie, to normalne, że liczy się w 90% wygląd. Zrób doktorat z fizyki, spróbuj na uczelni zostać, zostań dobrym inżynierem, albo chirurgiem - i nikt na twoje 5 kg nadwagi nie spojrzy. Natomiast jakbym była szefem, do lekkich prac biurowych za 1500 zł też brałabym tylko ładne niunie, bo i tak wielkiego intelektu praca nie wymaga, a jest chociaż na co popatrzeć.

Gość balbina z falbanka
a co Ty bys chciala? Jestes gruba to znak dla pracodawcy ze wszystko olewasz lacznie ze swoim wygladem,czyli bedziesz kiepskim pracownikiem,poza tym nie jestes reprezentacyjna .

pani w okienku na poczcie nie musi być atrakcyjna zapraszam do mojego osiedlowego urzędu pocztowego :-)

szukam pracy jako hostessa :classic_cool:

Gość ankietka ...
Jakby nie patrząc wygląd wiele mówi o człowieku ... Można spojrzeć na to w ten sposób ... jeśli laska nie panuje nawet nad podstawą, czyli wyglądem ... To czy można jej wierzyć, że jest super pracownikiwm .. skoro nawet "na siebie" nie pracuje? Po drugie .. to w ciągu pierwszych sekund wydaje się werdykt .. nawet osobowości ... I nikt nie wmówi, że jest inaczej ... potem jest weryfikacja, ale jednak ... Poza tym teraz wykształconych ludzi tyle, że można znaleźć super mózg w super opakowaniu .. A właśnie czy sama byś kupiła super produkt, który byłby w podejrzanie brzydkim opakowaniu? Skoro są też w pięknych opakowaniach za tą samą cenę?

człowiek to nie produkt wystawiony na sprzedaż wracamy do idei niewolnictwa? pracodawca zagląda Ci w zęby i w tyłek, żeby zobaczyć czy się nadasz? nie róbmy sobie jaj - nie szata zdobi człowieka i nie po opakowaniu się sądzi człowieka... po wyglądzie ocenia zazwyczaj leń i miernota, której się nie chce zagłębić w duszę, charakter i osobowość drugiej osoby

tylko idiota ocenia człowieka po wyglądzie :-o jestem czysta, zadbana ladnie ubrana a ze nie mam talii osy - to mnie przekresla ? akurat ostatnio aplikowalam na stanowisko asystentki prezesa. jezyki znam dwa biegle, mialam praktyki w biurze i mam duze doswiadczenie. a przeszla dalej jakas siksa ktora nie potrafila prawidlowo sie wyslowic po polsku :-o ale co tam, byla chuda jak tyczka :-o

no ja przyjdzie taka betty brzudula z tlustymi wlosami, zero stylu to z braku laku wybiora lalunie . Ale gdyby przyszla jakas fajna dziewczyna, wiedzaca co i jak mozna nosic w pracy, jak sie zacvhowywac itp to na pewno ja wybiora :-) mam nadzieje...

czy ty sygerujesz ze ja mam tluste wlosy ? wypraszam sobie takie teksty :-o zawsze mam czyste i pachnace, zreszta sama jestem pachnaca i zadbana :-o ale to za malo widocznie :-o po co bylo sie uczyc skoro debile patrza n a wyglad ? :-o

Gość imoen
a czego takiego się uczyłaś, że chcesz być asystentką? :D

widocznie pan prezes szukał 'asystentki' a nie asystentki tak tez się zdarza:-) nie ma się co przejmować... olać sprawę, nie szuakć winy w sobie i iśc do przodu, szukać dalej możesz sobie tylko pomyśleć, że prezes stracił super asystentkę, nie poznał się na Tobie... skoro nie poznał się na Tobie teraz, to myślisz, że doceniłby Cie później? :-)

Gość ankietka ...
całkowicie czarny kot - co do Twojej wiedzy ogólnej ... To marnie wypada .. Na pewno nie znasz podstaw psychologii ... Marnie obserwujesz świat dzisiejszy ... Jakbyś się nie orientowała mamy XXI wiek! I lepiej byś w ogóle nie zadawała takich głupich pytań .. :O

Konkrety proszę, a nie walenie tekstami "jezdeś gupia" do argumentu się odniosę, a do tego co napisałaś... można sie tylko uśmiechnąć z pobłażaniem co niniejszym czynię :-)

Gość Magda Em.
a moze chciał po prostu asystentkę do seksu?

Gość ankietka ...
"człowiek to nie produkt wystawiony na sprzedaż wracamy do idei niewolnictwa? pracodawca zagląda Ci w zęby i w tyłek, żeby zobaczyć czy się nadasz? nie róbmy sobie jaj - nie szata zdobi człowieka i nie po opakowaniu się sądzi człowieka... po wyglądzie ocenia zazwyczaj leń i miernota, której się nie chce zagłębić w duszę, charakter i osobowość drugiej osoby" - tutaj zdradzasz, że nie masz najmniejszych podstaw z psychologii ... To raz .. poza tym mamy XXI wiek - w którym dominuje kult ciała i młodości ... Wykształconych ludzi jest ogrom ... Jest w czym wybierać ... Nie ma potrzeby brać jak leci .. Szczególnie tam gdzie reprezentuje się firmę .. To ważne i nic tego nie zmieni ... Widocznie oprócz Ciebie, każdy jest leniem i miernotą .. Pewnie kiedy byś miała wyjść za identycznie wykształconych, inteligentnych facetów ... Tylko, że jeden byłby nieziemsko przystojny, a drugi jak Quasimodo .. Ty wybierzesz tego drugiego ... I lepiej dla Nas miernot!

Gość ankietka ...
Poza tym może dla Ciebie zęby to drobiazg .. Ale dla większości uzębienie jest konieczne ... :P

-po wyglądzie ocenia zazwyczaj leń i miernota, której się nie chce zagłębić w duszę, charakter i osobowość drugiej osoby" - tutaj zdradzasz, że nie masz najmniejszych podstaw z psychologii ... -jakie to podstawy? -poza tym mamy XXI wiek - w którym dominuje kult ciała i młodości ... -i co z tego wynika, że dominuje? cały antyk był kulturą ciała, młodości, harmonii - jedno wielkie kalokagathia - wiesz czym się różni od kultu współczesnego? powiem Ci - współczesny kult piękna to wytwór nie myśli filozoficznej, a kult szelestu pieniędzy - czasem warto przewartościować dane nam kulty i odnieść do siebie, a nie istnieć w nich bezkrytycznie -Wykształconych ludzi jest ogrom ... Jest w czym wybierać ... Nie ma potrzeby brać jak leci .. Szczególnie tam gdzie reprezentuje się firmę .. To ważne i nic tego nie zmieni ... -kto mówi o braniu lak leci? mówimy o rozstrzyganiu wobec kompetencji kandydatów - Widocznie oprócz Ciebie, każdy jest leniem i miernotą .. Pewnie kiedy byś miała wyjść za identycznie wykształconych, inteligentnych facetów ... Tylko, że jeden byłby nieziemsko przystojny, a drugi jak Quasimodo .. Ty wybierzesz tego drugiego ... I lepiej dla Nas miernot! - zawsze każdy post odnosisz tak mocno do siebie? często też naskakujesz tak personalnie na adwersarza? tak- leniwy i mierny (kiepski, marny) to pracodawca, którego metodą jest popatrzenie na osobę i stwierdzenie - ot, taka se z buźki, nie nadaje się do mojej firmy

Gość ankietka ...
Odpowiadam -jakie to podstawy? - w ciągu pierwszych pięciu sekund ocenia się człowieka.. Robimy to nieświadomie, ale robimy ... Dalsze kontakty, bywa, że weryfikują tą ocenę, lub potwierdzają ... Piękna sylwetka mówi, że mamy kondycję, zdrowie ... Piękna skóra - mówi o zdrowiu .. podobnie z włosami .. Nawet po wyglądzie można wysnuć następujące wnioski .. Zadbany - czyli zorganizowany, dokładny, pewny siebie, szanujący siebie .. i wiele innych ... i przede wszystkim panujący nad wszystkim ... -poza tym mamy XXI wiek - w którym dominuje kult ciała i młodości ... -i co z tego wynika, że dominuje? - ano to z tego, że firma to nie tylko towar, usługi, siedziba, ale także ludzie, jacy w niej pracują ... Jeśli ktoś dba o siebie, to jest większe prawdopodobieństwo, że będzie dbał i o firmę .. przykuje uwagę kontrahentów .. nie zniechęci od wejścia ... --kto mówi o braniu lak leci? mówimy o rozstrzyganiu wobec kompetencji kandydatów - a skąd ta pewność, że piękna to głupia? To jest dopiero stereotyp! Ciekawe skąd autorka wiedziała o kompetencjach pozostałych? -- zawsze każdy post odnosisz tak mocno do siebie? często też naskakujesz tak personalnie na adwersarza? - owszem odbieram do siebie, bo mnie wkurza stereotyp powyższy, że jak piękna, to pewnie głupia ... A najpewniejsze takowe stwierdzenia u kobiet! Owszem naskakuje, bo to żenujące, jak można się dowartościowywać ... Kilka firm jej powiedziało, że jest nie reprezentatywna ... a tu dalej swoje filozofię sprzedajesz ... A prawda jest taka, że albo powinna zmienić siebie, albo szukać pracy, gdzie wygląd reprezentacyjny nie będzie ważny ...