Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

metafora .

potrzebna wiejska muza! Pomóżcie z tytułami proszę

Polecane posty

Dostałam za zadanie nagrać wiejską płytę z piosenkami typu \"o ela ela\" czy \"kolorowe sny\". Ale że nie znam za bardzo tych tytułów, to może pomozecie? Chodzi o takie wiejskie przeboje lata i te, co lecą na takich badziewnych dyskotekach dla tępych łysoli z ketami na rękach i białymi rękawiczkami.

hehe... i teraz każdy, kto coś podpowie, będzie posądzony o bliską zażyłość z \"tępymi łysolami z ketami na rękach i białymi rękawiczkami\" :P :D:D:D

Gość Pikaciu
a co to sa "kety"?

Gość ponawiacz.....................
to ja ci powiem:D:D pieją kury pieją ni maja koguta

hihi, laida, no fakt, ale z drugiej strony tych piosenek nie da się nie słyszeć, jak przejeżdża jakiś wieś tuning po ulicy albo jak ktoś w szkole znajomy tego słuchał ... No ja na przykład \"o ela ela\" nienawidzę, a co najmniej refren umiem zaśpiewać, po kumpel z liceum tego non stop słuchał na wycieczce klasowej ... A co do piejo kury piejo, to jest to muzyka zrobiona przez tego pana z republiki śp. zapomniałam jego nazwisko, wstyd ... Więc nie sądzę, żeby to była tępa muza dla karków

Gość moze cos w stylu
"jesteś szalona", ""mydełko Fa", "majteczki w kropeczki" chyba nic wiecej nie pzrychodzi mi do glowy:/

proponuję taką piosenke gdzie leciał tekst : \"hej co zorbiłaś, jaka głupia byłaś...\" :D:D:D tylko za cholere nie mam pojecia kto to śpiewa i jaki tytuł, ale wiocha na maxa:D oczywiście bez \"jesteś szalona\" obejść się nie może:P

Gość czaczak
i jeszcze "chcecie banana" :P to dopiero czad

A ja tam mogę podać :) Sąsiadka, Helenka, zespół Akcent i oczywiście Boys :) U kumpla na imprezach zawsze leci, więc się orientuję :D

Gość Pikaciu
dzięki z wyjaśnienie cięta riposto a po co ci autorko/autorze topiku tytuly "wsiuchowych " pisenek, przeciez wy "miastowe" gorszych sluchacie

Gość Pikaciu
z republiki to byl Grzegorz Ciechowski

Gość może coś rubika albo
metaliki :classic_cool:

Gość sdfgyhu
"w aucie" :D hehe chociaz niewiem czy to na wsi chodzi ale mi sie to podoba i teledysk

Gość STRACILAS CNOTE
To było nocą, gdy księżyc jasno świecił wiesz już na pewno- nie bedzie z tego dzieci Tak to bolało, choć sama nie wiesz czemu Jak to się stało,oddałaś się Rudemu Choć coś straciłaś, to też zyskałaś wiele, I nie żałujesz bo przecież warto było Pamiętasz dobrze jak bardzo chciałaś wiedzieć Co bedzie potem-dziś jesteś już kobietą itd ale super piosenka:D

Gość Basia_22
Cliver "Chodź kochanie", Toples "Ciało do ciała", D Bomb , Skalar "Lekcja miłości",

Gość Basia_22
I jeszcze "pokaż jak się kręcisz, "Zabierz mnie do swego domu", i Shazza...

wow! Dzięki, myślę, że starczy. A d-bomb to już zauważyłam w trakcie poszukiwań, że o TO właśnie chodzi :D

A tak a propos "Zabierz mnie do swego domu" jest przeróbką ruskiego kawałka. Ma ktoś go może?? Bo od jakiegoś czasu poszukuję :)

Gość Basia_22
cos podobnego śpiewa Code Red "18"

Nie pierwsza Nie ostatnia, no nie bez powodu leci to na weselach ;) Ale słuchać tego w domowym zaciszu...

Gość Blue Curaao
U mnie na studniówce przebojem stało się: ,,jadę z Elvisem złotym kadilakiem,rozkłam ręce i jestem ptakiem" :o

Gość qpqpqp
Kiedyś byłam na wiejskiej zabawie,gdzie co chwilę puszczali pisosenkę: ,,Najarana anka na na na na.... anka jak śmietanka na na na na" Jak ja się cieszyłam,że nie mam na imię Ania,bo znajomi nie daliby mi żyć :D

Gość oo jeszcze
"straciłaś cnote bo co bo sama tego chciałas...." (takie słowa tytulu nie pamietam) i to "ciało do ciała usta do ust i nigdy wiecej nie smuć sie już..."(tez nie znam tytulu:()

wpisz w wyszukiwarkę,albo w program który sćiagasz po prostu "disco polo" i masz wszytsko. chociaż to określenie wiesjka muza niezbyt mi sie poodba...;/

Gość ka jo je
Bede bral Cie w auci- franek kimono, żenuła swoja droga nas nei dogonyat- tatu:D