Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WT

j angielski

Polecane posty

Gość WT

Nie mam zbyt duzych zdolności jezykowych, to napewno. DOŚĆ łatwo ucze sie nowych słówke, ale wystarczy troszeczke czasu zebym to wszystko pozapominała. A o czasach w angielskim to juz w ogóle nie wspomne. Ucze sie i ucze tego gówna cały czas a i tak mi sie mieszaja i nie potrafie w nich operowac:O A jak wy sie nauczyliście angielskiego?

Gość WT
dogadać sie w miare dogadam, jesli ktos mówi baaardzo powoli i bez akcentu, oczywiście na podstawowym poziomie:O Ale o pisaniu to nie wspomnę, bo to jest zbyt żałosne, czasami musze pisac tak jak to sie czyta (np oł maj dir gad, ajm so hangri), bo poprostu nie potrafie po angielsku...np słowo niebezpieczy - dangeroaues...masakra:O za 2 lata wyjezdzam do Londynu (bo musze a nie chce) a ja ledwo potrafie sie porozumiec:O

Gość blues
ja z angielskim problemu nie mam, bo chyba mam wrodzoną zdolność do nauki tego języka, kiedy byłam w gimnazjum zauważyłam, że jeśli ktoś mówi jakieś słówko, które pierwszy raz słyszę to potrafię je poprawnie zapisać. nie wiem z czego to wynika, ale tak już mam. nigdy specjalnie się do nauki nie przykładałam, samo weszło, problem mam jedynie z opanowaniem wszystkich czasów (znam teraźniejsze, simple future i past simple, bo najczęściej ich używam.) dogadać się dogadam, bardziej z anglikiem niż z amerykaninem, bo brytyjski akcent jest prosty i zrozumiały, więc w tym londynie na pewno problemu mieć nie będziesz. jeśli opanujesz słówka i trzy podstawowe czasy to bez problemów się dogadasz. ja się przynajmniej dogadałam, a też miałam mieszane uczucia. dasz radę, angielski jest prosty, kiedy się go lubi i potrafi się skupić na tym, co kto do ciebie mówi.

Gość zdesperowana19
Cześć. Nie martw sie nie wszyscy maja zdolnosci lingwistyczne. Ja nalezy do tych ludzi, ktorzy ich nie posiadaja. NIESTETY Gdyz bardzo chcialabym wyjechac zagranice dorobic sie paru groszy na maly start w zyciu. Lecz nawet nie potrafie napisac cv i listu motywacyjnego po angielsku. Wiec boje sie cokolwiek wyslac w moim wykonaniu do jakiegos biura

Gość wilk i zając bzyklisię kicając

Gość Air force
Cześć. Czy jest ktoś aktywny jeszcze na tym wątku? Muszę napisać dwustronne jakby opowiadania, w którym mam użyć takich informacji jak: -co robiłem w przeszłości -co my robiliśmy w przeszłości -co oni robili i kim byli w przeszłości -co robię teraz i co będę robił w przyszłości -co oni o mnie myślą teraz Nie jest mi to potrzebne do szkoły. Angielski bardzo dobrze rozumiem. Zawsze w gimnazjum i technikum mialem dobre oceny. Słówka to znam perfekcyjnie. Zawsze jak była lekcja o temacie np 'past simple' to dostawałem potem 5 z odpowiedzi czy sprawdzianu. Ale w takim opowiadaniu nie potrafię. Jest tyle czasów przeszłych i teraźniejszych, a każdy ma inną formę, inne końcówki i wszystko inne. A przecież nie moge chyba całej przeszłości napisać w Past Perfect bo każdy czas przeszły ma inne i tak znaczenie. Nie wiem co mam robić. Pomożecie jakos? Dam tez emaila, gdyby ktoś chciał skontaktować się w ten sposób. Nawet tak byłoby moze lepiej. wyr469@wp.pl