Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ula ona

konflikt serologiczny pomózcie!

Polecane posty

Gość ula ona

witam czy ktoras z was miala podobnie i jakie to mialo skutki? bo u nas jest tak ze ja mam gr krwii 0 rh- a mąż b rh+. i moze wystapic u nas konflikt serologiczny, jak to sie moze odbic na naszym pierwszym dziecku ktore jest jeszcze u mnie w brzuszku (zaczał sie teraz 19tc). dzieki

W pierwszej ciazy, raczej nie ma zadnych komplikacji, wiec badz spokojna. Po ciazy do 72 godzin dostaniesz immunoglobine i to tyle, jesli oczywiscie okaze sie, ze dziecko bedzie mialo grupe krwi ojca :)

Ula,ja też mam 0Rh -,a mąż Brh+.W pierwszej ciąży zazwyczaj nic złego się nie dzieje.Córka urodziła się zdrowa-z grupą krwi męża.Potem syn też z grupą męża,a najmłodszy syn 0Rh+.Troje dzieci i po każdym z nich zastrzyk.Więc się nie martw na zapas.Będzie dobrze

dziewczyny a jak ja mam 0 rh + a mąż A rh - to jest konflikt czy go nie ma? Bo ja juz głupieje od tego czytania. Sparwdzalam na kilku forach itd ale w efekcie na kazdym jest co innego i nie wiem nadal nic.

Konflikt serologiczny może dotyczyć nie tylko czynnika Rh, ale również grup głównych czy rzadkich grup krwi. Może pojawić się, gdy matka ma grupę krwi np. 0 a dziecko dziedziczy A lub B. A jeśli chodzi o czynnik Rh to tak jak napisała Niezapominajka86.