Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bababay

jakie zwierzatko najlepsze dla 2,5-3 letniego dziecka?

Polecane posty

Najlepsze takie zwierzątko, które obroni się przed takim trzylatkiem. Doskonale przecież wiemy, że tak małe dziecko przede wszystkim nie poradzi sobie z pielęgnacją zwierzątka i na pewno nie zrozumie, że branie na rączki, ściskanie, przytulanie to robienie zwierzęciu krzywdy. Zastanów się proszę zanim podejmiesz decyzję o zakupie jakiegokolwiek zwierzątka dla tak małego dziecka. Może na początek jakieś interaktywne, które wymaga uwagi dziecka. Będziesz mogła poobserwować jak malec daje sobie radę i wówczas podejmiesz decyzję czy już można przyprowadzić do domu żywe zwierzę.

nie wiem jak one rosną moja kolezanka ma takiego 12 letniego ale on jest wielki znaczy sie taki wiesz duzo wiekszy niz dwie moje dlonie a takiemu juz ciezko w malym terrarium. Ale faktycznie jeszcze to przemysle a co on jedzą?

15 lat temu kupiłam koleżance w prezencie zółwia wodnego i on teraz jest taki jak duża męska dłoń.Ale to przecież po 15 latach!!!!!!!!!!!!!!! to szybko rośnie???????:) a je suszone robaczki,mięsko surowe

przybywam z daleka ale jak ty sobie zółwia wogóle wyobrażasz?:) bo piszesz o nim jak o jakimś boa dusicielu:D Moja koleżanka ma zwykłe akwarium ,nie za głębokie nawet ze sztuczną wysepką na środku,trochę gadżetów i roślinek,grzałka filrt i tyle chyba:) a ten żółw tylko pływa i wystawi łepek od czasu do czasu żeby pooddychać. ale jak go się wyciągnie i położy na podłodze to biega:)

kawusia no kurcze widzialam żolwia ale nie zajmowalam sie nim to nie wiem co je jak rosnie ile sie sprzata i czy gryzie. Zreszta jak mam dziecku dac do reki suszonego robala zeby go nakarmil/? A mozna je chyba przestawic na wegetarianizm czy nie?

Gość bababay
tylko boje sie ze np spuszcze dziecko na chwilke z oka a ono go zdepnie albo stanie na nim. a zreszta żółw jakos mnie brzydzi mimo tego ze piszecie ze jest super itd. wiem ze takie male dziecko np nie posprzata w klatce ze zrobie to oczywiscie ja ale mi to nie przeszkadza. a co myslicie o cho,iku? tez tak smierdzi jak swinka morska?

Gość chomik jest aktywny nocą

Gość bababay
eeeeeeeeee to chomik odpada

Gość ptaki i rybki tez uczulają
no i mysle, ze dziecko jest jeszce za male!

Gość bababay
mamy kota i psa wiec na sierśc dziecko nie jest uczulone. ale faktycznie moze jest za male jeszcze je zameczy i bedzie dopiero.

Gość Mruczuś1
Skoro macie kota i psa to czemu chcesz jeszcze jednego zwierzaka? Pies domowy czy przy budzie? Bo z pieskow domowych przyjazne dzieciom sa jorki i pinczery miniaturki. A idealnego zwierzaka niestety nie ma – albo smierdzi, albo gryzie albo halasuje w nocy.

Gość bababay
mam gospodarke wiec pies przy budzie a kot w stodole . kot chodzi wlasnymi drogami. chcialabym cos dla dziecka a jednoczesnie moze tez cos dla mnie. jednak przewaznie mysle o dziecku ono tak kocha zwierzaki.

Gość bababay
bo krolik to raczej odpada prawda? moze podrapac czy skoczyc na dziecko prawda? tak slyszalam.

Gość gość
moze pieska?

Gość gość
Ja obstawiam szynszyle. Dzieciom sie na pewno podobaja takie zwierzaki. Jest swietna hodowla http://fermaszynszyli.pl/ - tam maja super te zwierzatka.

Gość gość
Zwierzak to bardziej dla starszego dziecka,ktore w jakims stopniu bedzie juz potrafilo opiekowac sie takim stworzeniem.2,5-3 latek sam wymaga jeszcze duzej opieki i uwagi rodzicow,wiec obowiazek opieki nad zwierzakiem to bedzie dodatkowy ciezar dla rodzicow.Juz wystarczajaco duzo zwierzakow jest niechcianych i porzucanych bo tatus z mamusia kupia dzieciaczkowi zwierzaczka,a pozniej okazuje sie,ze taki zwierzak to duzy obowiazek i zwyczajnie staje sie kula u nogi dla wszystkich domownikow.

Gość gość
gość 2017.01.30 Ja obstawiam szynszyle. Dzieciom sie na pewno podobaja takie zwierzaki. Jest swietna hodowla http://fermaszynszyli.pl/ - tam maja super te zwierzatka. To prawda, szynszyle super zwierzaki, ale takie dziecko musi zadawac sobie sprawe z poczucia obowiazku, karmic i opiekowac sie zwierzeciem, jestescie pewni ze da sobie rade?