Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedługo będę mamą

Facet ktory sam nie potrafi utrzymac rodziny jest nieudacznikiem

Polecane posty

załozcie - pewnie musialabys. Tez kiedys zyłam w związku w ktorym to ja musialam byc głową i szyją. Ja zarabialam i oplacalam wszystkie rachunki wiec wiem co to znaczy ale w przeciwienstwie do niektorych szybko sprawe postawilam jasno - bierz manele i wypierd.. 🖐️

Cream, poza tym jest jeszcze jedna sprawa: to nie jest tylko pól roku karmienia piersią, lepiej jeszcze trochę samemu dziecko powychowywać (tak do pójscia do przedszkola). Oczywiście, wtedy facet może zostać w domu z dzieckiem, a kobieta być jedynym żywicielem rodziny. Pasuje?

ike ...razem odkładac mają aby dziecku nic nie brakowało :) czy to tak trudno ???? a tu tylko mnie wyzywacie :O oczywiscie najlepiej przyklasnąc autorce niech jej facet tylko zarabia i najlepiej daje jej kieszonkowe

wnuk no wiesz skoro przed ciążą nie miało się koncepcji to przynajmniej w ciąży wypada zacząć się zastanawiać jak to będzie...

Gość wnuk smirnofa
musialabym go chyba zostawic z dzieckiem na pare dni zeby zobaczyl jak to jest ale sie boje.. ze dziecko bedzie glodne chodzic no coz taka prawda to znaczy moja droga, ze masz dziecko z idiota

przybywam! no wiesz- takie pytania!!?? każdy wie- że wnuk naczytała się książek i wie wszystko!

Gość zalozcie
cream nie wyzywamy cie- tylko skoro jest podzial rol- kobieta sprzata i zajmuje sie dzieckiem to czemu facet nie moze chociaz kasy przyniesc do domu?? to tak wiele?

"i tu masz rację, każda ze znajomych matek małych dzieci marzy o pójściu do pracy, aby odpocząć" tak, bo o pracy mysla jako o pierdzeniu w stołek.. bez odpowiedzilanosci, bez stresu... nie wiem skąd u was wszystkich wychowanie dziecka to taka tytaniczna praca ponad siły... znam oczywiscie takie osoby w realu, ale to kompletnie nieogarniete, lub nadopiekuncze mamuski... dla normalnych kobiet, ktorym pomagaja ich mezowie wychowanie dziecka to nie jest jakis ogormny wysilek...

cream- więc po co odkładać skoro możesz dziecku dać na bieżąco? co do matki- albo pomożesz swojej kochanej kobiecie- albo zapłacicie opiekunce, wykupicie gówniane i droższe obiadki, zapłacicie za pralnię itd......wyjdzie na to samo- uwierz;)

cream - pewnie ze powinien jej dawac kieszonkowe a jeszcze lepiej wyplate w koncu jest praczką sprzątaczką nianią kochanką itd To jest cieżka praca. A Ty zapewna wracalbys po 8 godz do domu , leżał na łózku i majaczył jaki to jestes zmęczony a baba ma 24 na dobe chodzic kolo ciebie dziecka i to za darmo???

zalozcie ...ja jestem za takim podziałem razem pracujemy i razem dbamy o dom :classic_cool: czy to podejście jest złe ????

Gość wnuk smirnofa
no moja droga bije sie w piersi, ze nie mam pojecia jak to jest siedziec i nic nie robic. urodzic dziecko i wymagac od faceta, zeby mnie i dziecko utrzymywal. zostawiam was same. kiedy wstapie do elitarnego klubu to pogadamy.

"Ja zarabialam i oplacalam wszystkie rachunki wiec wiem co to znaczy ale w przeciwienstwie do niektorych szybko sprawe postawilam jasno - bierz manele i wypierd.." widze, że jednak sa na tym świecie zaradne kobiety bravo!:D

Gość zalozcie
cream- taki podzial jest ok :)

"musialabym go chyba zostawic z dzieckiem na pare dni zeby zobaczyl jak to jest ale sie boje.. ze dziecko bedzie glodne chodzic no coz taka prawda" tak to jest gdy tworzy sie rodzine dysfunkcyjną... Twoj facet to kretyn

Gość wnuk smirnofa
komiczne kretynie wolales robic aplikacje niz plodzic dzieci to sie nie wypowiadaj to jest klub dla elity

crem - ze tez Ci sie chce wypisywac te truizmy i frazesy nie wnoszace niczego dyskusji, przeplatajac je infantylizowaną niewiedzą na tematy powszechnie uznane za oczywiste

komicznie trochę się z tobą zgodzę- kiedy ja pracowałam tez myślałam, że mąż ma lekko- bo ja siedzę w papierach, mam kierowniczkę zołzę i gonią mnie terminy a on musi z dzieckiem się pobawić i pranie wstawić......przychodziłam naprawdę zmęczona i z myślą o tym , że chcę pocieszyć się życiem w domu- dlatego na mojego męża patrzę dziś inaczej - tym bardziej , że on zapiernicza ciężej ode mnie ale mimo wszystko wiesz chyba bym wolała pracować poza domem

"bije sie w piersi, ze nie mam pojecia jak to jest siedziec i nic nie robic. urodzic dziecko" spróbuj najpierw 9 m-cy nosic dziecko pod sercem, urodzic, wstawać w nocy, karmić piersią, przezyć 3- dniówke ratujac dziecku życie, przeżyć raczkowanie, pierwsze kroki, pójście do żlobka, przedszkola, co tydzień zapaleie oskrzeli kończące się zapaleniami płuc, szpitalem kilka razy w roku z tegoż powodu, ospe, a potem czeka cie już tylko radosny okres dojrzewania potomstwa...no przeżyj i gadaj o nic nierobieniu:D głupol jesteś straszny:D i powiem ci, ze sama kręcisz na siebei bata:D

bije sie w piersi, ze nie mam pojecia jak to jest siedziec i nic nie robic. no proszę jaka mądra- też uważa że dziecko chowa się samo a po przeczytaniu karteczki- "dzidziuś nie dotykaj piekarnika" na pewno się dostosuje:D

nie oceniam Cie to było moje gdybanie - otóż zauwazyłam ze wlasnie tak wiekszosc facetow postrzega podzial rodzinny a ja niestety z tym zgodzic sie nie mogę. Wnuk - jak juz przejdziesz okres ciąży, porodu, połogu, hustawek nastrojów, kolek, ząbkowania i L4 co tydzien a potem wypowiedzenie bo niestety zbyt duzo masz chorobowego , a pozniej jeszcze dyskusje na temat tego ze mlodej mamy nikt nie chce zatrudnic nawet w Biedronce to bedziesz mogla tutaj wrocic i wyglaszac swoje mądrości a poki co - wiesz co robic 🖐️

Gość zalozcie
ja tez spadam- trzeba popracowac troche :)

Gość wnuk smirnofa
spróbuj najpierw 9 m-cy nosic dziecko pod sercem, urodzic, wstawać w nocy, karmić piersią, przezyć 3- dniówke ratujac dziecku życie, przeżyć raczkowanie, pierwsze kroki, pójście do żlobka, przedszkola, co tydzień zapaleie oskrzeli kończące się zapaleniami płuc, szpitalem kilka razy w roku z tegoż powodu, ospe, a potem czeka cie już tylko radosny okres dojrzewania potomstwa...no przeżyj i gadaj o nic nierobieniu głupol jesteś straszny i powiem ci, ze sama kręcisz na siebei bata sprobuje. i nie bede robic z siebie bohaterki bo to nie jest sluzba publiczna i nie jest to obowiazek.

przybywam- ty chyba jesteś nie w temacie- wnuk pochodzi z innego świata- ona nawet nie wie co to jest biedronka- ją tego typu rzeczy nie dotyczą ;)

Doprawdy ...może tak gadam bo nie urodze nigdy dziecka ale sama powiedz że takie myślenie że Facet ktory sam nie potrafi utrzymac rodziny jest nieudacznikiem jest żałosne ???

ike ja mysle ze tej kobiety wiele rzeczy nie tyczy ale tak bedzie do mementu w ktorym powinie sie noga i padnie na pysk a potem z bolem sie podniesie i powie nie mialam racji. Oczywiscie zyczę jej jak najlepiej :D

komiczne- nie nadopiekuńczość- świadomość czyhających na każdym kroku zagrożeń, będziesz miał brzdaca to się przekonasz, ze czasami wystarczy chwila nieuwagi;) wierz mi, ze stres związany z pracą zawodowa nabierze nowego wymiaru w porównaniu z tym co czeka Cie przy potomku;)