Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jejku jak sie bije

kobity za miesiąc rodzę .... co muszę nabyć--doradzcie

Polecane posty

Gość no cóż ...
na tetrze wytrzymałam tydzień :D córka nie płakała jak miała mokrą pieluchę i zawsze miała przesikane 2 pieluchy, body i śpiochy. Do tego 10-12 kup na dobę - płynnych, czasem też przeciekały przez tetrę i ubranka. Była góra prania :) kiedy jednak mała zrobiła taką kupę, że zabrudziła nawet rożek to przerzuciłam się na Huggiesy. Odparzona nigdy nie była (ale zmieniałam często pieluchy, nawet w nocy), a ja miałam mniej prania i prasowania. Tyle że jednorazowe pieluszki trochę kosztują, a na początku dziecko bardzo dużo ich zużywa

Jeśli masz zamiar rodzić naturalnie to na szwy proponuję altacet w żelu - dla mnie to było jak manna z nieba, ulga niesamowita. Możesz kupić później, jesli będą Ci dokuczały... lub ewentualnie podpytaj lekarza, do którego chodzisz bądź położną.

Gość no cóż ...
jeszcze jedno mi się przypomniało - też rodziłam we wrześniu i długo używałam głębokiego wózka (w gondoli dziecko lepiej jest chronione przed wiatrem i zimnem). Teraz produkują bardzo małe gondole - jak w zimie ubierzesz dziecku kompinezon to w niektórych gondolach już 3-4 miesięcznemu dziecku jest ciasno :o szukaj wózka z dużą gondolą, bo przecież w zimie najlepiej takiemu maluchowi w głębokim wózku

Gość jejku jak sie boje
no własnie z gondlolami...:( ja mam upatrzony Chicco i w nim własnie ta gondola jest mała ale ja musze miec bardzo lekki wózek(a on taki jest) mieszkam na 3 pietrze i bede musiała sama go wnosic

w chicco gondola nie ejst mala!!!!! mam chicco woze w nim 16 miesieczną córcie i ie miesci z wyprostowanymi nózkami!!!! to tylko takie zludzenie ze ta gondolka jest ciasna a naprawde naprawde nie ejst!

Gość jejku jak sie boje
maMani Ty jeszcze wozisz 16 mies córcię w gondoli? nie jest to troszke za długo?

Gość no cóż ...
przyda Ci się jeszcze jakich krem ochronny do buzi dla maleństwa na spacery na chłodniejsze i wietrzne dni, ja używałam Bubchen na każdą pogodę

Gość zona nie-modna
Boze, dziewczyny, jak czytam, co trzeba miec, wiedziec i umiec, zeby byc matka, to czuje przerazenie,ze sobie nie poradze

Gość eee taam
na pepek nic nie kupuj. ja nie rodzilam co prawda w polsce i tutaj do przemywania pepuszka zaleca sie wode - nic poza tym. pepek sie szybko sliznie wygoil i odpadl. nie kupuj rzeczy, bez ktorych mozna sie obejsc;) co do olejkow - tez nie zaleca sie smarowania skory dziecka czymkolwiek po kapieli, bo w ten sposob delikatna skora traci naturalna bariere ochronna. jesli juz to kup oilatum do kapieli, bo noworodki czesto maja zluszczona skore, a taki pluyn natluszczajacy do kapieli jest lepszy niz balsamy czy olejki bo wspolgra z woda. naprawde staraj sie ograniczac wydatki, bo sporo ich bedziesz miala;)

Mani To najwyraźniej twoja córka jest malutka. mój synek ma 8 miesięcy i nie jeździ już w gondoli tylko zrobiłam na spacerówkę. mierzy jakieś 80 cm i na pewno już by nie dał rady w gondoli chyba że ty masz jakiś inny chicco

na szkole rodzenia pediatra radził spirytus 70%, sama woda nie zdezynfekuje pępuszka i może się pojawić zakażenie. Za mocny spirytus może z kolei podrażnic skórę dziecka.

Gość eee taam
ale gdzie wy widzicie problem z ta gondola? przeciez wiaodmo, ze dziecko jezdzi w gondoli gora do 6 m-ca, bo odkad podnosi glowke, a tym bardziej siedzi, nie ma ochoty lezec podczas spaceru. poza tym chlopcy na ogol sa wieksi.

hehe woize ja w gondoli tak tylko po domu bo jak zobaczylą nowy wozek dla braciszka to do niego wlazi i kaze sie wozic :D i wcale nie jest malutka. jest jak normlane 16 miesieczne dziecko! i zgadzam sie z ostatnią odpowiedzią. dziecko w gondoli jezdzi do okolo 6 miesiaca. nie widzialam 6 miesiecznego maluszka wiekszego niż moja 16 miesieczna córka, nawet jakby byl w 10 kombinezonów ubrany :) ta gondolka wcale nie jest mała!