Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maggi24

marzenia się spełniają?

Polecane posty

kopiuje z innego topiku 1 GRUPA PRODUKTY WYSOKOBIAŁKOWE mięso białe i czerwone: drób, wieprzowina, wołowina i cielęcina, baranina, jagnięcina, dziczyzna mięso ryb, fauna morska: ryby, owoce morza nabiał: ser, mleko, jogurty, kefiry, śmietana, jaja rośliny wysokobiałkowe: soja i tofu ---------------------------------------------------------- ---------------------- 2 GRUPA PRODUKTY WSZECHSTRONNE (neutralne) warzywa: pomidor, kapusta, ogórek, marchew, pietruszka, cebula, fasolka szparagowa, kalafior, brokuły, brukselka, seler, por, szpinak, szparagi, bakłażan, sałata tłuszcze i oleje: masło, margaryna, oliwa z oliwek, inne oleje roślinne orzechy i ziarna: orzechy włoskie, laskowe, ziemne i inne; ziarna sezamu, słonecznika, dyni i inne ---------------------------------------------------------- ---------------------- 3 GRUPA WĘGLOWODANY produkty bogate w skrobię: ziemniaki, kukurydza, ryż, płatki śniadaniowe, fasola, groch, kasze produkty z mąki: chleb, makaron, drożdżówki, ciastka, ciasta, herbatniki, sosy niektóre słodkie owoce egzotyczne: banan, mango, daktyle, figi produkty słodzące i słodycze: cukier, miód, syropy, czekolada, cukierki, batoniki ---------------------------------------------------------- ---------------------- 4 GRUPA OWOCE truskawka, jagoda, malina, jabłko, gruszka, arbuz, melon, cytrusy, ananas, kiwi, śliwka, nektarynka, brzoskwinia, suszone owoce. ---------------------------------------------------------- ---------------------- Podstawowe zasady diety niełączenia: Produkty z grup 1 i 2 możesz łączyć; Produkty z grup 2 i 3 możesz łączyć; Nie jedz razem produktów z 1 i 3 grupy; Produkty z grupy 4 jedz oddzielnie, co najmniej godzinę po lub przed innymi posiłkami, ewentualnie łącząc je z chudym mlekiem, naturalnym jogurtem, kefirem bądź maślanką; Na kolację najlepsza kombinacja to produkty z 2 i 3 grupy. Korzystając z powyżego podziału i zasad, skomponuj swoje dania. Ważne jest, byś jadła 4 posiłki dziennie, nie dopuszczając do sytuacji, w której wygłodzona “rzucasz się” na jedzenie. Trzeba jeść powoli, ponieważ organizm z opóźnieniem przekazuje sygnał do mózgu, że jest nasycony. ---------------------------------------------------------- ---------------------- Oczywiście, im mniejsze dania (obiadowe!), tym szybsze chudnięcie. Dobre rezultaty przynosi całkowite zrezygnowanie z pieczywa, które można zastąpić płatkami ryżowymi. Spadkowi wagi bardziej sprzyja ryż i kasza niż makarony, kluski i wszelkie inne produkty na bazie mąki. Gotowane młode ziemniaki są polecane jako zdrowe źródło węglowodanów, natomiast nie można tego powiedzieć o zapiekankach ziemniaczanych, ziemniakach podsmażanych i, przede wszystkim, frytkach. Zaletą wyżej zaprezentowanej diety jest to, że nie wycieńcza organizmu. Rygorystyczne stosowanie zapewnia szybkie zrzucenie zbędnych kilogramów. Jeśli zaś pozwalasz sobie na większe porcje, trzymając się podstawowych zasad diety niełączenia, chudniesz powoli, lecz systematycznie, nie odczuwając przy tym trudu wyrzeczeń, głodu i osłabienia. mozesz jesc rybe smazona na rozne sposoby- tylko do tego surowki badz jarzyny- kopytka same- pierogi z kapusta najlepiej- Jest jedna zasada jesz wszystko- co 3 godziny posilek - nie pijesz w trakcie jedzenia nic!!! godz prze posikiem badz godzine po posilku!!!!!mozesz jesc lody ciacha desery- tylko nie wolno laczyc Ci weglowodanow z bialkiem!!!! Sniadanie1 kromka chleba z pomidorem lub ogorkiem - moze byc bulka sniadanie 2 ( za 3 godziny max) duzy jogurt - do tego jakis owoc obiad schabowy +zestaw surowek badz jarzyna podwieczorek tabliczka gorzkiej czekolady lub puszka brzoswin lub porcja lodwo lub budyn kolacja ( o godz 18 tej ostatni posilek) makrela z jarzyna lub 2 jajak na twardo+salata lub kielbasa na goraca + surowka itd sama sobie ukladasz jadlospis - jesz to co lubisz!!!!! tylko nie laczysz weglowodanow z bialkiem

Gość ania.s
witam was :) też na początku miałam problem aby nie jeść chleba ziemniaków...zgroza...wkońcu to takie polskie ;D ale dałam radę! odrzuciłam ziemniaki...da się bez nich żyć. jeśli musisz to jedz pełnoziarnisty makaron! jest przepyszny! albo brązowy ryż... chleb również tylko razowy. najlepiej wyłącznie rano żeby siły na resztę dnia były... serki wiejskie lubisz? no to fajnie bo ja też ;) zacznij od serka 200g a potem kupuj mniejsze opakowanie 150g... do tego warzywka... kapusta biała odchudza! ja uwielbiam taką duszoną z cebulką i koperkiem...mniaaaaaam. odstaw olej...jedynie oliwa.. no i masełko też nie wskazane. ale jak nie ma prawie chleba to po co masło ;P trzymam kochana kciuki bo też walczę i było mi ciężko zacząć...jeśli chcesz wiedzieć skąd mam te rady to zajrzyj na post ODCHUDZANIE Z MERIDIA czy jakoś tak...opisałam historię swojego ciała ;P

chciałabym pogadać z osobami, które dużo schudły na tej diecie,może są na kafeterii takie??

dziś na wadze 72.4-od takiej wagi zaczynam.Pierwszy cel to 69 :) Metoda małych kroczków będzie chyba najlepsza:)

moja kolezanka schudla 15 kg w ciagu miesiaca i jadla wlasnie 3 razy dziennie platki z mlekiem tylko to jadla . wiec jak to z tym lączeniem jest?

alina co innego dieta niełaczenia, co innego płatki z mlekiem(tylko i wyłacznie) Kazda dieta jest inna i ma swoje plusy i minusy-w jednej jesz chleb z szynka i oki w innej tego nie wolno-zalezy, na co postawisz i co Ci najbardziej służy!Ja stosuje diete niełaczenia bo mi odpowiada! Nie mam przy niej wzdęć, zaparć, nie boli mnie głowa tak, jak kiedyś i zawsze jestem najedzona i zadowolona! dzis na obiad zjadlam 5 duszonych pałek z kurczaka z surówką-no nie powiecie mi, że nie mozna sie najesc-ja jem wszystko ale rozdzielnie! swoja droga co to za dieta z tymi płatkami na mleku 3 razy dziennie!!-ile sie na tym pociagnie?miesiec, dwa?oki, waga spada, bo jest mało kalorii ale jest to "dieta" jednostronna i bardzo uboga -nie dajaca gwarancji na brak efektu jo-jo. Nikt nie jest w stanie jeśc tylko płatków z mlekiem-człowiek opada z sił, to raz a dwa po pewnym czasie ma dosyć...a potem obżarstwo i płacz bo znowu sie przytyło...czy człowiek po to ma sie katowac, żeby to zaprzepaścić?NIE-wiec trzeba jesc ale zdrowo i niskokalorycznie, ruszac sie i tyle. NIE GŁODOWAC!!!i pamietać, że to dieta na całe życuie a nie na miesiac!

Dzisiaj jest ten sądny dzień! Rozpoczynam dzisiaj dietkę! Już mam dosyć swojego ciała....Ważyłam się dzisiaj - 71.9kg. Idę na wesele 6 września. Do tej pory( czyli 17 dni ) chcę zrzucić co najmniej 3 kg:) Starałam się pozytywnie nastawić na to wszystko i myślę że w dużej mierze mi się udało. Będzie cholernie CIĘZKO alejeśli będziemy się wspierać to na pewno się uda!! Kto się przyłącza?? Bez wymówek proszę:)

Chyba zostałam sama ze swoimi wzmaganiami:( No trudno... I tak tu będę pisała ;)

Maggi- to ja Cię zaraz zmobilizuję na diecie rozłacznej(tej, co poleciłam) schudłam w dwa tygodnie 4,20kg...ważyłam sie w poniedziałek. Bierz się do roboty-dieta jest prosta, przyjemna i lekka-jem wszystko ale nie łącze!! poszukaj w google informacji na ten temat-ja juz tyle przeczytałam, ze głowa mała;) buziaczki!

dzisiaj zjadłam na śniadanie jogurt z otrębami i zarodkami pszenicy. II śniadanie 2 małe kiście winogrona, ogórek kiszony i kromka chleba z chudą wędliną. Na obiad mam karkówkę-smażoną:O marchewke z groszkiem i ziemniaki. Stwierdziłam że mogę schudnąć jedynie przez zmniejszenie porcji, inaczej nie dam rady! Narazie jestem z siebie zadowolona. po raz kolejny dochodze do wniosku że dieta MŻ to najlepsza dieta na świecie!!! Nikt nie jest w stanie zmienić całkowicie swojego jadłospisu-prędzej czy później wróci do nawyków.

Moim marzeniem jest przede wszystkim dobrze czuć się w swojej skórze i nie rezygnować z wypadów ze znajomymi przez wygląd... Wczoraj byłam w sklepie i zauważyłam że wszystkie fajne ciuchy są w rozmiarach góra 38. Może wreszcie uda mi się nosić taki rozmiar? Te moje wały tłuszczu mnie dobijają:(

Chciałabym poznac osoby które mają podobne problemy do mnie i które chcą wreszcie coś ze sobą zrobić! :)

Nikogo nie ma :P buuuu... A ja czekam na dostawcę mebli do mojego salonu :D Jestem gruba, zakompleksiona, nie mam faceta ale za to mam fajne mieszkanko i pracę...chyba sobie kupie kota:P i będzie git;)

Droga autorko topiku:) ja bym raczej nie polecała Ci jeść karkówkę:) strasznie tłusta ale polecam: ryby chude, pierś z kurczaka, cielęcina i wołowina chuda a zamiasta winogrona i banany to inne owoce:)

krewetka wiem wiem;) tylko że obiad jest już zrobiony ;) trochę nie zaszkodzi. Gorzej będzie jak teraz zrezygnuje z normalnego jedzenia a potem zacznę jeść takie rzeczy-zabójstwo dla ciała!!!! schudłam na rygorystycznej diecie 11kg i połowa wróciła bo zaczęłam jeść jak zwykle. Trzeba utrzymac równowagę-tak jak piszesz więcej ryb i gotowanego mięsa ale na smażone raz po raz można sobie pozwolić!

Zawsze marzyłam żeby być drobniutka... Chciałabym się poczuć mała , krucha przy moich koleżankach ...ehhh kolejny powód żeby nie jeść:)

Hej maggi24:) dzięki za odwiedziny:) życzę Tobie również powodzenia:) chciałabym dodać Cię do moich ulubionych topików ale nie wiem jak:P