Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aulazia

krem po czterdziestce dla 30-latki ?

Polecane posty

Gość aulazia

mogę stosować kremy przeznaczone dla kobiet po 40 jeżeli mam 32 lata ? Słyszałam że cera bardziej efektywnie się poprawia

Nie. Jedyne, co osiągniesz, to podrażnienia. Skóra dojrzała ma trochę inne potrzeby niż ta kilkanaście lat młodsza, więc składniki są dużo silniejsze. Zbyt silne.

Gość Margerittes
To jest absolutnie zakazane. Postępując w ten sposób, niepotrzebnie przyzwyczaisz cerę do zbyt intensywnie działających składników składników.Później będziesz musiała sięgać po coraz "mocniejsze" kremy. Na wszystko przyjdzie czas. Nie postarzaj się na siłę!

Gość krem należy dostosować
do potrzeb skóry, a nie metryki.

Gość pomeriggio
Jasne, niedlugo bedzie sie wmawiac 20latkom, ze powinny uzywac kremy przeciwzmarszczkowe...

Gość dotty123
Moja koleżanka ma 22 lata i używa kremów przeciwzmarszczkowych. Ja mam 24 i tez zaczynam o tym myśleć.

Gość pomeriggio
tak, zacznij stosowac kremy dla 40latek i modl sie, aby do czasu kiedy bedziesz miala tyle lat wymyslili cos silniejszego, bo kremy dla tej grupy wiekowej juz nie beda na ciebie dzialac🖐️

Gość pommerigio tak myślano
z 10 lat temu. Czas iść z postępem.

Gość pomeriggio
A ten postep to koncerny kosmetyczne wciskajace kit kobietom, aby jak najwiecej zarobic?:D

Gość greckie wesele
Popieram, że z tym kremem dla 40-tek to jest mega głupota. Tak zresztą powiedziała moja kosmetyczka. Nie ma sensu atakować skóry tak agresynymi preparatami, bo zwyczajnie się do nich przyzwyczai. A najlepiej zrobisz Autorko, gdy poradzisz się właśnie wykwalifikowanej kosmetyczki lub dermatologa. Trudno cokolwiek Ci doradzić, znając jedynie Twój wiek.