Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamusiaSB

Dom czy mieszkaqnie co kupic?

Polecane posty

Gość MamusiaSB

Mam problem i bardzo proszę o poradę. Wspólnie z mężem planujemy kupic dom,mamy już upatrzony 70m za 165tys,częściowo wyremontowany( trzeba odświeżyc i łazienke wyremontowac) Zawsze marzyliśmy o małym domku. Obecnie wynajmujemy mieszkanie 35m i płacimy ponad 1000zł /msc i tylko po znajomości tak tanio,mieszkamy w dosc dużym mieście. Barodzo proszę o odpowiedz jak jest z ogrzewaniem domku zima?? Jakie są koszta? Jaakie są opłaty w domku?Czy lepiej kupic mieszkanie? Chcemy wziąsc kreyt hipoteczny na 35lat i sami nie wiemy już co robic. Ja wychowuję synka,a mąz pracuje jest kierowcą.

ja wybralabym dom, ale to dlatego ze w zyciu nie chce mieszkc w mieszkaniu. ale 70m^2 to cholernie malo

Dla mnie też 70 m2 to strasznie mało. Ale jeśli np dom i mieszkanie w bloku ma taki sam metraż to wole zdecydowanie dom.

Gość MamusiaSB
tam są 3 pokoje,kuchnia z jadalnia,łazienka i mała działka,nie chcę dużego domu ,mamy 1 dziecko,nie potrzebuję 200m.O takim własnie marzymy.A mieszkamy w 35m...

coz, mieszkanie moich rodzicow w ktorym sie wychowalam ma 80m^2 i uwazam ze to srednio....no ale nas bylo piecioro. tez planuje kupic/postawic dom, chce meic dwoje gora troje dzieci ale ja chce dom dosyc spory

Gość MamusiaSB
Dom wolnostojacy na działce 217m, w centrum miasta. Częściowo po remoncie wymieniona instalacja wodna , nowe ogrzewanie (piec węglowy, kaloryfery)okna pcv, nowy dach wymiana desek i papy.3 pokoje

Gość male domy sa najlepsze
dzieci szybko rosna i wyfruwaja z domu i czlowiek zostaje z hektarami jak glupi. Tylko sie zamiata , myje okna, kosi trawe. Ja mam juz dosc. A domek sam w sobie jest fajna sprawa, niezaleznosc, no i kawalek zieleni, ktora , nawet malutką, moze pieknie zaaranzowac. Ogrzewanie , jesli dom dobrze docieplisz nie jest drozsze niz w mieszkaniu, poza tym mozesz je kiedys ulepszyc, czy zalozyc dachowe- sloneczne.Ile zaplacisz, zalezy od ciebie. Zawsze mozesz jeszcze sobie jakis domek na dworze na narzedzia dorobic, czy werande.

Gość MamusiaSB
My mamy 1 dziecko i wiecej nie chcemy( ze wzgłedów zdrowotnych ) raczej mdomu 100m ani 200 nie potrzebujemy.A nie zadałam pytania czy duży dom czy mały bo ten nam odpowiaqda.Chcemy wiedziec jakie są koszty ogrzewania domu,szambo itd

Gość kukukukuuu
jakby nie liczyć...dom to najlepsza inwestycja; za mieszkanie i tak musisz płacić czynsze. a ogrzewanie zrób kominkowe, a najlepiej to na baterie słoneczne, poważnie. Mże i koszt spory ale opłacalny i to baaaardzo!

Gość MamusiaSB
a jaki to jest koszt?

Gość MamusiaSB
a jaki to koszt?

sloneczne jest oplacalne jak w nie niezle zainwestujesz koszta domu i mieszkania o tej samej pwoierzchni wychodzi bardzo podobnie a wiadmo, ze jednak dom to dom

Wybierzcie domek, to nic, że malutki, ale swój, dla Waszej trójki spokojnie wystarczy i dzialeczke też sobie zaaranżujesz. Powodzenia ;)

Gość MamusiaSB
belucci-dzięki za odp ;-) tak nam się też wydaje