Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

metella

przemoc fizyczna czy psychiczna, co jest gorsze?

Polecane posty

dlugo moznaby ten temat rozpatrywac, ale zdecydowaie latwiej przechodzi w zapomnienie bol, ktory jest bolem fizycznym niz bardzo przykre, obrazliwe slowo, ktore czesto pamietamy az do naszej smierci...

Gość zdecydowanie psychiczna

dlaczego w ogole ludzie sa tacy zli i zawistni ze musza siebie ranic, czesto te najblizsze nam osoby?czy nie umiemy zyc bez klotni i sprzeczek? ilu z nas zdarzylo sie powiedziec komus bardzo przykre slowo, ktorego potem zalowalismy, albo i nie... ;/

Gość sdsdsdsdsds
jedno i trugie jest fajne

Gość poliaaaaaaaaana
popieram, przemocy psychicznej doznawalam 15lat, od 7r.zycia, co mam? spieprzone zycie, zero znajomych, nie ma z ki wyjsci kogo odwiedzic, b.niskie poczucie wlasnej wartosci, etc.

ludzie nie mysla nad tym co mowia i dopiero po fakcie rozumieja i dociera do nich co tak naprwde powiedzieli, ale w pamieci pozostaje to wypowiedziane i nawet jesli uslyszy sie przepraszam to to slowo pozostaje...

Gość poliaaaaaaaaana
sa i tacy, ktorzy uwazaja ze zawsze wysztko bylo ok, szczegolnie po alkoholu, a to :ofiary: sa wszystkiemu winne, jak sobie przypomne wieczory stojac za oknem i patrzac czy ojciec idzie prosto czy wezykiem i zaraz bedzie wojna ato cce mi si e beczec

z poczatku mogloby sie wydawac ze przemoc fizyczna bardziej boli, ale to jest tylko jakies uderzenie, lub slad na skorze, ktory po jakims czasie powinien zniknac...

Gość zabójczyni1
Jesli przemoc fizyczna to gwałt a tak jest ...to to jest gorsze po takim czys ludzie nie moga sie pozbierac ..niektórzy popadaja w depresje chcą sie zabic ..zabijaja sie

Gość Oblech
Dżuma czy cholera ? Za dużo wolnego czasu ?

Gość a ja bym zrobila tak
obie sa takie same - jak ktosc cie bije gwalci to po takich przezyciach w glowie masz wielki bol pustke i jestes rozdarta psychicznie - tak samo jest jak ktos cie gnębi poniza i wyzywa tez to pamietasz. I nic nie jest w stanie tych ran chocby zmniejszyc.

Gość zabójczyni1
chyba za dużo wolnego czasu ;p

Gość takie tam duperele...
Jedna i druga jest zła. Były mąż popchnął mnie tak, że przeleciałam przez dwa krzesła ogrodowe; wiedział, że jestem w 4 miesiącu ciąży...A przez kolejne pięc pisał o "bękarcie", "bachorze", któremu mam poszukac nowego tatusia, wyzywał od dziwek mimo, że sam mieszkał wtedy z kochanką. Syn urodził się martwy. Ból po upadku zapomniałam, całej reszty-nigdy...

Gość zabójczyni1
Współczuje :(..