Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaffe78

kobieta lat 30 stoi przed dylematem ...??

Polecane posty

Gość kaffe78

mam 30 lat skonczone studia humanistyczne jestem w uk ale niedlugo mam malo platna prace- sprzatam i nowy obiecujacy ale pelen pytan zwiazek z facetem rownolatkiem a z drugiej strony w polsce moge miec bardzo dobra prace ale za cene bycia z duzo starszym mezczyzna ... nie wiem co zrobic bo tu czyli w uk dla mnie rozowo nie jest a moj facet- ma malo czasu dla mnie wiec o pielegnacji zwiazku mowic nie mozna z drugiej strony bycie pania dyrektor w firmie w ktorej wszyscy wiedza ze prezes to twoj kochanek tez fajne nie bedzie .. ---tylko co z ambicja po co mi byly studia i kiedy zaczne zarabiac pieniadze a dom rodzina dzieci kiedy ???--- czekam na madre rady :)

Gość kaffe78
wasze rady sa tak madre ze az zatyka

Gość zzyyttaa
ale jakiej madrej rady oczekujesz w takiej sytuacji??? zwiazku nie stworzysz raczej z zadnym z tych facetow. z twojej wypowiedzi wnioskuje, ze na zadnym ci nie zalezy - gdyby ci zalezalo, nie musialabys pytac co robic. sama wrocilam po 2 latach w UK. prawda taka, ze na taka prace jaka moge miec w Polsce, tam nie mialam szans. mozesz pracowac w firmie kochanka, zrobic sobie jakies doswiadczenie i szukac podobnego stanowiska gdzie indziej. watpie zebys chciala sprzatac do konca zycia... takie moje zdanie.

Wiesz, praca w Pl wydaje sie byc kuszaca . Tylko czy pomyslalas o tym , ze bedziesz ta pania dyrektor , tylko tak dlugo jak dlugo pan dyrektor bedzie chcial Cie bzykac. Wiec troche to ryzykowne i takie \" na chwile \" powiedzialabym. Istnieje tez prawdopodobienstwo, ze w trakcie zwiazku z panem dyrektorem poznasz kogos i zakochasz sie . I bedziesz miala dylemat dokladnie taki jaki dzisiaj. Jesli pojdziesz za glosem serca i miloscia , to tez na dwoje babka wrozyla. :) Bo przeciez , po pierwsze sama milosc nie wystarczy. Po drugie, bedac niespelniona zawodowo nie bedziesz szczesliwa. Co w koncu zacznie miec wplyw na Twoj zwiazek. Nie wiem co Ci doradzic, twardy orzech.. Szukaj trzeciej opcji :)

Gość kaffe78
oczywiste ze bardziej zalezy mi na moim facecie ale boje sie jego egoizmu troche niedojrzalosci - jak nam nie wyjdzie bedzie bardzo bolec i zotane na lodzie z pieknym cv :(

Gość kaffe78
dziekuje czarno biala moja 3 opcja to szukanie mozliwosci rozwoju tu przy moim facecie .. ide na wolontariat do sklepu moze naucze sie czegos nowego .. albo przynajmniej zabije czas :)

W wieku 30 lat ( sama mam 32), inaczej sie patrzy na zycie i przede wszystkim na uciekajacy czas. Wiec nie wciskajcie dziewczynie ze jakby kochala to nie mialaby dylematu :P Tak sobie pomyslalam, jesli obecnego faceta nie kochasz, a tylko Ci zalezy, to wybierz PL. Tego kwiatu jest pol swiatu. W najgorszym wypadku , zdobedziesz doswiadczenie i kontakty, wiec nie bedzie Ci trudno w razie czego o nowa prace.

Mozesz probowac szukac lepszj pracy robiac dodatjowo jakies kursy, szkolenia. poki co pracuj gdzie pravujesz i jednoczesnie "wesz" inne i lepsze mozliwosci. Wydaje mi sie, ze jak zrezygnujesz z milosci to nawet jesli w polsce osiagniesz wysoka pozycje zawodowa to i tak do konca nie bedziesz szczesliwa.

A powiedz jak Twoj angielski ? Bo zakladam ze skoro tamten proponuje Ci posade dyrektora, to masz dobre wyksztalcenie. Moglabys wtedy zaryzykowac i zrobic cos co z roznych powodow byc wydaje Ci sie niemozliwe. Zastanow sie, co chcialabys w UK robic, gdzie pracowac , na jakim stanowisku. I slij CV wszedzie gdzie sie da. Co Ci zalezy ? :) A noz widelec, w koncu , podobno marzenia sie spelniaja ? :)

Gość kaffe78
nie wiem czy go kocham na pewno mi zalezy jest dla mnie dobry choc jak kazdy facet mysli glownie o sobie najpierw on potem my ja niestety mam odwrotna kolejnosc i boje sie ze bede z nim zabujam sie potem cos sie spieprzy a ja zmarnuje czas tzw kariery

Gość dzej zi
Sugerujesz, ze wiekszosc ludzi na stanowiskach zawdziecza je kochankom? Dyrektor to nie sekretarka, ktora nie podejmuje zadnych waznych decyzji...

Gość kaffe78
co do mojego wyksztalcenia jestem politologiem znam angielski tylko troche za pozno przyjechalam do uk a do szkocji - gdzie jest praca mnie nie ciagnie

Gość kaffe78
dzej zi ile masz lat?

A rozmawialas na ten temat ze swoim facetem ? Tzn domyslam sie ze nie wspominalas mu o panie dyrektorze :) , ale zwierzylas mu sie z tego ze gryzie Cie ta sytuacja zawodowa? Jesli tak, to co on na to?

Gość kaffe78
on pracuje od 7.30 do 17.30 a potem jeszcze 4 razy w tyg od 18-22 nie ma czasu , zreszta kiedy jestem smutna twierdzi ze jestem zla ........ wiem to nie prorokuje najlepiej ale ja zawsze trafialam na sukinsynow a ten jest dobry i czuly tylko pracoholik i maly chlopczyk

Gość kaffe78
kocha paintball , gry na kompie i swoj samochod potem chyba jestem ja po pracy oczywiscie ale dopiero zaczynamy byc razem - to pierwsze 4 tyg mieszkania razem wiec ... jestem cierpliwa

Wiesz co, daj sobie czas. Wiem ze on goni, ale jesli nie sprobujesz , zawsze bedziesz sie zastanawiala. Daj sobie , nie wiem-- 3 miesiace. Zobaczysz w ktora strone rozwinie sie zwiazek, jak bedzie z praca. A moze cos dobrego wydarzy sie w tym czasie? Jesli jednak cos nie wypali, zdazysz do Pl i pana dyrektora. Mysle ze to najlepsze rozwiazanie i radze Ci tak , jak mysle ze w Twojej sytuacji sama bym postapila :)

Gość kaffe78
dziekuje jestem zodiakalnym blizniakiem i ciezko mi byc cierpliwa ale bede powiedzcie mi jeszcze czy faceci kiedys dorosna;)

Moj ma 38 lat, i niestety nie dorosl. Czasem nie ma roznicy, gadam do niego jak do syna :) No nie zawsze , ale czesto :) Hehehehe. Taki duzy dzieciak, tez uwielbia gry komputerowe, jak leca Gwiezdne Wrota moze sie walic i palic on z wypiekami na twarzy oglada i koniec :) Oj, nie bede sie rozpisywac bo duzo tego :)

Gość kaffe78
;) uroczo

No dobra, ja musze juz leciec. Zycze Ci zebys odnalazla sie zawodowo w Uk, i zeby Twoj zwiazek rozwinal sie , byl udany i zebys szczesliwa. Braku trosk i problemow nie bede Ci zyczyla, bo to niemozliwe, ale zycze Ci zeby zawsze miala sile i umiala sobie z nimi radzic :) Bedzie dobrze :) Narazie 🖐️

Gość kaffe78
czarno biala dziekuje :)

Gość kaffe78
juz nikt nic nie powie?

Gość de Bevuar
Do kaffe78 Ile mniej wiecej godzin dziennie musi być w pracy kelner, barman w UK? Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź.

Gość kaffe78
to zalezy rano kolo 3 wieczorem od 17 do 23 jakos tak

Gość kaffe78
barman od 17-3 rano z\alezy jaki klub

Gość de Bevuar
Dziękuję Ci ślicznie za odpwowiedź. Czyli w takim np hotelu to do ok. 3 rano? Pozdarwiam Cię bardzo serdecznie :-)