Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kathrein

Pomoc w języku HTML!

Polecane posty

Witajcie.. jak wstawić zdjęcie na strone.. i jak zrobić tło? A najlepiej na różne części stronki.. nie wiem, czy to jakaś różnica.. ale potrzebuje tego do myspace.. Próbowałam tego: Obrazek Tło i i (tło opisu) I nic nie działa ;/ Może ktoś z was wie dlaczego? A może powinnam uzyć innego kodu?? Tylko jakiego? A i jak jest ściezka dostępu to musze podać lokalizacje.. czyli, że np. Na dysku D.. w jakim folderze, tutył i na koniec . jpg ?? Np. D:\\Kath\\obrazek.jpg ??

Szukałam.. szukałam.. i właśnie znalazłam to co napisałam.. i nic nie działa ;/ A co do facetów.. wielu tutaj widziałam! ;)

Nie wiem czy Ci pomogę, ale napiszę Ci tak jak ja to umiem :P 1. Tworzysz sobie nowy notatnik (najlepiej) 2. Wpisujesz w notatniku: stronka (lub inny, koniecznie angielskie nazwy i duże litery) - to spacja (tutaj nalepiej skopiuj sobie nazwę obrazku 3.Zapisujesz to jako typ: wszystkie plikii otwierasz za pomocą internetu:)

nie weszły koday, jak co to możesz podać maila albo gg to ci napiszę:)

Iqa - mój meil to monis_888@o2.pl bezimienny - ściągnełam tamten program.. musze sie jeszcze na nim poznać ;)

Gość ja tez mam pytanko
czy w fasm mozna wczytac plik nagłówkowy windowsa dyrektywą include 'win32.inc' czy koniecznie trzeba wpisac 'win32a.inc', zeby uniknąć błędu linkera?

Gość do ja tez mam pytanko
win32a.inc

wiesz co, to pytanie jest za ogolne, bo najpierw musialabys napisac jak powstaje ta strona czy na ramkach, czy divach. Czy uzywasz stylów CSS czy tylko html na stronie, a moze w ogole htmls, bo bez tego nawet jesli Ci podamy kod, to nie bedziesz wiedziala pewnie gdzie go wstawic. Najlepiej poczytaj ten kurs http://www.kurshtml.boo.pl/ zakladke \"dla zielonych\" sorry, ale taki jest tam tytuł.

Gość fgddgdg
Na wklejanie zdjęć: Musisz pamiętać, że jeśli masz dane zdjęcie w folderze, to wtedy kod będzie wyglądał inaczej, np Na tło jest kod

Gość fgddgdg
eh nie wczytało kodów. img src="zjdecie.jpg body background=zdjecie.jpg w nawiasach trójkątnych te polecenia

lamia 2 Może to ci pomoże i nie będzie już takie ogólnie. \"Możesz wprowadzić kod HTML/DHTML lub CSS w dowolnym polu tekstowym. Używanie języka JavaScript jest niedozwolone. Nie używaj kodu HTML/CSS do zasłaniania reklam w MySpace. \" Takie coś tam jest napisane :) fgddgdg - szukałam na różnych stronach tych kodów i mam takie: bgcolor - kolor tła background - obrazek tła paneli titlecolor - kolor tytułu paneli Ale jak pisałam nic nie działa ;/ .. a takie zwykłe jak pogrubienie czcionki.. zmiana koloru.. animacja napisu itd działa..