Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aala

O co pytają przy przyjęciu na porodówkę .

Polecane posty

Gość aala

Witam mam pytanie o co pytają przy przyjęciu do szpitala ? Teraz jestem nas wakacjach nie mam kontaktu z lekarką ,a wlaśnie usłyszałam dosć dziwne opinie . Dziewczyna która niedawno rodziła mówiła o jakichś dziwnych pytaniach zadawanych przez polożną .

Gość a oto streszczenia
tzn. o jakich dziwnych? Bo nie wiem, co możesz mieć na myśli. Mnie o nic dziwnego nie pytała.

pytają o dane personalne, o to który to poród o to czy byly jakies poronienia, o to kiedy ostatnia miesiaczka, o to czy byly jakieś problemy w ciazy, czy sie bralo jakies leki, pytają o to czy skurcze sa regularne i co ile i czy odeszly wody... zadnych dziwnych pytan nie zadają.

Gość amingora
a moze chodzi o to,że CHYBA pytają(chyba bo już nie pamiętam tak dawno to było)o zawód matki,ojca,o wykształcenie rodziców itp itd?

Gość a może ooooo
to czy jesteś w ciąży :D

Gość o ostatnią wizytę u stomatolog

Gość a oto streszczenia
Mnie o to nie pytali. W ogóle nie pytali o moich rodziców, tylko chyba o ich imiona.

Gość a oto streszczenia
za to dali papierek do podpisania- kto ma otrzymać informacje medyczne i moje rzeczy po moim ewentualnym zgonie; chyba wszędzie to dają

mnie tez nie pytali o zawód rodziców. o imiona tak bo to potrzebne im jest do moich danych osobowych aaa i pytali jeszcze - takie nieprzyjemne ale... w razie gdyby coś sie stalo to kogo mają powiadomić. dwie osoby mozna bylo podac. podalam meza i mame.

Gość a oto streszczenia
aha, no tak, o nasze wykształcenie i owszem, pytali. O zawód też. I wiek również.

Gość Mama 2008
Z dziwnych pytań u mnie było takie, że pytali mnie kiedy ostatnio byłam u fryzjera i kosmetyczki.

mi tez mimo przerazenia czekającym mnie porodem i mimo zaczynających sie bóli rozśmieszyły pytania o \"ostatnią wizytę u fryzjera\" , \" co miałam robione u fryzjera\" i \"adres tego fryzjera\". Identyczne pytania o stomatologa, ale ten fryzjer mnie rozłożył :)

pytania o fryzjera, kosmetyczkę , stomatologa są po to by zlokalizować ewentualne miejsce zarażenia chorobą zakaźną

a mnie najpierw zapytali jaki lekarz mnie prowadził; w razie złej odpowiedzi miałam być odesłana do innego szpitala; po prawidłowo udzielonej dopiero nastąpiły pytania typu: wiek, zawód, aty, leki i zabiegi upiększająco - medyczne ;-)

Gość o co jeszcze
o cojeszcze pytają? to zależy od szpitala? czy to standardowe pytania?

Gość dziwne.....
" Kogo powiadomic w razie śmierci" :-O Jedyne pytanie,które mi utkwiło w pamieci.

adres, wiek zawod, gr krwi, choroby przewlekle, leki zazywane na stale, czy w ciazy palisz, pijesz, bierzesz narkotyki, dane ojc dziecka, imie nazwisko,wiek zawod, st zdrowia, gr krwi. choroby dziedziczne w rodzinach: nadcisnienei cukrzyca padaczka inne dziedziczne, genetyczne (u rodzicow i rodzenstwa). poprzednie ciaze, w jakich latach, w kt tygodniu sei konczyly plec narodzonego dziecka, masa urodzeniowa i jaki porod, czy dzieci sie dobzre rozwijaja. nastepnie dane dotycznace tej ciazy: krwawienia plamienia infekcje itd, wynuiki jakis wymazow, posiewow. Gr krwi, Hbs, Vrdl. Dalej pyt do antkiety anesteszjologicznej o chorobach (i tu cala litania). aa no i jakie nazwisko bedzie nosilo dziecko, jesli nie kobiety tylko ojca, a nie sa po slubie konieczny jest akt uznania dziecka. to chyba wszystko przy przyjeciu.

Gość akt uznania dziecka
w takim przypadku sporzadza się przed urzędnikiem usc po narodzinach dziecka

Gość mąż żony po cc
potem każą podpisać zgodę na wszystko łacznie z nacieciem kleszczami i cesarką. TAkże nie ma szans na wygranie procesu ze szpitalem że nie zastosowali ochrony krocza na życzenie pacjentki tylko cięli bo tak im wygodniej. konowały!