Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kompleks

PRZETŁUSZCZAJĄCE SIĘ I OKLAPNIĘTE WŁOSY

Polecane posty

Gość kompleks

Otóż. Muszę myć włosy codziennie. Wieczorem są jeszcze wporządku, ale na drugi dzień oklapnięte i przetłuszczone. Gdy myję włosy dzień w dzień to trudno mi je układać. Czasami gdy nie muszę wychodzić z domu to ich nie myję przetłuszczą się, umyję je i od razu sto razy lepiej się układają co robić my pogły się tak układać po codziennym myciu głowy ???? też tak macie ????

Gość ja też myję codziennie
ale nie dlatego, ze się przetłuszczają, tylko po prostu śpię niespokojnie i rano wyglądam jak punk. Idź do dobrego fryzjera, obetnij włosy tak, żeby po umyciu same się układały. Przecież są szampony do codziennego mycia, więc nie ma tak wielkiego problemu. Tłuste włosy to masakra

Gość i ja też myję włosy
ja myję co drugi dzień napisz jakiego typu masz włosy: długie, krótkie, gęste, rzadkie, proste, kręcone itp. jakiego szamponu i odżywki używasz i jakich kosmetyków do stylizacji, jak suszysz? czy swędzi cię głowa, czy masz łupież? włosy przetłuszczające się należy myć w LETNIEJ wodzie, nie ciepłej, nie gorącej i nie zimnej. Spłukać zawsze chłodną wodą. Na początek polecam ci szampon Polytar z apteki ok. 20 zł oraz witaminę B complex i cynk. Szampon ten należy rozcieńczać wodą, wystarczy ci na 4 miesiące. Do tego możesz używać odżywki do spłukiwania do włosów przetłuszczających się, np. Fructis Powinnaś również iść do fryzjera i profesjonalnie podciąć włosy. Trzeba to robić co 3 m-ce, bez tego nawet najzdrowsze włosy się nie układają.