Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oergfkdsoweijfds

DLACZEGO NIE ROBI SIE PRZERWY Z ODSTAWIENIA PO ANTYBIOTYKU

Polecane posty

Gość oergfkdsoweijfds

dzis koncze antyniotyk a jutro zaczyna mi sie przerwa 7dniowa z odstaweinia, dlaczego sie jej nie robi? czy jak ja zrobie czyli minie 7dni tojuz moge wspolzyc?

Gość butelkowa zieleń granat
jak to się nie robi? Kto tak powiedział? Poza tym antybiotyk i tak zaburzył ci tabletki, więc przez jakiś czas i tak musisz się zabezpieczać dodatkowo

Gość oergfkdsoweijfds
na moim opakowaniu jest ze jak okres zazywania antybiotyku laczy sie z przerwa to sie jej nie robi, ale nie wiem czy to kwestia zwiekszenia dawki hormonow czy o co chodzi?? mimo ze sie nie bierze tydzien po antybiotyku tabletek ( bo jest ta przerwa z odstawienia) to wystarcza by byc zabezpieczonym?

Gość jaki to antybiotyk

Gość oergfkdsoweijfds
duomox ( na opakowaniu yasmin nei jest wymieniony)

Gość oeergfkvskjd
up

Gość bo wtedy po antybiotyku
musisz zabezpieczać się przez dwa tygodnie. Aby tabletki zaczeły działać po antybiotyku potrzebujesz zazyć 7 tabletek. Jesli zrobisz przerwę to musisz się dodatkowo siłą rzeczy zabezpieczać 2 tygodnie bo przerwa i 7 tabletek

Gość sijfdksidj
skad masz takie informacje?? Pyram bo na innym forum otrzymalam iformacje, ze te 7 dni nie musi byc z tabletka bo jesli doszlo do owulacji to i tak zostanie zatrzymana po 7dniach. a przerwy niby nie robi sie dlatego zeby nie doszlo do zapalen bakteryjych czy cos takiego. jestem przerazona po tym co napisalas:(

Gość od kiedy to owulacja
trwa 7 dni ???

Gość sidjfnksiduj
teraz nie jest istotne ile trwa, zle mnie zrozumialas... tylko dlaczego Wy piszecie ze te 7dni musza byc z tabletka, a w innym miejscu czytam ze to ogolnie 7dni bez kochania bez roznicy czy z tabletka czy bez.... moze mi to ktos wytlumaczyc?:/

jesli brałas antybiotyk kotry obnizył skutecznosc tabletek to musisz wziąć kolejnych 7 tablet by antykoncepcja ze tak powiem w pełni powrociła. jesli zrobisz przerwe (spadek hormonów) to moze dojsc do owulacji- normalnie w przerwie jej nie ma bo spadek hormonow przez te 7 dni nie jest az tak duży, ale JUŻ OSŁABIŁAŚ działanie tablet antybiotykiem.

Gość dokładnie przecież
nawet na ulotce jest napisane, że nie powinno się robić przerwy. Zreszta jest też napisane, że jeśli przyjmuje się pierwsza tablete w dniu okresu to zabezpieczenie jest od razu, a jeśli w inny dzień to zabezpieczenie jest po 7 dniach. Podczas kuracji antybiotykami tabletki przestały działać, doliczając do tego jeszcze pzerwę to wychodzi, że tabletki już nie działają, dlatego robi się przerwe i zabezpiecza dwa tygodnie, albo nie robi się przerwy i wystarczy 7 dni.

Gość eirjgfdksijf
dziwne... jedni pisza tak drudzy ze ta przerwa moze byc bez tabsa... i kogo sluchac:/

Gość słuchac ulotki i lekarza
a nie bab na forum