Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malina_

Problemy z dojściem

Polecane posty

Gość malina_

Ehh mam problem. Kochałam się dopiero kilka razy i podczas żadnego stosunku nie miałam orgazmu. Dlaczego?? Czy to normalne u "początkujących" albo przy pierwszych razach?

Gość Jesteśmy dziećmi Szatana
Poczytaj książkę Lwa Starowicza pt. Seks Partnerski.

tak, to normalne. musicie z partnerem \'poznac sie\' nawzajem, nauczyć się \'dobrego\' seksu ,a to zajmuje troche czasu. hmm ile masz lat? ;p

Gość malina_
Tak sobie własnie myslalam:) 17..

Gość Jesteśmy dziećmi Szatana
Weź się za książki.

na 'plotkach' z przyjaciolkami czesto poruszamy tematy orgazmow. one opowiadaja ze dochodza rzadko, a na poczatku nie dochodziły praktycznie wogole. ze mna bylo inaczej, przez pierwsze lata od kiedy zaczelam uprawiac seks dochodzilam bardzo czesto,nawet przy 'bylejakim'zaangazowaniu ex-partnera, a teraz potrzeba mi naprawde dobrego seksu,ale z obecnym partnerem to nie problem;)

może za bardzo się przejmujesz swoim orgazmem i skupiasz sie na tym zeby 'na siłę' dojsc, a nie na przyjemnosci. a tymczasem nie tędy droga kochana, trzeba poddać się rozkoszy ;)

Gość fgdjyrkuu.
jeśli o mnie chodzi to "dochodzę" gdy partner pieści łechtaczkę. Uprawiając seks bez uprzedniej gry wstępnej czy też pieszczot w trakcie odczuwam przyjemność ale dojść nie mogę.

ja też szybciej dochodze podczas pieszczot, ale to całkowicie inny orgazm niż podczas seksu.hm...orgazm pochwowy jest lepszej jakości;)

a czy Twoj facet tez jest 'poczatkujacy'? może po prostu za szybko dochodzi, a Ty potrzebujesz na to więcej czasu