Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cupcake

Czerń i wesele.

Polecane posty

Gość Cupcake

Wiem, że tych tematów były miliony, ale korzystając z kafeteryjnej wyszukiwarki prędzej się idzie pochlastać niż coś znaleźć. Lubię czerń i biel, nic nie jest w stanie opisać mojej miłości do tego zestawienia, nigdy w życiu nie założę nic zielonego, żółtego czy czerwonego, bo beznadziejnie się w tym czuję, wystarczy, że zarzucę fioletowy top i moja samoocena zjeżdża do poziomu zero. Możecie mnie zjechać, że jestem nudna kurczowo trzymając się dwóch kolorów, ale tak lubię, tak się czuję dobrze i nie mam zamiaru tego zmieniać. Niedawno dostałam zaproszenie na wesele, późno bo późno, ale jednak, wesele jest za tydzień. Znalazłam długą czarną spódnicę zakończoną trzema białymi pasami, kurtkę (właściwie to żakiet) z białymi elementami, elementów tych jest dość dużo oraz coś na wzór białego topu. Całość mam zamiar "podrasować" dodatkami koloru innego niż czarny/biały, podobnie z butami. Nie chcę się stroić (jak to robią znajome zakładając mini w oczojebanym zielonym kolorze), chcę wyglądać elegancko, bo mój gust plasuje się w tym, co schludne, eleganckie, skromne i spokojne, a takie zestawienie to gwarantuje. Jedna ze znajomych tradycyjnie wyśmiała mnie twierdząc, że wyglądam jak pajac (u niej to normalne, czego nie lubi to wyśmieje), nigdy nie zwracam na nią uwagi, bo na głupich nie ma rady, jednak zaszczepiła u mnie małą wątpliwość. Chciałabym poznać wasze zdanie, co wy o tym sądzicie? PS. Doskonale zdaję sobie sprawę, że czerń to kolor żałobny, ale na Boga, idę na wesele i chyba wiem, co zakładam i w jakim celu, na pogrzeb nie przyjdę w topie z dodatkami. A skoro już tak mocno niektórzy trzymają się zasad, że czerń na weselu zabroniona, to niech zdejmą swoje czarno-różowe sukienki, czarne buty i czarne szale. Taka hipokryzja jest naprawdę niesamowita.

Gość suspiria
a czym ty się przejmujesz? moje dwie koleżanki wzięły ślub w biało czarnych sukienkach i miały gdzieś co powiedzą inni. Tak bardzo ważna jest dla ciebie zdanie innych ludzi? jeśli tak to żal.

Gość Cupcake
suspiria, na szczęście nie interesuje mnie zdanie innych :) Chcę mieć tylko rozeznanie sytuacji, jaka część narodu akceptuje czerń na weselach, a jaka uznaje to za przejaw głupoty. Niezależnie od wyniku nie zmienię swojej kreacji ani swojego gustu. przeniesienie, dzięki dobra duszo, to chyba nie mój dzień, jeśli chodzi o wyszukiwanie.