Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaapomocyyyyyy

Sen o wypadaniu zębów.

Polecane posty

Gość aaaaapomocyyyyyy

Gość aaaaapomocyyyyyy
Śni mi sie już od paru lat, że wypadają mi zęby. Najczęściej jakas część, cała, nie pojedyńcze zęby. Nienawidze tych snow, bo jak się budzę mam wrażenie, że to prawda. dodam, że bardzo dbam o higiene jamy ustanej, nie mam problemów z uzębieniem. Czy ktoś może studiuje pscyhoanalize lub coś w tym typie? Błagam tylko nie piszcie, że ktos z bliski umrze, bo to mi się śni od dawna i jeszcze nikt nie kopnął w kalendarz.

Gość aaaaapomocyyyyyy
nie chodzi mi o teksty z senników bo to bzdury, chodzi mi o psychoanalizę

Gość jeśli wypadają ci zęby
to prawdopodobnie umrze ktoś ci bliski - im bardziej z przodu ząb, tym bliższa rodzina.... nie chcę być złym prorokiem, ale takie jest znaczenie snu - sprawdź w google jak nie wierzysz... Jest jeszcze inne wytłumaczenie - masz zęby do leczenia i masz tego świadomość ale panicznie boisz się stomatologa i od dawna odciągasz wizytę...

Gość aaaaapomocyyyyyy
uwielbiam chodzic do stomatologa, i na codzien nie mysle o problemach z zebami, ani nie boje sie o choroby uzebienia, i niewierze w senne zabobony.

Gość honorra
wypadanie zębów obawa przed czymś myślisz że na coś nie zasługujesz boisz się utraty pewna myśl chodzi ci po głowie z której nie możesz się uwolnić coś się zbliża zgadza się czy nie ?

Gość sen ten oznacza
jak sie snia wypadajace zeby oznacza to smierc kogos bliskiego.ja tak mialam a kilka dni pozniej zmarl mi dziedek

Gość tak tłumaczy to Jeremy Taylor
To ktoś, kto ma okolo 30 letni staz w badaniu i pracy ze snami (swoimi i cudzymi). Przez tyle lat badajac sny wyodrebnil 14 powtarzajacych sie sennych tematow, a jednym z nich jest temat zwiazany z zebami. Jeremy Taylor uważa, że zęby w świecie snów są częstym wyobrażeniem archetypowym, które przedstawia poczucie pewności siebie i kompetencji w życiu na jawie u śniącego. Śnienie o tym, że coś jest nie tak z moimi zębami, zwykle wskazuje na niepewność, niewiarę we własne możliwości w związku z "wgryzieniem się w coś" albo może "ugryzłem więcej, niż mogę przeżuć" (czyli rzuciłem się na coś, co jest zbyt trudne dla mnie). Paradoksalnie, to że pamięta się taki sen, jest niezawodnym wskaźnikiem, że śniący może zająć się kreatywnie i przekształcająco problemami prezentowanymi przez życie. Gdyby tak nie było, śniący nie zapamietałby snu. Wszystkie sny (nawet koszmary!) zjawiają się, aby służyć zdrowiu i całości. Natomiast żaden sen nie pojawia się śniącemu, żeby mu powiedzieć: "No cóż, masz takie problemy i nic na to nie możesz poradzic". Im sen jest bardziej naładowany emocjami, im jest bardziej pilny, tym bardziej prawdopodobne, że wskazuje na kreatywną możliwość uprzednio ukrywaną przed świadomym umysłem, w odpowiedzi na przynaglający problem na jawie.

Gość aaaaapomocyyyyyy
mi się to śni od kilku lat i nikt mi nie umarł!!!! ludzie czytajcie copisze. Koleżanka mi napisała, że Freud uważał to za karę za masturbacje :P ale wcale tak czesto tego nei robie a sni mis ie bardzo czesto :/

Gość aaaaapomocyyyyyy
---> tak tłumaczy to Jeremy Taylor hmmm interesujaca teoria. trzeb anad tym pomyslec

Gość honorra
Jeremy Taylor--- mi bardzo często śni się szczur raz albo dwa na miesiąc co to oznacza bo szukałam już i wszędzie jakieś zdawkowe pisanie

A mi się dzisiaj śniło, że mnie przyjaciółka poddtapiała na żarty, a ja się naprawdę zaczęłam topić :O aż mam takie dziwne wrazenie po nocy, żeby do niej nie pisać :O

Gość honorra
mi się bardzo dużo rzeczy śni, niedawno np noc i cmentarz ale sen o szczurze od kliku lat, może nawet sześciu senniki w internecie to tania komercha i nic nie wnoszą i nie wiem dlaczego śni mi się szczur :-( W domu szczurów nie mam a raz mi się śniło że po kuchni biegał

Gość tak tłumaczy to Jeremy Taylor
a tu (z tej strony której adres podałam) o szczurach: A. A. Nowak: ------------------------- SZCZUR Symbol upadku, cierpienia, utrapienia. Oznacza coś, co "gryzie" śniącego, zmartwienia i przeciwności losu. Szczury podobnie jak szarańcza niszczą dorobek życia, a ponadto bezpośrednio zagrażają samemu śniącemu, ponieważ mogą gryźć i zadawać ból. ------------------------- M. Niemojowska: ------------------------- Szczur - jest zwykle symbolem rzeczy i spraw szczególnie odpychających i obrzydliwych, nierzadko perwersji czy jakiejś ryzykownej praktyki seksualnej; może również symbolizować chorobę, której śpiący boi się szczególnie. Często bywa też symbolem osoby, która budzi w śpiącym odrazę. Pogryzienie więc przez szczura może oznaczać strach przed atakiem kogoś wrogiego, lęk przed chorobą, albo też rozważaniem własnych przypadłości, które w śpiącym budzą głębokie obrzydzenie.

Gość biieeelinkaa
a mi sie czesto sni osoba ktora juz nie zyje co tzn?

Gość cassie4321
sen o wypadajacych zębach wróży śmierć bliskiej osoby......

Gość Veli
Współcześnie uważa się, że" wypadania zębów" zapowiada powodzenie w interesach. Jest to również pozytywna wróżba dla naszej sfery emocjonalnej i zapowiada, że będziemy szczęśliwi z bliskimi osobami, jednak będzie to wymagac od nas trochę wysiłku. Jeżeli we śnie mamy krzywe zęby, to znak że naszą rodzinę czekają poważne spory. Zęby z kości słoniowej - to dobra wróżba, gdy jednak są one z wosku - zapowiadać mogą śmierć, nagłą i gwałtowną - jeżeli nasze zęby są ze szkła lub z drewna. Jeżeli w tym samym śnie zęby będą wypadać po raz drugi, to może oznaczać, że w naszym życiu zajdzie poważna zmiana i będzie ona korzystna. Jeżeli we śnie uczymy się o układzie zębów - to znak, że jesteśmy przygotowani odpowiednio na nadchodzące kłopoty, które pojawią się w niewinny sposób. jest to również oznaka, że w naszym życiu nadchodzi okres pomyślności, a wszystkie nasze przedsięwzięcia - tak finansowe jak i towarzyskie, zakończą się sukcesem.

Gość żę co że jak
Mi też się często śni że wypadają mi zęby, raz to nawet pamiętam że próbowałam je sobie jakoś przykleić ( w śnie oczywiście :-)) Z tego co ja wiem to oznacza chorobę i u mnie czasami się sprawdzało...

Gość Wielki Elektronik
a może to oznacza że bardzo martwisz się o stan swoich zębów, boisz się aby ich nie stracić

Gość Lilusinska
Tydzien temu, dokladnie w piatek snilo mi sie, ze kruszyly mi sie zeby. Zapomnialam sprawdzic w senniku co to znaczy, ale jakos pamietalam, ze to pozytywny sen choc nie bylam pewna.W ciagu weekendu jednak bylam bardzo zajeta i jakos nie sprawdzilam sennika. W poniedzialaek dzwonie do siostry a ta mi mowi, ze wlasnie wyszla ze szpitala. Zemdlala w pracy na kafelki przez co pekla jej czaszka, wyszlo jej troche krwi z uszu no i po dwoch godzinach obudzila sie w szpitalu. Dzisaj jest niedziela, czyli minal wiecej nz tydzien i jakos przypomnialam sobie o tym snie. Sprawdzialam na forach a tu wiekszosc pisze, ze to na smierc lub chorobe. Cholera jasna, pierwszy raz w zyciu moje sny zgadzaja sie z sennikiem w 100 procentach.