Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 aaaaapomocyyyyyy

Sen o wypadaniu z臋b贸w.

Polecane posty

Go艣膰 aaaaapomocyyyyyy

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 aaaaapomocyyyyyy
艢ni mi sie ju偶 od paru lat, 偶e wypadaj膮 mi z臋by. Najcz臋艣ciej jakas cz臋艣膰, ca艂a, nie pojedy艅cze z臋by. Nienawidze tych snow, bo jak si臋 budz臋 mam wra偶enie, 偶e to prawda. dodam, 偶e bardzo dbam o higiene jamy ustanej, nie mam problem贸w z uz臋bieniem. Czy kto艣 mo偶e studiuje pscyhoanalize lub co艣 w tym typie? B艂agam tylko nie piszcie, 偶e ktos z bliski umrze, bo to mi si臋 艣ni od dawna i jeszcze nikt nie kopn膮艂 w kalendarz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aaaaapomocyyyyyy
nie chodzi mi o teksty z sennik贸w bo to bzdury, chodzi mi o psychoanaliz臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 je艣li wypadaj膮 ci z臋by
to prawdopodobnie umrze kto艣 ci bliski - im bardziej z przodu z膮b, tym bli偶sza rodzina.... nie chc臋 by膰 z艂ym prorokiem, ale takie jest znaczenie snu - sprawd藕 w google jak nie wierzysz... Jest jeszcze inne wyt艂umaczenie - masz z臋by do leczenia i masz tego 艣wiadomo艣膰 ale panicznie boisz si臋 stomatologa i od dawna odci膮gasz wizyt臋...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aaaaapomocyyyyyy
uwielbiam chodzic do stomatologa, i na codzien nie mysle o problemach z zebami, ani nie boje sie o choroby uzebienia, i niewierze w senne zabobony.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 honorra
wypadanie z臋b贸w obawa przed czym艣 my艣lisz 偶e na co艣 nie zas艂ugujesz boisz si臋 utraty pewna my艣l chodzi ci po g艂owie z kt贸rej nie mo偶esz si臋 uwolni膰 co艣 si臋 zbli偶a zgadza si臋 czy nie ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sen ten oznacza
jak sie snia wypadajace zeby oznacza to smierc kogos bliskiego.ja tak mialam a kilka dni pozniej zmarl mi dziedek

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tak t艂umaczy to Jeremy Taylor
To kto艣, kto ma okolo 30 letni staz w badaniu i pracy ze snami (swoimi i cudzymi). Przez tyle lat badajac sny wyodrebnil 14 powtarzajacych sie sennych tematow, a jednym z nich jest temat zwiazany z zebami. Jeremy Taylor uwa偶a, 偶e z臋by w 艣wiecie sn贸w s膮 cz臋stym wyobra偶eniem archetypowym, kt贸re przedstawia poczucie pewno艣ci siebie i kompetencji w 偶yciu na jawie u 艣ni膮cego. 艢nienie o tym, 偶e co艣 jest nie tak z moimi z臋bami, zwykle wskazuje na niepewno艣膰, niewiar臋 we w艂asne mo偶liwo艣ci w zwi膮zku z "wgryzieniem si臋 w co艣" albo mo偶e "ugryz艂em wi臋cej, ni偶 mog臋 prze偶u膰" (czyli rzuci艂em si臋 na co艣, co jest zbyt trudne dla mnie). Paradoksalnie, to 偶e pami臋ta si臋 taki sen, jest niezawodnym wska藕nikiem, 偶e 艣ni膮cy mo偶e zaj膮膰 si臋 kreatywnie i przekszta艂caj膮co problemami prezentowanymi przez 偶ycie. Gdyby tak nie by艂o, 艣ni膮cy nie zapamieta艂by snu. Wszystkie sny (nawet koszmary!) zjawiaj膮 si臋, aby s艂u偶y膰 zdrowiu i ca艂o艣ci. Natomiast 偶aden sen nie pojawia si臋 艣ni膮cemu, 偶eby mu powiedzie膰: "No c贸偶, masz takie problemy i nic na to nie mo偶esz poradzic". Im sen jest bardziej na艂adowany emocjami, im jest bardziej pilny, tym bardziej prawdopodobne, 偶e wskazuje na kreatywn膮 mo偶liwo艣膰 uprzednio ukrywan膮 przed 艣wiadomym umys艂em, w odpowiedzi na przynaglaj膮cy problem na jawie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aaaaapomocyyyyyy
mi si臋 to 艣ni od kilku lat i nikt mi nie umar艂!!!! ludzie czytajcie copisze. Kole偶anka mi napisa艂a, 偶e Freud uwa偶a艂 to za kar臋 za masturbacje :P ale wcale tak czesto tego nei robie a sni mis ie bardzo czesto :/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aaaaapomocyyyyyy
---> tak t艂umaczy to Jeremy Taylor hmmm interesujaca teoria. trzeb anad tym pomyslec

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 honorra
Jeremy Taylor--- mi bardzo cz臋sto 艣ni si臋 szczur raz albo dwa na miesi膮c co to oznacza bo szuka艂am ju偶 i wsz臋dzie jakie艣 zdawkowe pisanie

Udost臋pnij ten post

A mi si臋 dzisiaj 艣ni艂o, 偶e mnie przyjaci贸艂ka poddtapia艂a na 偶arty, a ja si臋 naprawd臋 zacz臋艂am topi膰 :O a偶 mam takie dziwne wrazenie po nocy, 偶eby do niej nie pisa膰 :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 honorra
mi si臋 bardzo du偶o rzeczy 艣ni, niedawno np noc i cmentarz ale sen o szczurze od kliku lat, mo偶e nawet sze艣ciu senniki w internecie to tania komercha i nic nie wnosz膮 i nie wiem dlaczego 艣ni mi si臋 szczur :-( W domu szczur贸w nie mam a raz mi si臋 艣ni艂o 偶e po kuchni biega艂

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tak t艂umaczy to Jeremy Taylor
a tu (z tej strony kt贸rej adres poda艂am) o szczurach: A. A. Nowak: ------------------------- SZCZUR Symbol upadku, cierpienia, utrapienia. Oznacza co艣, co "gryzie" 艣ni膮cego, zmartwienia i przeciwno艣ci losu. Szczury podobnie jak szara艅cza niszcz膮 dorobek 偶ycia, a ponadto bezpo艣rednio zagra偶aj膮 samemu 艣ni膮cemu, poniewa偶 mog膮 gry藕膰 i zadawa膰 b贸l. ------------------------- M. Niemojowska: ------------------------- Szczur - jest zwykle symbolem rzeczy i spraw szczeg贸lnie odpychaj膮cych i obrzydliwych, nierzadko perwersji czy jakiej艣 ryzykownej praktyki seksualnej; mo偶e r贸wnie偶 symbolizowa膰 chorob臋, kt贸rej 艣pi膮cy boi si臋 szczeg贸lnie. Cz臋sto bywa te偶 symbolem osoby, kt贸ra budzi w 艣pi膮cym odraz臋. Pogryzienie wi臋c przez szczura mo偶e oznacza膰 strach przed atakiem kogo艣 wrogiego, l臋k przed chorob膮, albo te偶 rozwa偶aniem w艂asnych przypad艂o艣ci, kt贸re w 艣pi膮cym budz膮 g艂臋bokie obrzydzenie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 biieeelinkaa
a mi sie czesto sni osoba ktora juz nie zyje co tzn?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 cassie4321
sen o wypadajacych z臋bach wr贸偶y 艣mier膰 bliskiej osoby......

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Veli
Wsp贸艂cze艣nie uwa偶a si臋, 偶e" wypadania z臋b贸w" zapowiada powodzenie w interesach. Jest to r贸wnie偶 pozytywna wr贸偶ba dla naszej sfery emocjonalnej i zapowiada, 偶e b臋dziemy szcz臋艣liwi z bliskimi osobami, jednak b臋dzie to wymagac od nas troch臋 wysi艂ku. Je偶eli we 艣nie mamy krzywe z臋by, to znak 偶e nasz膮 rodzin臋 czekaj膮 powa偶ne spory. Z臋by z ko艣ci s艂oniowej - to dobra wr贸偶ba, gdy jednak s膮 one z wosku - zapowiada膰 mog膮 艣mier膰, nag艂膮 i gwa艂town膮 - je偶eli nasze z臋by s膮 ze szk艂a lub z drewna. Je偶eli w tym samym 艣nie z臋by b臋d膮 wypada膰 po raz drugi, to mo偶e oznacza膰, 偶e w naszym 偶yciu zajdzie powa偶na zmiana i b臋dzie ona korzystna. Je偶eli we 艣nie uczymy si臋 o uk艂adzie z臋b贸w - to znak, 偶e jeste艣my przygotowani odpowiednio na nadchodz膮ce k艂opoty, kt贸re pojawi膮 si臋 w niewinny spos贸b. jest to r贸wnie偶 oznaka, 偶e w naszym 偶yciu nadchodzi okres pomy艣lno艣ci, a wszystkie nasze przedsi臋wzi臋cia - tak finansowe jak i towarzyskie, zako艅cz膮 si臋 sukcesem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 偶臋 co 偶e jak
Mi te偶 si臋 cz臋sto 艣ni 偶e wypadaj膮 mi z臋by, raz to nawet pami臋tam 偶e pr贸bowa艂am je sobie jako艣 przyklei膰 ( w 艣nie oczywi艣cie :-)) Z tego co ja wiem to oznacza chorob臋 i u mnie czasami si臋 sprawdza艂o...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Wielki Elektronik
a mo偶e to oznacza 偶e bardzo martwisz si臋 o stan swoich z臋b贸w, boisz si臋 aby ich nie straci膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Lilusinska
Tydzien temu, dokladnie w piatek snilo mi sie, ze kruszyly mi sie zeby. Zapomnialam sprawdzic w senniku co to znaczy, ale jakos pamietalam, ze to pozytywny sen choc nie bylam pewna.W ciagu weekendu jednak bylam bardzo zajeta i jakos nie sprawdzilam sennika. W poniedzialaek dzwonie do siostry a ta mi mowi, ze wlasnie wyszla ze szpitala. Zemdlala w pracy na kafelki przez co pekla jej czaszka, wyszlo jej troche krwi z uszu no i po dwoch godzinach obudzila sie w szpitalu. Dzisaj jest niedziela, czyli minal wiecej nz tydzien i jakos przypomnialam sobie o tym snie. Sprawdzialam na forach a tu wiekszosc pisze, ze to na smierc lub chorobe. Cholera jasna, pierwszy raz w zyciu moje sny zgadzaja sie z sennikiem w 100 procentach.

Udost臋pnij ten post