Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Belucci

Pokoik dla niemowląt

Polecane posty

Dziewczyny, może Wy macie jakies pomysły na urządzenie pokoiku dla maluszka ( a raczej dwóch, spodziewam sie bliźniąt ). nie wiem w jakich kolorach zrobić ten pokoik, zeby było, ładnie spokojnie i czysto. Macie jakies pomysły?

Myślę, że sporo czasu upłynie nim bliźniaki zaczną zajmować osobne pokoje :) Ja Lusiowy pomalowałam na kolor błękitny (chyba sky) z beckersa, dookoła za pomocą szablonu i farby z mieszalnika wymalowałam niebieskie rybki. Sufit jest taki kremowy, żeby nie było szpitalnie. Drzwi na żółto, komoda też z Ikei żółciutka. Reszta(zasłonki, klosze lampy) również w tonacji niebiesko-żółtej. Fajnie to wygląda, nie ma za dużo kolorów - jak potem się nawrzuca zabawek to samo z siebie robi się kolorowo :)

Haha pokoik jeden jak na razie, myślę, że rozstana się dopiero jak bedą sobie na wzajem przeszkadzać czyli jako nastolatki, no chyba, ze będzie to chlopiec z dziewczynką, to rozdziele je wczesniej, ale poki co beda razem mieszkać :) Co do tych kolorków, to fajnie to wykombinowałaś, ja też mam zamiar zrobić to tak aby nie było naćkane, jak najmniej kolorów, ale żeby wszystko ze soba grało. Ciekawy pomysl mi podałas, dzięki :)

Ja jestem na bieżąco bo właśnie kończę urządzać:) Mogę się wypowiadać tylko na temat chłopca bo takowej płci maluszka posiadam:) Pokoik mam w dwóch kolorach - zielony i niebieski. Nie zdecydowałam sie na sam niebieski bo wszyscy mi mówili, że to zimny kolor, a zielony jest taki spokojny:) Proporcje są mniej więcej 2 do 3 - od góry niebieski (mniejsza część), od dołu zielony (większa część). Na łączeniu kolorów jest taki bajkowy pasek tapetowy, samoprzylepny. Na podłodze są panele, a na nich taka mata z puzzli piankowych. Z mebli to w pokoju jest łóżeczko i póki co będzie tylko komoda i szafka na ścianę kompletu CAPSLOCK - BLACK RED WHITE. http://blackredwhite.ecbook.eu/maj08/ - to można sobie je znaleźć o pooglądać. Aha, jeszcze na tym zielonym ponaklejam takie obrazki ze zwierzątkami (ale takimi śmiesznymi bajkowymi:) ). No i jakaś lampa dziecięca na sufit i kinkiecik nad łóżeczko:D Można zgapiać:D

No to też fajnie, ciekawe tylko jakie odcienie, strzelilabys kiedyś fotkę i wkleiła, ciekawa jestem jak to wygląda.

Odcienie są bardzo jaśniutkie:) Ten zielony to taka pistacja, a niebieski jest (faktycznie) lodowy:) To są farby z Dekoralu te zmywalne - każdemu koloru z tych farb jest po 3 chyba więc nie trudno znaleźć. Z miłą chęcią zrobiłabym zdjęcie i przesłała, ale nie jestem teraz na tym mieszkaniu tylko u rodziców - wprowadzam się dopiero jak będzie skończone, bo tam się robi cały remont a nie tylko pokoik Małego, więc z małym dzieckiem nie ma co tam przebywać. Aha sufit jest bialuteńki:) No i później zamierzam dokupić szafę albo regał (z tych samych mebli) - na razie tylko komoda na ciuszki i półka na jakieś tam kosmetyki dziecka czy coś:)

Gość Nawet Fajna mamuśka
moj 11 sto miesięczny synek ma pokój w kolorze słonecznika, mocny, ale bardzo ciepły i on sie chyba dobrze w nim czuje, meble, lóżeczko i panele w kolorze naturalnego drewna, i na scianach duzo piankowych, kolorowych zwierzątek, a na suficie są chmurki, słoneczki, ptaszki, jest bardzo kolorowo:)

Moja córcia ma różowo - kremowy pokojik. Poduszka i kołdra w łóżeczku mają ten sam wzór co zasłonki i abażur od lampy. Łóżeczko i komoda jest w kolorze sosnowym.Na podłodze różowy mały dywanik.Na ścianie zrobiłam kilka kwiatków(tzn. kupiłam szblon i namalowalam) .Pokojik ładnie wyszedł,nie jest za słodko,tylko poprpstu przytulnie.Ale to typowy rodzaj pokoju dla dziewczynki. Dla chłopca możesz urządzić na niebiesko.A jak będzie chłopiec i dziewczynka to niebiesko żółto np. Jak kto woli,każdy kolor ścian jest ładny tylko trzeba odpowiednio pokój urządzić żeby nie panował chaos.

Gość aniavox
Wyślemy Wam meble Mamama! Widzieliście już nowe meble Mamama? http://www.meble.vox.pl/affiliation/add/b/931/ Są fajne, multisensoryczne i bardzo funkcjonalne - idealne dla dzieci. Szukamy kilku par, kobiet w ciąży, które oczekują przyjścia na świat potomka w sierpniu i wrześniu. Chcielibyśmy, by sprawdzili nasze meble i dzielili się wrażeniami. Jednym słowem -> wyślemy je do wypróbowania :) Jeśli nie spodziewasz się dziecka, ale masz takie osoby w twoim otoczeniu, koniecznie przekaż im tę informacje! Zależy nam, by te osoby były aktywne w Internecie, miały konto na Facebooku, prowadziły bloga, udzielały się na forach. Prosimy o krótkie uzasadnienie, dlaczego chcesz / chcecie dostać nasze meble Mamama. Czekamy na wasze maile pod adresem fb-mamama@vox.pl do 8 sierpnia. PS. Na stronie Mamama na Facebooku można wygrać łóżeczko Mamama z kolekcji Meee i pufy! :) Wystarczy zaproponować hasło opisujące meble Mamama. Weź udział w zabawie: http://www.meble.vox.pl/affiliation/add/b/932/

my mamy ściany pomalowane na zielono - taki jasnozielony wpadający odrobinę w limonkę. meble takie: http://www.webkupiec.pl/meble.htm?marks=Klup%C5%9B na ścianach mamy naklejki (nad łóżeczkami) ale strasznie podobają mi się fototapety, coś takiego: http://allegro.pl/hit-cenowy-fototapeta-pluszak-071-sliczna-i2443218698.html pokoik jest malutki ale od razu wstawiliśmy dwa łóżeczka. no i zastanów się, czy dzieci mają spać w swoim pokoju od urodzenia, bo jeśli tak to polecam wstawienie też jakiegoś łóżka dla Ciebie - przez pierwsze miesiące będziesz w nocy wstawać duuuużo razy ;)

Gość notatkiozyciu.pl
Przez pierwszy okres dzieci odróżniają tylko mocne kontrasty: czerń i biel. Nic im po błękitach. I nie daj się konsumpcjonizmowi - kupowaniu wszystkich pierdół, bo wszyscy kupują :) Dam dzieciom życie, szczęście i miłość, a nie przedmioty do sprzątania.