Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ywonna

do jakiego lekarza pojsc na badanie piersi?ginekologa czy innego?

Polecane posty

dziekuje,bo tak sie zastanawialam ze skoro nie chce isc na takie normalne badanie ginekologiczne to czy tylko na takie moge....

Gość grzia
ale tak kontrolnie chcesz iść czy masz jakiś problem?coś wyczułąś? bo jak kontrolnie to do ginekologa, a jak jkiś problem to od razu do onkologa, bo i tak gin cie tam wyśle jeśli coś jest.

z tego co pamietam do do onkologa i tak trzeba skierowanie wiec bez gina sie nie obejdzie

cos mnie od jakiegos czasu pobolewa pod pacha i czasem w piersi,i zaczynam sie martwic.w maju mialam piersi badane i bylo ok....musze nauczyc sie sama badac piersi,wlasnie szukam jakies strony na ten temat

Gość Marcela1981
Dziewczyny do onkologa to już idziemy jak coś nie tak. U mnie w Bytomiu jest super lekarz od piersi. Dr Bednarski kompetentny, miły, po prostu fachowiec a zjeżdżają do niego babki z całej Polski przede mną była jedna z Warszawy, więc do badania, bo jak same o siebie nie zadbamy to nikt o nas nie pomyśli. Ja chodzę do przychodni sanivitas, jestem po biopsji cieńkoigłowej i po biopsji mammotomicznej, wynik na szczęście ok. Wszystkim życzę takiego lekarza i takich wyników. Pozdrawiam

Gość ONA ODPOWIADA
Autorko Jeżeli leczysz się u NFZ najszybciej dostaniesz się do lekarza internisty który wystawi Ci skierowania na usg piersi i węzłów chłonnych.Badanie piersi przez lekarza palpacyjnie nie daje wymiernych efektów. Pozdrawiam

Gość Karolina8866
Widziałam ostatnio reklamę Brastera, urządzenie do samobadania piersi. Uważam, ze to dość ciekawe i innowacyjne urządzenie, zwłaszcza, że my kobiety jesteśmy wysyłane na USG bądź mammografie. Braster umożliwia i kontrole samemu nad swoim ciałem.

Gość grymałka
ambasadorką Brastera jest Magdalena Różczka, widziałąm już kilak plakatów z nią, ale nie o ambasadora tutaj chodzi a o wyrobienie w sobie zdrowych nawyków, regularnej kontroli piersi, o to chodzi w tej kampanii. Na raka piersi chorują coraz młodsze kobiety, do lekarza nie chodzimy bo USG czy mammografia któa jest dla kobiet po 50. jest bardzo nieprzyjemne, a Braster można wykorzystać w zaciszu domowym, dyskretnie i bezboleśnie.

Gość gość
W Krakowie bardzo ok jest gabinet Sofimedu http://sofimed.pl/ Lekarze w porządku, chodzę tam od jakiegos czasu i jestem zadowolona/

Gość sasetka405
No wiesz, takim pierwszym lekarzem, który mógłby się tym zająć jest właśnie ginekolog. Możesz też zapisać się na usg piersi ale to niestety jest prywatnie, na mammografię pewnie jesteś za młoda. Jest jeszcze takie urządzenie, nazywa się braster, służy do samodzielnego badania piersi w domu, do niego specjalna aplikacja, która przeprowadza przez cały proces.