Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowoczesna czarownica

zielarka

Polecane posty

Nigdy się do mnie nie przyzwyczają – mruczała pod nosem, zbierając zioła – nigdy. Zawsze będę dla nich wiedźmą, czarownicą, nawiedzoną. Ale jak bieda, to lecą do mnie, szukają pomocy, korzystają z ziół i porad, a potem mówią, że to wszystko przesądy, bzdury niegodne XXI wieku.

Gość podrapała się po
Podrapała się po kurzajce na nosie przygładziła garb i znikła za konuarem szukać słoika.

Gość wear and peace
wszystko co kradzione jest fajne:O

Gość wear and peace
Może niech sam coś wymyśli, a nie kradnie..:O

Albo to raz słyszała jak matka mówi do niesfornego potomka: -Przestań! Jak się nie uspokoisz, oddam cię wiedźmie.

Gość podrapała się po
drugi post dolepiłem ja podszywacz :classic_cool: ten z kurzajką

Gość wear and peace
On dobrze wie skąd... Ma dostęp do tego co piszę. I ciągle zrzyna.. Bardzo nieładnie kraśc czyjeśc pomysły lub wzorować się na nich..:O to bardzo podła cecha charakteru..

Gość wear and peace
Niech sobie z Sapkowskiego pozrzyna.. Nie ma śmiałości bo do razu wysżło by na jaw kogo okradł..:O Ale z jeszcze nie wydanej to można..:O A to przecież czyjś trud, pomysł.. a ktoś sobie ot tak coś bierze..powiela.. wzorzuje się itp..:O okorpna cecha charakteru...

Gość podrapała się po
Słoik z piskiem uciekł na drugi koniec Czarownica siarczyście zakleła ;) moje to 100% oryginał :]. :classic_cool:

Gość wear and peace
ale zielarka=czarownica, to mój pomysł:O więc nie kradnijcie go..

Gość podrapała się po
Co do pomysłu no cóz , w średniowieczu powszechnie zielarzy (osoby leczące) oskarżano o współpracę z diabłem czarnoksięstwo i dzięki temu pozbywano się niewygodnych "cudotwórców" kościół nie lubił konkurencji więc z oryginalnoscią to chybione co innego Anakin Skywalker albo np powieść Dune .

Gość wear and peace
No nie do końca tak było. Kiedyś ludzie wogole zbierlai zioła. z tego żyli, to jesdli. czarownica to ktoś kto miał wizje, inne zdanie niż Ci. ktoś kto rzucał czary.. a nie zbierał zioła. Czytałam dzięki babce z histroii zródłowe ksiązki na temat czarownic.. ich palenia na stosie. Zioła nie były powodem brania kogoś za czarownicę.

Gość podrapała się po
cnotliwa ze mnie osóbka, lecz czasem, gdy wyczerpią mi się zapasy uspokajających draży kokosowych z Lidla i dopada mnie spleen, wyruszam na poszukiwanie podszywaczy o szczególnie dłuuuuuuuuuuuuuuuuugich psipsiorkach, którzy pozwalają mi czasem popatrzeć i pozazdrościć, mam bowiem freudowski kompleks kastracyjny, oraz świerzb między palcami stóp.:classic_cool:

Gość podrapała się po
Proszę się nie podszywać swieżba mam na jajach ! przepraszam za kradzież czarownicy już oddaję siuup wyskoczyła czarownica zielarka z worka porywacza i wróciła do właścicielki. :classic_cool:

Gość wear and peace
skasuj ten topik:classic_cool: to czarwoniczka wróci do mnie:) Bo jest moja:) Niech inni sami wysilają swoje pisarskie mózgownice;) A nie zrzynają..