Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość einzigartigeSie24

Rano tonik, na noc krem-ktora z Was tak robi?

Polecane posty

Gość einzigartigeSie24

na dzien stosuje tylko tonik a na noc krem. kiedys stosowalam na dzien krem ale mimo iz byl matujacy twarz swiecila mi sie strasznie (niezaleznie czy sie pomalowalam czy nie) odkad stosuje rano tylk tonik cera pozostaje na dluzej swieza. pytanie---czy stosowanie kremu tylko na noc wystarczy?czy nasza cera potrzebuje kremu rowniez na dzien? buzka

Gość tonik to taki
specyfik który przygotowuje ją do dalszych zabiegów pielęgnacyjnych-->maseczki, kremy .Przywraca właściwe pH skóry To ,jakiego potrzebujesz rano kremu zależy od wielu czynników ale głównie od tego ile masz lat i jaką cerę.Niekoniecznie musi to być krem matujący

Gość einzigartigeSie24
ja wiem co masz na mysli,ale moja skora wyglada lepiej jak nie uzyje rano kremu. po nocy jet gladka i nawilzona,rano myje ja zelem iver rocher(rumiankowym)i wklepuje tonik. puder trzyma sie lepiej,cera sie nie blyszczy,zastanawiam sie tylko czy to wystarczajaca pielegnacja stosowac krem tylko na noc buzka

Gość nasze babcie nie stosowały
kremów i miały ładna cerę, wiec koniecznośc stosowania kremu to dla mnie bzura. Jesli wystarcza cI krem na noc to stosuj tylko na noc, ja stosuje tylko na dzień, a na noc tonik. Nie ma co przesadzac z kosmetykami

Gość no może i nasze babcie
nie stosowały ale wówczas 50-letnia kobieta to była stara matrona i tak też wyglądała!

Gość nasze babcie nie stosowały
bzdura totalna, moja mama ma 55 lat i w zyciu nie stosowała zadnych kremów, dopiero od kilku lat zaczeła, a ma cerę której nastolatka mogłaby zazdrościć. Uzywanie całej masy kosmetyków jest zbędne, masz ładną cere niewymagająca kremu to go nie stosuj i tyle. Potrzebujesz kremu i Ci pomaga to go stosuj.

Gość no może i nasze babcie
no nie taka bzdura bo piszesz o mamie a nie babci a Twoja mama jednak zaczęła kremy stosować .A po co ? Skoro ma taką super cerę

Gość blackcat
po za tym nasze babcie nie stosowały kremów (itp) bo NIE było !! Kombinowały z naturalnymi "kosmetykami" które same zrobiły (toniki z ziół itp). Po za tym środowisko nie było tak zanieczyszczone jak teraz :o Krem na dzien ma filtry i chroni skóe przed zanieczyszcezniami i promieniowaniem dlatego powinno sie go stosowac. Jeśli twarz tak reagowała na poprzednik krem to po prostu był on źle dobrany - niestety aby znaleźć właściwy dla siebie kosmetyk trzeba czasem dużo cierpliwości ;)

Gość einzigartigeSie24
hi! dzieki za posty! no wlasnie,znalezienie odpowiedniego kremu raniczy z cudem ja znalazlam na noc fajny kremik, tzw.BIO-krem,bez zadnych swinst i sztucznosci,a ja na dzien uzywamtylk toniku i no to puder,moja cera "czuje"sie jakos lepiej i jest gladsza ale wiadomo,mma obawy czy tylo tonik na dzien to odpowiednia pielegnacja,moze na zime wroce do kremow,wiadomo,niskie temp. buziakihttp://www.kontrollierte-naturkosmetik.de/naturkosmetik_hersteller/yalia.htm

Gość einzigartigeSie24
nie wiem czy te kosmetyki sa dostepne w polsce ,ja kupuje w niemczech z sklepie BIO ze 3 euro!! nie wiem dlaczego one sa takie tanie,takie kosmetyki sa z reguly strasznie drogie,moge polecic! buziaki

Gość najlepiejjest
najlepiej jest używać dobrego kremu nawilżającego na dzień i noc, ale to także zależy od skóry. osoby z tłustą cerą chyba raczej powinni stosować kremy matujące. ja używam na dzień i na noc kremu dardia. mi to całkowicie wystarcza i nic mi się ze skórą złego nie dzieje.