Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maturzystkaa

studia -- ale jakie zasady przyjmowania? i pare innych pytan mam..

Polecane posty

Gość maturzystkaa

Idę do klasy maturalnej i odnośne studiów na ktore potem chcę się dostać nie mam informacji i chciałam zapytać tych co wiedzą,a zatem: *** 1) jeżeli zdam maturę z WOSu i Historii to będą mi liczyć punkty i z tego i z tego? czy z jednego przedmiotu ?? --> bo żeby dostać się na uczelnie punktuje się wyniki matur prawda? i jak będę miała tylko historię to tylko za nią mi policzą i za polski i obcy tak? a jak ktoś będzie miał Historię i Wos to mu policzą za Histe, WOS, polak i obcy? i ten kto wiecej zdaje na maturze ma większe szanse żeby się dostać tak? nawet jak mu źle pójdzie?? *** 2) studia są: zaoczne, dzienne i coś jeszcze? .. jeżeli przez punkty się dostanę to nie płacę wtedy tak? a jak nie dostanę się dzięki wynikom to mogę płacić iteż na dzienne chodzić?? jak to jest? :) podziękowała :)

Gość minininini23
1. na różnych uczelniach i na różnych kierunkach wymagane są różne przedmioty i to na różnym poziomie. jeśli np. na prawo wymagane są punkty za wos i historię, to samo zdanie historii dyskwalifikuje Cię w ubieganiu się o miejsce jeśli z kolei gdzieś wymagają historii ALBO wosu to liczyć Ci będa nie punkty z tego i z tego, bo zdawaaś oba przedmioty, ale wezmą pod uwagę punkty z przedmiotu, który poszedł Ci lepiej 2. są studia dzienne/wieczorowe/zaoczne 3. na dziennych na uczelniach panstwowych nauka jest bezpłatna, na wieczorowych i zaocznych płacisz. na uczelniach niepaństwowych płacisz też i za dzienne 4. jak nie dostaniesz się na dzienne na panstwowej, to nie możesz tam studiować dziennie płacac