Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cdvfmoron

BAZA POD MAKIJAŻ

Polecane posty

Gość cdvfmoron

dziewczyny jaka mozecie polecic dobra baze pod makijaz? chodzi mi o taka zeby skora byla matowa i makijaz ladnie wygladal i zeby byl dlugotrwaly. rowniez prosze o podanie ceny jak mozecie :)

Gość okt
ja polecam dax cosmetics caly czas jej uzywam

Gość klpoms
ja słyszałam ze bardzo dobra jest baza do twarzy dax cosmetics silikonowa, kosztuje cos około 35zł ale warto bo stracza na długo...

Gość cdvfmoron
a uzywala moze ktoras z was bazy z oriflame?

Gość aaaaabum
Mam baze z Inglota, nie pamietam juz, ile dokladnie kosztowala, chyba cos okolo 20 zl, jest bardzo fajna, lubie ja i mam juz druga tubke :)

Gość cdvfmoron
moze ktos jeszcze?

Gość kochamróże
czyli na taką bazę nakłada się również fluid czy ona go zastępuje? A jeśli nakłada się, to czy nie jest za dużo warstw makijażu na skórze? Nie jest to szkodliwe (np.nie zatyka porow itp) i nie ma efektu "maski"?

Gość piranja
cdvfmoron - ja mam bazę z Oriflame... no i szczerze mówiąc, to jakoś nie widzę żadnych spektakularnych efektów przy jej używaniu:) Właściwie chyba tak samo jest, jak posmaruję się kremem i od razu nałożę na niego podkład, bez bazy. Mam skóre mieszaną, dość tłustą w strefie T, ale nigdy nie miałam problemów z tym, żeby podkład mi "spływał" itp., więc pod względem tego, czy ona jakoś widocznie przedłuża trwałość makijażu, się nie wypowiem:p Po nałożeniu tej bazy nie czuję i nie widzę jakiegoś specjalnego wygładzenia skóry - no ale to jest mój pierwszy tego typu kosmetyk, więc nawet nie mam za bardzo porównania z innymi. Raczej już jej nie kupię, ale bardzo możliwe, że rozejrzę się jeszcze za jakąś inną bazą, tak mi po głowie teraz chodzi ta baza z Vichy - chyba Oligo czy jakoś tak. Aha, jeszcze w tej bazie oriflamowskiej nie podoba mi się zapach:o Taki dziwny jest, sztuczny i trochę duszący, nie wiem dlaczego, ale jakoś tak z... grzybami mi się kojarzy:D Ale za to na pewno sie nie będę czepiać wydajności - tubeczka 30 ml starcza na pewno na parę tygodni, bo do posmarowania twarzy trzeba naprawdę niewielkiej ilości bazy - i konsystencji - bo jak dla mnie jest bez zarzutu, niezbyt gęsta, nietłusta i taka "leciutka". To tyle. Chyba powinnam zacząć pisać recenzje do Damskiej Torebki, bo to całkiem miła rozrywka;)

do kochamróże możesz nałożyć też fluid, ja tak robię, ale mam sporo niedoskonałości cery, natomiast moja koleżanka nakłada bazę (dax cosmetics) i później na to puder sypki (chyba true match) i jest zadowolona kupiłam bazę z daxa pod wpływem opini z netu, efekt matowienia bardzo mały ale ja mam tłustą cerę, ale faktem jest, że makijaż dłużej się utrzymuje i twarz ładniej wygląda, trochę kryje niedoskonałości, ale tylko trochę, no i ja używam jej 1-2 razy w tygodniu wiec nie wiem czy może powodować zatykanie porów

Gość cdvfmoron
kupilam sobie dzisiaj baze z dax cosmetics jutro wypróbuje :)