Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jagooodka

tabletki czy plastry?

Polecane posty

Gość jagooodka

co lepsze w uzyciu? Dopiero zaczynam swoja droge z taka forma antykoncepcji. Nie ukrywam, ze mam sporo watpliwosci, czy w ogole warto. Jednak nie moge pozwolic sobie na dziecko w tym momencie, dlatego tyez hormony to najpewniejsze zabezpieczenie. Dlatego zanim pojde do lekarza, to chce poznac wasze opinie. Co bylo dla was lepsze? Tabletki czy plastry? Czy sa jakies tabletki, po ktorych jest namniejsze ryzyko utycia, powiekszenia piersi, wypadania wlosow, czy zakrzepow? Ktore wedlug was sa najlepsze?

Gość ja mialam
yasminelle i nie mialam ZADNYCH skutkow ubocznych.

Gość kwitek na drzewie
polecam tabletki, kolezanka stosuje polastry i czuje sie "niepewnie" :/ ja biore diane35 na cere ale niedlugo z nich zrezygnuje bo przytalam 4 kg;(

Gość kwitek na drzewie
no ja zamierzam sie przestawic na yasminelle bo przynajmnij sie nie tyje:)

Gość a wiec takk
tyje się od jedzenia, nie od hormonów więc kwestia aby siebie pilnować. Ja stosuje plastry i nie mam żadnych skutków ubocznych, od samego poczatku czuję się świetnie. Piersi mi nieco urosły, ale mnie akurat to cieszy choć urosły niewiele. Plastry nie obciązaja tak watroby jak tabletki, ani żoładka. Zakrzepica może wystąpić zawsze dlatego trzeba się regularnie badać w tym kierunku. Plastry niestety mają tendencje do odklejania się, choć mnie się to zdarzało bardzo rzadko. Ale za to nie musze sie martwic biegunką, czy wymiotami lub zwyczajnym pominięciem tabletki