Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skonczonam

nie ma sposobu na grzybice pochwy

Polecane posty

Gość skonczonam

Nigdy przenigdy nie pozbede sie tego dziadostwa. Moze mnie ktos z bledu wyprowadzic i powiedziec ze jednak to wyleczalne jest.. Stosowalam juz wszystkie leki chyba ;| moj facet tez.. Sexu nie ma bo jak z tabletka w pochwie.. no masakra. jestem calkowicie zdolowana i zalamana :(

Gość DA SIĘ
To jest wyleczalne!! Miałam baaardzo długo podobne nastawienie jak ty, ale naprawdę to można wyleczyć. Po pierwsze dostałam leki na grzybicę, wybrałam je tak jak lekarz kazał (krem Gynazol x 1 aplikowany dopochwowo + maść do smarowania na zewnątrz) i wstrzymaliśmy się z seksem na jakieś 2 tygodnie (mimo że leczenie trwało tylko 4-5 dni). Mój facet tez przeszedł kurację (tabletka doustnie + maść). Po drugie,zaczęłam uzywać płynu do higieny intymnej o działaniu przeciwgrzybicznym (Ziaja). Po trzecie, po kąpieli ważne jest aby dobrze osuszać te miejsca i zadbać o to, zeby nikt inny nie korzystał z twojego ręcznika. Od pół roku mam spokój z grzybicą.

A dieta p/grzybicza? Poza tym możesz mieć grzybicę układową i same leki dopochwowe nigdy nie pomogą.