Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to odpowiem

witam.Jtestem położną z 24-letnim doświadczeniem.możecie pytać

Polecane posty

Gość do lulu
no niestety takich dziś mamy lekarzy... ja też miałam ciągle powracającą grzybicę... dopiero niedawno udało mi się ja wyleczyć... tzn. jak na razie nie wraca i mam nadzieję że nie wróci... wiesz ostatnio znalazłam bardzo dobrego lekarza i podam ci na moim przykładzie o co chodziło z moja chorobą... a więc on skierował mnie na badania na ureaplazmę no i okazało sie że mam tą bakterię a co za tym idzie mam też objawy jak przy grzybicy... zawsze się zwiększały kiedy kochałam się z mężem... lekarz powiedział że to dlatego żeo n też jest chory i w połączeniu nasze bakterie tak działają... teraz jestem po antybiotyku razem z mężem po zrobionej nadżerce i jak na razie mam spokój... może spróbuje konsultacji z innym lekarzem... to tak z mojego doświadczenia...aha i nie jestem położną:)

Gość zalamana24
witam mam pytanie. Kochałam się z chłopakiem z zabezpieczeniem ale prezerwatywa się zsunęła i nie wiemy w którym momencie. Chłopak mówi, ze trochę tego płynu zostało w prezerwatywie ale nie wiadomo ile zostało we mnie. Kochamy się od 6 lat i nigdy taka sytuacja sie nie wydarzyła. Sytuacja miała miejsce w 1 dniu po okresie. Mam miesiączki co 24 dni ale czasem się spóźnia 2 dni. Według obliczeń kalkulatora wychodzi, ze miałam wtedy dni płodne ale te dni płodne i nie płodne to trudno wyczuć zwłaszcza, ze się ma nieregulane okresy.Boję się, ze moigę być w ciąży! Zrobiłam dzisiaj (4 dzień po stosunku) test ciążowy Quick Vue i negatywnie ale to chyba za wcześnie. Dziewczyny co Wy o tym wszystkim myślicie?

Gość dagmarka879
witam;) mam problem. biore diane 35 od 10 dni... 8 dnia brania kochałam sie z mężem i poleciała mi krew... i do dzis ciagle cos mi leci... co to może znaczyć??? czy jest coś nie tak??? z góry dziękuje

Gość jola78
w sobotę miałam stosunek a w niedz. źle się czułam i wzięłam nurofen forte czy mógł on osłabić novynette,a poza tym to w niedz. w nocy wymiotowałam (po 4 h od wzięcia tab. anty) ale tylko raz i to słabo i ponownie wzięłam nurofen forte bo miałam wysoką temp. i dziś w południe też zażyłam nurofen forte czy mogę mieć powód do obaw?Czy tab. anty działają?

Gość aniaaaaaa..
Witam ja mam takie pytnie : kochałam sie z prezerwatywą i globulką, przy wychodzeniu gumka sie troche zsuneła i do połowy została we mnie ale nie było wytrysku i moj chłopak odrazu ja wyjął. Po dwóch tygodniach od tego zdarzenia dostałam normalny okres ze skrzepami, bólem brzucha itd, po skończeniu okresu wszystkie objawy miesiaczkowe typu bolące piersi ustapiły. Czy wogule mozliwe jest zeby doszło do zapłodnienia? Moja bujna wyobraznia i przewrazliwiona psychika zaczyna sie odzywać.

Gość osfjiehiheifhd
hcialam sie zapytac jak przyspieszyc badz opoznic okres...w ta sobote biore slub i akurat mi wypada ciota....zalamalam sie.....bralam 5 dni luteine wczensiej ale okres sie nie pojawil

Gość do aniaaaaaa..
jeżeli zastosowaliście globulkę prawidłowo, nie masz sie czego obawiać. najlepiej zrob test i bedziesz miala pewnosc.

Gość aniaaaaaaa
bardzo dziekuje za odp. Chciałam jeszcze dodac ze ostatnio miałam pewne zaburzenia hormonalne a co za tym idzie miesiaczkowe i przez 4 miesiące przyjmowałam luteine. Wtedy kiedy to sie stało także przyjmowałam luteine. wydaje mi sie ze jezeli doszłoby do zapłodnienia to luteina podtrzymała by ciąze i do miesiaczki by nie doszło. Słyszałam ze przez zaburzenia hormonalne wynik testu moze byc niewiarygodny, czy to prawda? Przezyłam ostatnio bardzo silny stres co niestety odbiło sie na moim zdrowiu. Mam podejrzenie nerwicy, ostatnio bardzo sie wszystkim przejmuje a jak nie ma czym to sama sobie wyszukuje sztuczne problemy i tak chyba jest tym razem. Moj chlopak nie miał wytrysku, jedyne co mogło zostac w prezerwatywie do preejakulat, a on twierdzi ze napewno nic z prezerwatywy nie wypłynelo i nie ma takiej mozliwosci zeby zostało we mnie i zebym mu zaufała. Czytałam ze zapłodnienie przez preejakulat jest niemozliwe poniewaz plemniki są albo martwe albo uposledzone albo nie ma ich tam wcale

Gość aniaaaaaaa
chciałam jeszcze dodac ze nie było bezposredniego kontaktu członka( bez prezerwatywy) z pochwą ani okolicami intymnymi

Gość aniaaaaaaa
chyba najbardziej jest mi potrzebna wizyta u dobrego psychologa, bo załoze sie ze nawet jesli zrobie test to i tak bede sie martwic bo przecierz testy czasem sie myla. Miałam juz kiedys taką sytuacje ze okres zatrzymał mi sie na 2 miesiace własnie przez stres i oczywiście byłam pewna ze to ciąza. Poszłam do lekarza który stwierdzi ze w ciązy nie jestem i kazał brac luteine, oczywiście uznałam ze lekarz musiał sie pomylic. Po 5 dniach brania luteiny dostałam okres i to mnie dopiero uspokoiło. wariatka ze mnie niezła

Gość lalalaaa
droga polozno ;) mam pytanie. Czy w trakcie brania tabletek anty podczas 7dniowej przerwy mozna wspolzyc jesli osmiego dnia nie wezmie sie tabletki z nastepnego blistra? dolkadnie chodzi mi o drugi dzien przerwy. prosze o odpowiedz. dziekuje

Gość wwwwrert
mam glupie pytanie ale bardzo dla mnie wazne. czy mozliwe ze zaszlam w ciaze jezeli koles spuscik mi sie NA pochwe? bylam 3 dni po okresie. mozliwe ze troche dostalo si edo srodka. odrazu poszlam to umyc i wytrzec. i nie stresujcie mnie tlyko napiszcie jak jest. bardzo dla mnie wazne.

Gość wwwwrert
dodam, ze nie mam regularnego okresu

Gość pomozcieeee
mam glupie pytanie ale bardzo dla mnie wazne. czy mozliwe ze zaszlam w ciaze jezeli koles spuscik mi sie NA pochwe? bylam 3 dni po okresie. mozliwe ze troche dostalo si edo srodka. odrazu poszlam to umyc i wytrzec. i nie stresujcie mnie tlyko napiszcie jak jest. bardzo dla mnie wazne.

Gość a położna was olała
i się nie odzywa

Gość pomozcieeee
wlasnie. a ja czekam;/

Gość wikitra
a ja chcialam sie zapytac czy zapalenie przyadkow jesli nie zrostow to widac na USG???????? prosze o odp

Gość whiskas 33
Brałam antybiotyk Duomox przez 10 dni, globulki Albothyl, Gynalgin, czopki Distreptaza i Naproxen, leczę się już od 3 miesięcy i jajnik nadal boli podczas badania usg. Czy lekarz mnie prawidłowo leczy ? moze za mało tego antybiotyku skoro po 3 miesiacach leczenia nadal boli. Nie miałam badań krwi.

Gość a położna was olała
pomożecieeee nie jestes na pewno w ciąży... to byloby raczej nie możliwe bo plemniki nie miały jak się dostać do pochwy

Gość wikitra
whiskas33 mnie nie bola juz jajniki wogole, tylko podbrzusze i plecki,ale USG ok no i przy badaniu na fotelu troche bolalo ostatnio:/

Gość wikitra
wiec nie wiem co myslec o tym zapaleniu przydatkow:(

Gość pomozcieeeee
a polozna was olala. mam nadzieje, ze masz racje, tymbardziej, ze umylam i wytarlam pozniej.