Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mistrzyni drożdżówek

zapraszam na drożdżówkę z czekolada i herbatę

Polecane posty

Gość mistrzyni drożdżówek

:P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fwerf
mistrzyni, rozwiń temat jakie te drożdżówki, świeże, ciepłe, duże, małe? można więcej niż jedną się poczęstować?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
taka ciepła i do tego kakao. mmm. ale jak jest herbata to też biorę. bez cukru;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mistrzyni drożdżówek
dwie ogromne zawijanki z kakałkiem ^^ ciepłe, wyjątkowo miękkie (ale dobrze dopieczone) i pulchne ^^ pycha! zapraszam ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do mistrzyni
moze podasz jakis dobry przepis na drozdzowke?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mistrzyni drożdżówek
dla Was wszystko ;) najprostszy przepis i najpopularniejszy przepis: 1) 3/4 l mleczka podgrzać (nie trzeba gotować) i rozpuścić w nich połówkę zwykłej paczki drożdży. Wymieszać. posolić i posłodzić wg uznania, ja daję małą łyżeczkę soli i 3 płaskie cukru i jest dobre :P 2) dodawać stopniowo mąki i mieszać najlepiej warzechą 3)w rondelku rozpuścić do gęstości śmietany pół margaryny. 4) kiedy mleko z drożdżami i mąką będzie w miare gęste dodac połowe zawartości rondla 5) dalej dodawać mąki i mieszać, jak bedzie już bardzo gęste dodać 2 jajka, reszte margaryny i mieszać dalej wciąż dodawać mąki :) 6) jak bedzie już tak gęste, że nie będzie się dało mieszać, to można już zacząć wyrabiać ciasto :) 7) po wyrobieniu ciasta włożyć go do jakiejś miski, przykryć ściereczką i poczekać aż wyrośnie :) 8) w międzyczasie można robić czekoladę :) roztopić druga połowę margaryny do gęstości śmietany, odstawić od ognia i wsypać kakao i cukier. Trzeba go dac tyle, ile się "przyjmie". polewa nie może być rzadka, powinna mieć konsystencję pasztetu (?) :) 9) kiedy ciasto urośnie, rozdzielić na dwie części i rozwałkować. Każdą posmarować czekoladą i zawinąć. Uwaga zagięcie powinno znajdowac się pod spodem, bo czekolada może się wylać przy pieczeniu 10) takie zawijanki piecze się mniej więcej 35- 40 min przy temp 200 stopni :) zawsze wychodza dobre :P całość zajmuje od 1- 1,5 godziny to zależy od wprawy :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mistrzyni drożdżówek
chaotyczne to... :o jeśli ktoś czegoś nie zrozumiał 9co jest bardzo prawdopodobne) - służę ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×