Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość f434

czy taką dziewczynę można nazwać samodzielną?

Polecane posty

Gość f434

Mieszka z rodzicami ma 24 lata, pracuje na pełen etat od 7:00 do 15:00.. nie płaci , za prąd ani gaz za nic wszystko rodzice opłacają, mama jej gotuje obiady, ona zreszta nie umie ugotowac, mama jej pierze gacie i wszystko..czy taka osoba moze sie nazwac "samodzielną"??tylko dlatego, ze pracuje?

Gość duża ryba
samodzielna to ona chyba od dupy strony jest :o

Gość a czy samodzielną można
nazwać dziewczynę,która nie pracuje zawodowo ale wszystko inne sama robi????

Gość oni sa
sama to ona chyba kuupee w kibelku robi:o i tylko to samodzielnie....

Gość f434
no to smieszne, bo ona ta osoba wszystkim, szczyci sie jaka to jest "samodzielna"..a facetow sprasza do swojego pokoju, a mamusia musi nasłuchiwac jak sie bzykają, to jest samodzielnosc? to jest moja dalsza kuzynka

Gość kkjkkkkkkk
zal ci dupe sciska? zajmij sie soba i soweim zyciem, a nie wpieprzaj nosa w nie swoje sprawy:O

Gość f434
jasne tak mi sciska dupe ze chu..j

Gość co najwyżej możesz się
do niej drwiąco uśmiechnąć, jak będzie gadała o samodzielności, bo samodzielna będzie dopiero wtedy jak sama za siebie będzie płaciła rachunki i martwiła się co jutro włożyć do gara.... ale ona to zrozumie w swoim czasie ;)

mi też się zdaje, że sama do tego kiedyś dojdzie. póki co jest jej dobrze i czuje się samodzielna, ale w końcu kiedyś pójdzie od rodziców i dopiero poczuje, jak wtedy miała dobrze ... i jeszcze zatęskni, i śmiać się będzie z siebie, tego, jak niezależna się czuła. szkoda tylko, że samodzielności będzie musiała nauczyć się na przyspieszonym kursie, który da jej życie codzienne :P

Gość budietka
jeśli zarabia i sama umie podejmowac decyzje np: idę do tej pracy tu wysyłam Cv. A nie pyta się naokoło ludzi; co mam zrobić? tu iśc czy nie? jechać czy nie? To jest brak odpowiedzialności. Jesli ma coś na coś przeznaczone, ale np rezygnuje z zakupu, bo wie, że musi kupić np leki. Komuś innemu. jest bardzo dorosła, bo umie rozporzadać funduszmai, podejmować deyzcje sama. Nie ma nic gorszego, jak osoba, która nawet o to jak ma upiąc włosy, bo lafons przyjezdza pyta się ludzi wokół...:O Niedojrzałość 3 stopnia.

Gość co wy chcecie
wielu studentow nie stac na wlasne mieszkanie czy samochod... smutne ale prawdziwe

Gość mozna mieszkać z rodzicami
ale jak się chce być samodzielnym to nalezy im dokładać kasy na utrzymanie i pomagać- czyli pierzemy, gotujemy i sprzatamy na zmiane, a nie że mamusia zapierdala, a "samodzielna "córunia tylko maluje pazurki....

mam 26 l. pracuję ale mieszkam z rodzicami - w tej chwili kredyt na mieszkanie, przeznaczałabym większość pensji, reszta na opłaty i jedzenie - za rachunki nie płacę (chyba, że swoje typu komórka, internet jakieś raty) wyżywienie w większości w gestii rodziców - ale to dlatego, że mój ojciec na to nawet grosza by ode mnie nie wziął, od czasu do czasu robię jakieś obiady dla rodziny, co do prania - moja mama jest na rencie więc nie pracuje - więc ona robi - ja jedynie piorę to co pierze się w ręku... owszem mieszkanie z rodzicami coraz częściej zaczyne mi przeszkadzać, ale naszczęście jest to duży dom i mam swój pokój i łazienkę tylko dla siebie, czy to oznacza, że jestem niesamodzielna - nie, to oznacza, że jestem wygodna :o

Gość budietka
wiesz matki nie lubią jak im ktoś dotyka pralki. To one piora najlepiej, nie wiesz o tym:)? prawodomu gospodyni. córka jest nr 2. Więc ktoś musi ustąpić. Mnie rozwalają te samodzielne siksy 22 lata, mąz bogacz, a one takie niesamodzielne, że nie wiedzą czy upiąc włosy, gdzie auto zaparkować a mają lat 36,5..:O takie niedojdy z nich rosną.. wiecznie potrzbują tyczki-faceta do podpórki. Aniby takwczęsnie 16 lat.. wyfrunęły z gniazdka rodziców by seksić sięi żyć z bogatym panem:D którego potem są utryzmankami na własne życzenie..

Też mam 26 lat i tez mieszkam z rodzicami. I wcale nie z braku samodzielnosci tylko z obowiazku :-O Pracuję normalnie na etacie, do tego dochodza prywatne zlecenia wiec od 7 rano do 20 nie ma mnie w domu, mam mieszkanie ale jest wynajmowane, nigdy w nim nie mieszkalam. Nie wyprowadze sie od rodzicow bo jestem ich najmlodszym dzieckiem, ojciec ma 70 lat, mama 64 i po prostu sami sobie juz nie radza :-O To na mojej glowie sa wszystkie zakupy, zalatwianie 1000 codziennych spraw, placenie rachunkow (czesc z moich, czesc z ch pieniedzy, wedle uznania, nigdy o tym nie rozmawiamy, poza tym dobrze zarabiam). Umawiam wizyty u lekarza, wioze samochodem gdzie sobie zazycza. Nie piore, nie sprzatam i nie gotuje. Nie mam kiedy. Czy jestem malo samodzielna? Nie wydaje mi sie...

Gość budietka
niesamodzielny człowiek nie umie podejmować sam decyzji. To raz. Dwa żyje jak pasożyt- na czyimś karku sie wiesza.. z problemami.. To bardzo wygodne.. bardzo..