vivaO_o 0 Napisano Sierpień 19, 2008 Wszędzie można przeczytać jak wygląda śluz w trakcie cyklu gdy nie dochodzi do zapłodnienia. A ja jestem ciekawa czy jeśli do niego dojdzie to czy w takim razie śluz jakoś się zmienia? Zanika? Czy pozostaje bez zmian? Któraś myślała o tym w pierszych tygodniach ciąży? Częstym obiawem tego że doszło do zapłodniena jest ból jajników. Ale jaki to ból? Do czego można go porównać? Jest stały i tępy czy pulsujący i nagły? Często mnie cos zaboli w jamie brzusznej i jakbym tak za kazdym razem miała myśleć że to jajniki to chyba bym zwariowała :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nina29 0 Napisano Sierpień 19, 2008 U mnie wszystkie objawy ciąży przypominały nadchodzacą miesiaczke, bóle w podbrzuszu i rzeczywiście ból jajników ale jaki? sama niewiem, to było takie kłócie, dziubanie jak przy owulacji, ale bez przesady nie taki mocny, jeżeli chodzi o śluz to jest go dość dużo, na poczatku był taki biało serowaty, czasem przeźroczysty, ogolnie jest. Jestem w 4 miesiacu ciąży i śluz wystepuje cały czas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ngLka 1 Napisano Sierpień 19, 2008 Bo dokładnie tak jest jak napisała Nina29 w pierwszym zdaniu. WSZYSTKIE wczesne objawy ciąży są powodowane przez podwyższony progesteron, tak samo jak przed miesiączką. NIE MA żadnych pewnych objawów, wg których można mieć pewność ciąży. pierwszy odpowiedź da test ciążowy.Podobnie jest ze śluzem. Jedne w ciąży nie mają go wcale, inne mają dużo białego i gęstego. Wiele dziewczyn ma biały i gęsty po owulacji (to samo co w przypadku objawów - w obu przypadkach za objaw śluzowy odpowiada ten sam hormon - progesteron). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość okkkkkkkaaa Napisano Sierpień 19, 2008 miałam identycznie jak Nina29 do tego byłam bardziej zmęczona i wiecej spałam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach