Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy to aby na pewno lokówka

Czemu moja lokówka nie robi loków?

Polecane posty

Mam ją od kilku lat i sama nie wiem czy to ja nie umiem się nią obsługiwać czy to z nią coś nie tak Próbowałam kilka razy zrobić sobie nią loki, ale ona tylko "wywija" włosy, faluje je i układa Właściiwe to nawet na zdjęciach z tyłu opakowania, modelka nie ma typowych loków tylko takie "wywijasy" Zastanawiam się czy to możliwe, że zamiast lokówki mam coś podobnego ale nie służącego do robienia "sprężyn" (dodam, że to był prezent więc możliqwe że mój darczyńca pomylił się przy zakupie)

Gość pewnie nie umiesz się nia
posługiwać.

ona w ogóle wygląda dziwnie... jest na baterie i ma napis "ANAL INTRUDER 2000" :-o

najlepiej to znajdź taka na allegro i podaj linka, wtedy zobaczymy.

acha, proszę o przeniesienie na zdrowie i uroda

Gość hyhy
pewnie to prostownica

Gość nanhoi
mozliwe,ze masz lokowke trojkatna lub taka do robienia fal,to zalezy tez od Twoich wlosow,moja robi loczki,ale nawet po utrwaleniu przeksztalcaja sie w fale,ktore sa ladniejsze moim zdaniem,loczki wygladaja tak jak na komunie bym miala isc :P

jak Ty chciałas czyms takim sprężynki zrobić:O nie da się.

problem w tym, że ona nawet ładnych fal nie robi, tylko tak wywija włosy.. nie wiem jak to powiedzieć z tyłu na opakownaiu jest moelka to bym zrobiła zdjęcie, ale obecnie nie mam aparatu cyfrowego... może gdzieś na necie znajdę to pokażę na czym to polega

zle zawijasz wlosy na lokowke- jesli chcesz miec sprezynki to nie zawijasz ich prosto(poziomo, prostopadle to wlosow) tylko nawijając kierujesz lokowke bardziej na skos(pionowo,praktycznie zeby była równolegle z głową) - i zawijasz w miare cienkie pasma(takie jakie chwytasz przy prostowaniu wlosow), kiedy wezmiesz za duzo wlosow nie zakreca sie. inaczej robisz fale, a inaczej sprezynki. a masz lokówkę ktora chwyta włosy takimi hmm szczypcami;] czy moze taka z lokowko-suszarke z odstającymi bolcami:P ??

a co nadawałoby się do ładnych sprężynek i fal? Moja znajoma ma lokówkę z takim metalowym "szczypcem" (którym po nawinięciu dociskasz włosy". może taka by się nadawała?

A ładne fale też da się nią (tą ze szczypacmi) zrobić? Bo z moją to nie bardzo wychodzi...

własnie taka ze szczypcem jest do spręzynek, tyle że on nie służy do dociskania, tylko do chwycenia kosmyka.

Jeszcze jedno pytanie- w jakich cenach są te ze szczypcami?

da się, po np. przeczesaniu spręzynek. w ogóle lokówka daje wiele mozliwości, ale trzeba wprawy żeby nia sie sprawnie posługiwać.

najtańsze są za 30 zł na allegro.

te ze szczypcami są boskie - zrobisz nią i spręzynki(na cienkie pasma) i fale(jesli chwycisz troche dluzsze a pozniej rozczeszesz), z tego co zauwazylam to niestety kręcenie bardziej nizszy wlosy niz prostowanie, i zajmuje więcej czasu, chyba ze masz juz krecone włosy i tylko dokręcasz kilka sprezynek zeby ladniej wygladaly, ale jesli masz zamiar codziennie krecic cala glowe sprezynkowo to sobie daruj :p popalisz sobie wlosy, juz lepiej prostowac :P

no, ja na razie to jeszzce nie bardzo tą wprawę mam (jak widać:) dobra, dzięki za pomoc dziewczyny